'Stigla je sama sa ljetom prišla i rekla: Helo pogledi su nam govorili više od rijeci Ko da se zvijezda sa neba spustila meni na dlan Znao sam samo o njoj da zove se Džuli Džuli Džuli Al' htio sam da dugo traje taj san....' otpjevao je prije 39 godina zagrebački pjevač crnogorskih korijena i osvojio 4. mjesto kao predstavnik Jugoslavije na Eurosongu. Godinama je ta pjesma bila hit i pjevala se u raznim prigodama. Danielu Popoviću donijela je slavu i novac. No, desetljeća poslije pjevač nije u zvjezdanim već tamnim životnim fazama. Prebrodio je već brojne teške privatne bitke. Majka njegovog sina Dominika optuživala ga je za zlostavljanje i neplaćanje alimentacije. Njegova kći iz prvog braka sa Sanjom Bjedov Popović optužena je bila za bavljenje elitnom prostitucijom u organizaciji zagrebačkog masera Nebojše Perunovića Panča koji je netom završio u osobnom stečaju. No, optužbe zbog kojih je pozvan 29. kolovoza u zagrebačku sudnicu mogle bi uistinu otežati 67-godišnjem pjevaču. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Javnost je upoznata s agonijom koju je zbog optužbi za zanemarivanje djeteta i neplaćanje alimentacije prolazio nekadašnji uspješni sudionik Eurosonga '83 Danijel Popović. Pjevača hita Džuli tako je prozivala bivša supruga i majka njegovog sina Dominika. Sandra Petrž prije 7 godina svojom je knjigom podigla popriličnu prašinu. Tada je za medije govorila kako je odlučila progovoriti jer je željela svojom pričom ohrabriti druge žene koje su žrtve zlostavljanja. Sandra je tada imala 44 godine a Danijela Popovića optuživala je za zlostavljanje. Tvrdila je kako Popović voli samo sebe, iako je u početku 'pala' na njegovu patološku ljubomoru, zamijenivši je s pažnjom za kojom je žudjela. Bio je 'control freak' koji ju je cijelo vrijeme kontrolirao preturajući joj po torbicama, a čak mi je pronašla bubu u stanu dok sam čistila - tvrdila je Sandra. Vrijeđao ju je, cijelo vrijeme lagao i počeo nad njom fizički dominirati.

Popović je bio 16 godina stariji od nje a iza sebe je imao brak s modnog agenticom Sanjom Bjedov Popović u kojem su rođeni sin Sebastian Popović i kći Isabell Kim Popović. Sebastian je krenuo očevim stopama i bavi se glazbom, kći je nastupala u glazbenom showu ali njen život opterećen je optužbama za elitnu prostituciju s kojima se suočila još 2011. godine. Bila je prozvana kao dio mreže poznatog zagrebačkog fizioterapeuta i masera Nebojše Perunovića Panča koji je završio u osobnom bankrotu o čemu smo nedavno pisali. Sandra Povrž Popovića je upoznala 1991. kad je još bio zvijezda.  Zajedno su bili 14 godina, uključujući pet godina u braku koji je nekoliko puta pokušala raskinuti. Za medije je Sandra govorila i sljedeće: “Kad sam zatrudnjela, tjerao me na pobačaj, ali treći put ga nisam htjela poslušati. Iako je uvijek bio ljut na mene. Najgrublji je postao kad sam ga uzela za primjer, jer me 'označio' kao svoju. Hvala Bogu da sam 1999. rodila Dominika koji mi je otvorio oči.

Sandra je vezu s Danijelom prekinula prije 13 godina, kada je upoznala sadašnjeg supruga Branka. Mediji su svojedobno objavili i kako mu je došla u zagrebački Saloon s tada 11-godišnjim sinom tražeći na javnom mjestu od njega alimentaciju. On je pak za medije izjavio kako je ona vrištala okolo i očito došla raditi scene. Tad je Danijel Popović imao 54 godine. Inače, zbog Dominika je pjevač išao i na test očinstva. Danijel je tvrdio kako plaća alimentaciju i da za sve ima potvrde. Tada je već živio u Sloveniji s petom ženom, novinarkom Sašom Horvat. No za medije je tada tvrdio kako stalno odlazi u Zagreb kako bi bio s troje djece, Sebastijanom, Izabelom i Dominikom. No, u listopadu 2017.  Popović je sve iznenadio kada je u IN Magazinu Nove TV otkrio da nema troje već četvero djece. "Imam još jedno dijete. Ona je plod jedne strasne i bljeskovite ljubavi s Majom iz Makedonije", rekao je tada pjevač, dodavši da nije provjeravao očinstvo jer je bio siguran da je dijete njegovo.

