Bivši HDZ-ov ministar i bivši direktor HT-a pronašao je novu formulu života nakon što je s prvom suprugom Božicom podigao tri kćeri i nakon što je napustio čelno mjesto vodećeg hrvatskog telekom operatera. I dalje se bavi biznisom ali više ne pliva u mukama već vodi više računa o svakodnevnoj kvaliteti života nego što je to činio u prva dva životna doba. Sada u trećoj životnoj dobi osnažen novom mlađom izabranicom ljeto provodi krstareći Zadarskim arhipelagom i uzgajajući masline i vino te redovito pohodeći zadarsku pjacu. Snimili smo ga ove nedjelje kako zabundan s partnericom korača Tkalčićevom ulicom u središtu Zagreba noseći zeleniš s placa, vrećicu iz Mullera i zapazili smo neobičan detalj koji može biti i moćni saveznik u borbi protiv sveprisutnog korona virusa....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nekim pripadnicima treće životne dobi Covid 19 je toliko zagorčao život i utjerao strah u kosti da se ne usude niti na ulicu izaći. No, među tim bojažljivcima nije Ivica Mudrinić koji proživljava životnu renesansu sa svojom novom životnom družicom. Mudrinić je rođen prije 66 godina u Drnišu ali je mladost i srednje godine proveo u Kanadi iz koje se vratio devedesetih godina prošlog stoljeća. Nećemo sad spominjati kako mu se posrećilo da na svjetskom tržištu potpuno neisplativi patent koji je registrirao sa svojim sveučilišnim kolegom proda u tom pogledu naivnom pokojnom hrvatskom predsjedniku te tako mrtvo slovo na papiru unovči za konkretnu imovinu. Mudrinić se kroz protekla desetljeća dokazao i kao uspješan menadžer ali i kao obiteljski čovjek.

No, prvi brak iz kojeg ima tri odrasle kćeri ostavio je u svom prošlom životu i u treće životno doba hrabro kročio sa znatno mlađom izabranicom. