Nekada su u hrvatskoj metropoli Rubelj grillovi nicali kao gljive poslije kiše. Ljubitelja ćevapa, pljeskavica i kobasa bilo je sasvim dostatno i u drugim gradovima o čemu svjedoči neskinuta reklama Rubelj grilla i u Samoboru. No, hrvatska zadnjih desetljeća pati od ozbiljne recesije unatoč tomu što nas političari uvjeravaju kako idemo gore i bilježimo pozitivne trendove iako smo službeno na vrhu devalvacijske liste. Kako bi puk rekao 'dok je bog hodao zemljom' džepovi Ivana Rubelja i njegove obitelji bili su puni love a on je imao i lance dućana St. Oliver, Big Star, Scotch & Soda .. No, svemu lijepom dođe kraj pa su lokali pozatvarani, Rubeljov prvi brak je propao a rasprodao je i nekretnine koje je na vrhuncu svoje karijere kupio na Floridi. No, Rubelj nije dao da mu život zada udarac u jeseni života pa bi se kao njegov nekadašnji prijatelj, pokojni boksač Marijan Beneš, redovito pridizao na noge. Po novu bračnu sreću otišao je na Tajland i iz Bangkoka doveo znatno mlađu mladenku imena Sujitra Chanhom s kojom se skrasio na relaciji zagrebačka Dubrava - Poreč. Azijka mu je rodila voljenu kćerkicu a u znak štovanja nekadašnji kralj ćevapa na štok iznad ulaznih vrata njihovog doma u Trepčanskoj ulici u Dubravi postavio je statuu Theravada Bude. Na Istoku vjeruju kako će osigurati mir i blagostanje obitelji. No, očito nešto dublje ne štima jer unatoč Budinoj figuri iznad ulaznih vrata Ivan Rubelj svako malo završi na sudu ili pak bude oglašen zbog ovrhe. Zadnja u nizu situacija je osuđujuća presuda ZG Prekršajnog suda. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tko god pogleda Facebook profil Ivana Rubelja na kojem se naziva Ruby Grill Rubelj pomislit će kako i dalje tom poduzetniku iz zagrebačke Dubrave cvjetaju ruže. Na slikama je opušten, u pozadini se vide prizori Floride, Tajlanda, objavljuje duhovite montaže poput one s Putinom na kojoj piše 'posjetite Rusiju kako Rusija ne bi posjetila vas' i slično. Na FB profilu opisuje se kao: '70god neškolovan fakultet više uzaludna, bivši vl S.Oliver, shock soda, Big star...'. Podaci su od prije jer sada Rubelj ima točno 72 godine no i dalje je pun energije što se može vidjeti i na Instagram profili njegove supruge Sujitre gdje objavljuje i neke muževe fotografije s njihovom malom kćerkicom. Kao što je to i inače slučaj da su na slikama na društvenim mrežama svi veseli i odaju dojam uspjeha na svakom koraku i svakom pogledu - tako je i s parom Rubelj - Chanhom.

No, dojam bi bio vjerodostojan da nije rak rane brojnih građana Hrvatske - sudske oglasne ploče na kojoj periodično izlazi ime Ivana Rubelja. Uglavnom se radi o ovrhama - one neumoljivo pristižu pa je tako više puta Rubelj bio na ovršnoj meti HEP elektre zbog neplaćenih računa za struju. Imao je i kazneni postupak ali je na sreću, po njega, oslobođen. O tome smo pisali u prethodnom članku pod naslovom: 'SUDSKA POBJEDA I UZBUDLJIVI ŽIVOT Hrvatski kralj ćevapa Ivan Rubelj oslobođen u kaznenom postupku, tužitelj odustao - Krunoslav Landikušić teretio je zagrebačkog poduzetnika za ugrozu osobne slobode a spor se vodio u Zagrebu i Slavonskom Brodu'. No, ime Ivana Rubelja opet je oglašeno na sudskoj ploči. Objavljena je presuda Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. Naime, sutkinja Rajka Rončević-Skočić presudila je 6. listopada 2022. u prekršajnom predmetu protiv I okr. Ivana Rubelj i II okr. Dalibora Stanić (51) zbog prekršaja iz odredbe čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Optužni prijedlog podnijela je III Policijska postaja PU Zagrebačke 19. svibnja 2022 godine. Izdan je prekršajni nalog kojim su Ivan Rubelj i njegov susjed iz Trepčanske ulice u zgarebačkoj Dubravi proglašeni krivim. Uz Rubeljevo ime piše kako je prekršajno kažnjavan, dok Stanić nije dosad. Osuđeni su jer su '18. svibnja 2022. u 15:00 sati na ulici ispred caffe bara Bounty u Zagrebu, Teslićka 5. remetili javni red i mir na način da su došli u verbalni sukob u vezi prometnih redara, za koje Ivan tvrdi da ih Dalibor namjerno zove u ulicu gdje parkira osobni automobil kako bi mu pisali kaznu, i tom prilikom je Dalibor na sav glas počeo vikati na Ivana govoreći mu: To nije istina, zašto lažeš, na što mu je Ivan uzvratio vičući: Ti ih zoveš namjerno da meni napakostiš, a nakon toga su se počeli naguravati te međusobno vikali i vrijeđali se, te na taj način uznemirili prolazeće građane te okolne susjede' - piše u presudi.

Sutkinja je zaključila da su 'remetili javni red i mir prolazećih građana i susjeda čime su počinili djelo prekršaja opisano i kažnjivo po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira'. Prema presudi dužni su platiti novčane kazne u iznosu od po 754 kune obojica i to u roku od 30 dana po pravomoćnosti presude. Ukoliko okrivljeni u navedenom roku plate 2/3 izrečene novčane kazne smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cijelosti. Okrivljenici su dužni platiti i 200 kuna troškova. U protivnom isti iznosi će biti prisilno naplaćeni. Iz obrazloženja je vidljivo kako sutkinja  'izrečenu novčanu kaznu smatra primjerenom za počinjeni prekršaj, te da će se njezinim izricanjem postići svrha kažnjavanja, jer će ona dovoljno utjecati na okrivljenike, da se ubuduće klone ovakvih i sličnih djela, kao i na svijest građana o povredi javnog poretka, društvene discipline i drugih društvenih vrijednosti, te pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja'. Protiv tog prekršajnog naloga okrivljeni imaju pravo prigovora Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu u roku od 8 dana o dana njegovog primitka.