Zbrkani privatni problemi zacijelo su se odrazili i na karijeru nekadašnje zvijezde jugoslavenske estrade ali i Eurosonga. Na vrhuncu karijere znao je zarađivati neslućeno velike iznose. Na to je podsjetio u intervjuu kada je rekao kako je njegova cura pala u nesvijest 'kad su nam u banci rekli da mi je Jugoton uplatio milijun maraka za album.' Bili su to tantijemi za izvedbu hita Julie ili kako se još piše “Džuli”. Ta se pjesma izvodi već 39 godina. U prošlogodišnjem intervjuu  za Večernji list Danijel Popović je govorio o svom privatnom životu. 'Ja sve žene poštujem. Boli me neistina kad kažu da sam nasilnik, da sam žene tukao. Ja nikada ni na jednu ženu nisam digao ruku, ali danas je popularno govoriti takve stvari. I muškarci su u vrlo teškom položaju jer ne moraju ništa baš učiniti, a mogu biti stigmatizirani, i to zauvijek. Mi smo danas kao bijeli medvjedi, ugrožena vrsta. Stalno se govori da muškarci tuku žene, a nikada se ne govori o tome kako žene znaju muškarca isprovocirati' - rekao je Popović.

Na pitanje koliko na kraju ima djece iz svih veza rekao je:  'Imam četvero djece, prvo dvoje su Sebastijan Filip i Izabela Kim, treće je Anamarija iz Makedonije, a četvrto je Dominik. S tri žene imam četvero djece. U Crnoj Gori je ovako: ako hodaš s djevojkom i držite se za ruke, moraš je ženiti. Da sam rođen u Zagrebu, gdje je normalno hodati s više žena i s njima imati intimne odnose, vjerojatno bih i ja bio drugačiji. U Crnoj Gori to nije moguće. Zato sam ja ženama poklanjao toliko pozornosti i poštivanja jer nisam razumio moderni svijet kao što ga sada razumijem, a takav je svijet i u Sloveniji gdje sada živim i gdje se ljudi ne žene samo kako bi se bez komplikacija kasnije rastali. Ja nisam žene doživljavao kao krpe za jednokratnu upotrebu, nego sam im poklanjao sve od sebe. Čovjek se potvrđuje u stvarnom životu, a ne kroz emisije i intervjue. Za sebe mogu reći da sam pošten, ali i da sam naivan, ne prati me bez razloga cijeli život pjesma “Bio sam naivan”...' - govorio je Danijel Popović.

Pjevač se inače prije glazbene karijere zvao Milan, odnosno isto kao Severinin bivši i otac njenog sina. Zanimljivo je da je ljubavni život Danijela Popovića bio tema i slovenskih medija. Oni su izrazili skepsu u njegovu vjernost petoj supruzi jer je u Domžalama u braku sa Slovenkom, u Hrvatskoj se tada predstavljao kao sretni neženja a istodobno su ga zapazili s atraktivnom crnkom Karen s kojom se viđao u Ljubljani i koju su tamošnji mediji označili njegovom ljubavnicom. Slovenski su mediji pisali kako bivša mega zvijezda ostavlja dojam stranca a u braku je s petom suprugom Sašom Horvat, koja mu je bila i menadžerica i s kojom se vjenčao 16. rujna 2006. S njom se  nije pojavljivao u javnosti, a kamoli pristao na zajedničko fotografiranje. Slovenski mediji tada su objavili kako se njegova šarmantna supruga Saša posljednjih godinu dana borila s teškom podmuklom bolešću koju je uspješno pobijedila. 'Suprug Danijel nije je podržavao, naprotiv: pronašao je ljubavnicu. Veza s tamnokosom Karin očito je ozbiljna, budući da je na nju registriran i kombi Vito kojim Daniel putuje' - objavljeno je u slovenskim medijima.

