Kada se Čermakova unuka Lana Čermak Gadža pojavila kao mladenkina kuma na vjenčanju Maje Šuput s visokim trudničkim trbuhom svi su komentirali kako se uskoro i udaje ali nitko nikada u hrvatskim medijima nije objavio identitet osobe koja je ženidbom ušla u bogatu hrvatsku naftašku obitelj. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Imperijal.net eksluzivno otkriva identitet muškarca koji je uspio osvojiti srce unuke generala i naftaša Ivana Čermaka. Radi se o Hrvatu koji živi u Beču i zove se Željko Drmić. No, iako osoba koja je osvojila srce Čermakove unuke i postao tata jedine Čermakove praunuke zaslužuje znatniji medijski prostor ovaj put opisat ćemo samo neke poslovne Drmićeve avanture s neuspjelim ishodom. Naime, o novom članu klana Čermak bilo je riječi u austrijskim medijima. Nažalost, u kontekstu banrota lanca lokala Dunkin' Donuts.

U austrijskim medijima tako je objavljeno kako američki tip kavana u Austriji ipak nije pao na plodno tlo. Naime, bečki franšizni partner američkog brenda koji je poznat po lokalima s brzom kavom i slatkim krafnama Dunkin' Donuts doživio je ozbiljne financijske probleme sredinom 2016. Radilo se o bankrotu tvrtke M&D Restaurant Development GmbH sa sjedištem na adresi Jochen-Rindt-Strasse 31 u Beču. Tvrtka je imala šest franšiznih lokala u austrijskoj  prijestolnici. Prema podacima bečke Udruge za kreditnu zaštitu KSV dužnik je u trenutku proglašenja bankrota imao obveze u iznosu oko 4,7 milijuna eura a imovina od samo 230.000 eura.

Godišnji gubitak korisnika franšize Dunkin' Donuts, odnosno tvrtke "M&D Restaurant Development", u 2015. iznosio je nešto više od milijun eura. Uzrok bankrota bio je nizak promet, znatno ispod očekivanja. Također, dva ogranka u Favoritenu i Hietzingu, bili su u velikom deficitu. Prilikom podnošenja zahtjeva za bankrot iz tvrtke su predstavili i plan restrukturiranja. U sljedeće dvije godine ponudili su otplatu 20 posto duga. U priči su kao akteri bili uključeni bečki poduzetnik Patrick Marchl i tvrtka Orlando di Castello GmbH, koja je u potpunosti u vlasništvu HAAI Telekommunikations GmbH, tvrtke u vlasništvu Željka Drmića. 

Stečaj tvrtke pogadio je deset stalno zaposlenih te 51 privremeno zaposlenih te još 114 vjerovnika koji su imali golema potraživanja od M&D Development Bio je to neslavan kraj američke franšize u Beču i posve u suprotnosti s najavama s otvorenja 2014. koje su glasile kako će dekorirane kalorijske bombe, u obliku krafni, zavladati nepcima Bečana tako da je Željko Drmić s partnerom planirao otvoriti čak 25 Dunkin' Donat lokala diljem Austrije do 2019., od čega desetak u Beču. Austrijski mediji su nakon pokretanja stečaja špekulirali kako je navala gostiju na otvaranju prve poslovnice na bečkoj Mariahilferstrasse zapravo bila inscenacija, odnosno režirani događaj s plaćenim  statistima.

No, nije to jedini ugostiteljski krah novog pripadnika dinastije Čermak u Beču. Željko Drmić okušao se i kao upravitelj bečke Kazališne kavane na Naschmarktu. Lokal je preuzeo preko već spomenute  tvrtke Orlando di Castello. Jedno vrijeme ta je kavana pokušala oživjeti s glasovitim slastičarom Pierreom Reboulom, koji je čak pravio i najbolje kroasane u Beču, ali to je potrajalo samo dvije godine. Potkraj 2011. kada su  kavanu pogodile financijske nevolje Željko Drmić zamijenio je Karla Wlascheka mlađeg kao upravitelj ali samo do jeseni 2014. kada je i njegovo vođenje lokala neslavno završilo.

Kavana je nakon Drmića startala pod novim imenom Stadtcafé  Novoporidošli član hrvatske dinastije Čermak sada vodi telekomunikacijsku tvrtku sa sjedištem u Beču a koja je Aplleov partner. Tvrtka se zove Ihaai Gmbh a zanimljivo je kako je posao redizajna te tvrtke povjeren hrvatskom dizajnerskom dvojcu Bruketa Žinić. Vizualni identitet i komunikacijsku kampanju, kako su ih nazvali 'trgovina premium Apple-ovog zastupnika iHaai' dizajnerski dvojac Bruketa i Žinić postavio je na svoju web stranicu.

Inače, Drmić ima i dvije tvrtke za nekretnine u Istri, jedna se zove Golden Fox ili Zlatna lisica u prijevodu a druga u kojoj je suvlasnik zove se Šalići. U hrvatskom trgovačkom registru Željko Drmić prijavio je bečke adrese,prvo u Wehlistrasse a potom u Sterngasse. Budući suprug Čermakove unuke ima stalnu adresu u Beču ne čudi kako Lana Čermak Gadža objavljuje slike njihove zajedničke djevojčice, osim s raznih svjetskih destinacija, i iz Beča. Radi se o slikama koje s novim partnerom, ocem svoje jedinice, bogatašica Lana objavljuje na svom Instagram profilu.

Inače, domaći mediji nisu napisali ništa osim da se udala Čermakova unuka te da je dobila kćer. Otac njezinog djeteta ostao je sve dosad potpuna enigma, nije mu otkriven čak niti identitet. Mediji su prvo objavili kako s novim zgodnim dečkom Čermakova unuka putuje svijetom a potom da je postala i mama. Nije nam jasno čemu tajnovitost. Prije udaje Lana Čermak Gadža i sama je na društvenim mrežama objavljivala zajedničke fotografije sa svojim bivšim dečkima pa tako i s nogometašem Vedranom Ćorlukom koja je prekinuta nakon što se on zaljubio u Franku Batelić. Da je trudna doznalo se na djevojačkoj zabavi koju je u Beogradu u travnju prošle godine priredila Maja Šuput a prije udaje za Nenada Tatarinova.

Pjevačica Maja Šuput zaslužna je da su fotografije prvog rođendana Čermakove praunuke dospjele u javnost. 'Dinastija ili Kardashian' napisala je pjevačica ispod slike na kojoj su dugogodišnji Lanin i Majin prijatelj Marko Grubnić alias Modni Mačak s dečkom Momčilom Gurovićem, Lana i Željko te Maja i njezin suprug Nenad Tatarinov. Maja se nije sjetila napisati ispod slike 'Moderna obitelj'  što bi vjerojatno bio najtočniji potpis ispod te slike s obzirom da su na njoj i Grubnić i Gurović koji su nas cijelu godinu uvjeravali kako samo što nisu otputovali na neku svjetsku destinaciju kako bi svoju vezu okrunuli trajnim ženidbenim zavjetom.