Prezime Majoli devedesetih je bilo pojam sportskih i teniskih uspjeha. No, nakon što je 1997. osvojila prestižni Roland Garros te zaradila dovoljno novaca da uloži u skupe nekretnine od Floride pa do Zagreba i Jadrana, kao da su se financijska kola strmoglavila Ivi Majoli. Tako je javnost saznala za višekratne pokušaje ovrhe i deložacije luksuznog stana na Jelačić placu ali i ovrhe najužih članova obitelji. No, članovi dinastije Majoli pokazuju nevjerojatnu izdržljivost i dosad su odoljeli brojnim nasrtajima ovrhovoditelja pa nema razloga da ne vjerujemo kako će i ovaj put uspjeti u obrani pljenidbe računa ili ovrhe općenito na imovini.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Naša nekad najuspješnija tenisačica Iva Majoli kao i njezina cijela obitelj obogatili su hrvatsku noviju povijest životnim stilom u kojem dokazuju kako je uvijek moguće podići se nakon financijskog kraha i uzdignute glave kormilariti dalje poslovnim i privatnim životom. Iako su godinama bili u minusu što se posebno očitovalo u poslovanju Tenis centra Ive Majoli na zagrebačkom Cmroku sve su se financijske nevolje činile riješenima kada je Iva Majoli slavodobitno najavila veliku investiciju Danka Končara koji je preuzeo od tvrtke sljednice Hypo banke njezina dugovanja na Cmroku. O tom slučaju, odnosno financijskom raspletu u kojem se pojavio i nasljednik hercegovačkog tajkuna, pokojnog Joze Bogdana vlasnika Feala, već smo pisali.

No, ni nakon tog događaja nisu se prestale nizati ovrhe za ovrhom u obitelji Majoli. Tako su te neugodne financijske radnje pogodile ne samo više puta njezinog brata Dadu već i tatu Stanka Majolija.  Pisali smo kako je Majolica s tatom Stankom i Končarem poduzimala pljenidbu novca s računa tvrtke njezinog brata, odnosno Tenis kluba Majoli. Nad bratom Ive Majoli ovrhu provodi Hrvatski telekom a prijetio mu je i stečaj o čemu smo pisali. S obzirom na financijsku situaciju u obitelji Majoli ali i naviku života na visokoj nozi ne čudi da članovi moraju biti jedni drugima oslonac i na razne pravno kreativne načine. Tako smo pisali kako je mama tužila Ivu Majoli te stavila hipoteku na njezinu nekretninu u Novom Vinodolskom prije Danka Končara. Čak je i bivši muž Ive Majoli uspio izbjeći pljenidbu auta o čemu smo pisali.

Pisali smo i kako je tata Ive Majoli prodao lokal nadvojvotkinje Habsburg zbog dugova, odnosno nekretninu u srcu Zagreba u Teslinoj ulici. No, sada Majolica mora riješiti odnose s HEP-grijanjem. Prema njihovoj evidenciji duguje im za grijanje počev od srpnja prošle godine pa sve do siječnja ove godine. Možda ju terete i za neplaćene račune za kasniji period ali je navedeni period dospio do ovršne razine. Najmanji mjesečni račun za koji HEP tereti Majoli iznosi 399 kuna a najveći 1.231,93 i to je ovogodišnji siječanjski račun. HEP Majolicu tereti za neplaćenih 4.585,15 kuna. Poznato je kako su ovršni postupci svojevrsna tvornica novca za odvjetnike i javne bilježnike koji sudjeluju u tim postupcima. Cijenu u konačnici plaća dužnik pa tako Ivu Majoli dodatno terete i za 650 kuna koliko iznose troškovi zagrebačkog Odvjetničkog ureda Mađarić i Lui te javnog bilježnika Mladena Bureca iz Zagreba.

U dokumentu koji je dospio na Općinski građanski sud piše kako se ovrha traži općenito na imovini, dakle ovršenice Ive Majoli. No, zasigurno će naša teniska izbornica, sportašica i žena velikog srca pronaći način da izađe na kraj i sa ovom neželjenom financijskom situacijom te riješi dugove kako HEP-grijanje ne bi posegnuo za drugom mjerom - a to je iskapčanje grijanja. Ovrha je stigla zbog neplaćenih računa za grijanje za Ivin stan na Trgu bana Josipa Jelačića. Inače, sudeći po njezinom Instagram profilu Majolica je stalno na putu. Tako je u rujnu objavljivala slike iz Verone, s bazena Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel te je bila na večeri u Monte Carlu a od listopada se nalazi u SAD-u pa je tako objavila slike iz Indian Wellsa te se slikala s prijateljicama na lokaciji Beverly Hills. Zasigurno joj neće biti lako kada se s tih blistavih putovanja prizemni na zagrebačku stvarnost.