Popović je za medije komentirao svoje financijske prilike. Tako je rekao da ne dobiva nikakve novce od autorskih tantijema, drugim riječima da je socijalni slučaj i tako će biti do kraja mog života. 'Novac koji sam zaradio od Džuli nisam spiskao, već sam ostavio sve svojoj bivšoj ženi, odnosno djeci', govorio je Danijel te tvrdio kako redovito viđa svoju djecu. Prokomentirao je svojedobnu navodnu umiješanost svoje kćeri Izabele Kim Popović u aferi s elitnom prostitucijom. 'Od toga nema ništa. Čuo sam te priče, i točno znam kakav epilog slijedi nakon njezinog epiteta da je ona kćer Danijela Popovića' - govorio je Popović. No, netom smo dobili sudski dokument iz kojeg je vidljivo kako se protiv poznatog pjevača vodi proces na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Danielu Popoviću upućen je poziv u Domžale zbog ročišta koje je sazvano za 29. kolovoza ove godine. Radi se o pozivu pjevaču kao okrivljeniku. Uz Popovićevo ime upisana je Slamnikarska cesta u Domžalama u Sloveniji. Tužitelj je Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu.

Daniel Popović tereti se za počinjenje kaznenog djela iz članka 172. stavka 1. Kaznenog zakona. 'Pozivate se kao OKRIVLJENIK na raspravu u gornjem kaznenom predmetu kod ovog suda dana 29. kolovoza 2022....' - piše među ostalim u tom pozivu. Izdano je i upozorenje. 'Ako je optuženik uredno pozvan, a ne dođe na raspravu niti svoj izostanak ne opravda, predsjednik vijeća će naložiti da se prisilno dovede. Ako se dovođenje ne bi moglo odmah obaviti, predsjednik vijeća će odlučiti da se rasprava odgodi i naložiti da se optuženik na iduću raspravu prisilno dovede. Vijeće može naložiti da optuženik snosi troškove koji su nastali odgodom rasprave.... Sukladno članku 404. stavku 1. i 2. ZKP/08, ako postoje uvjeti za odgodu rasprave zbog nedolaska optuženika ili zbog njegove raspravne nesposobnosti, odnosno zbog odsutnosti branitelja, sud pred kojim se ima održati rasprava može odlučiti da se rasprava održi ako bi se prema dokazima koji se nalaze u spisima očito morala donijeti presuda kojom se optužba odbija.

Ako se optuženik sam stavio u položaj ili stanje uslijed kojeg nije mogao sudjelovati na raspravi, održat će se rasprava u njegovoj odsutnosti. Sukladno članku 404. stavku 3. ZKP/08, ako se postupak vodi za kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora do dvanaest godina, a optuženik koji je uredno pozvan nije pristupio, ili mu se poziv ne može uručiti jer je promijenio adresu, a o tome nije obavijestio sud ili očigledno izbjegava poziv, sud može odlučiti da se rasprava provede u odsutnosti optuženika ako je optuženik bio prethodno upozoren da mu se može suditi u odsutnosti i ako se očitovao o optužnici u prisutnosti branitelja. Sukladno članku 404. stavku 5. ZKP/08, ako se postupak vodi za kazneno djelo za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, rasprava se može održati bez prisutnosti optuženika koji je bio uredno pozvan, ali nije pristupio ili mu se poziv nije mogao uručiti jer je promijenio adresu, a o tome nije obavijestio sud ili je očito da izbjegava poziv, uz uvjet da njegova prisutnost nije nužna i da je prije toga bio ispitan ili se očitovao o optužbi.

Okrivljenik je dužan odmah izvijestiti tijelo koje vodi postupak o promjeni adrese, te o namjeri da promjeni boravište jer će u protivnom prema njemu biti primijenjene odgovarajuće mjere osiguranja nazočnosti okrivljenog u kaznenom postupku (članak 175. stavak 2. ZKP/08). Ako se postupak vodi za kazneno djelo za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, a obrana nije obvezna, rasprava se može održati i u slučaju neopravdanog nedolaska uredno pozvanog branitelja na raspravu ili uzimanja branitelja tek na raspravi (članak 383. stavak 8. ZKP/08)' - piše u pozivu koji je 1. lipnja 2022. godine potpisala sutkinja Zvjezdana Murat Milas. Inače, prema Kaznenom zakonu, članak 172. stav 1. po kojem se goni Popovića radi se o povredi dužnosti uzdržavanja. Tako piše 'Tko ne uzdržava osobu koju je po zakonu dužan uzdržavati i to na način, u visini i u rokovima određenim ovršnom ispravom, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine'. Tako se Daniel Popović našao pred jednom teškom bitkom koju mora očito ozbiljno shvatiti želi li izbjeći neželjeni ishod, odnosno zatvor.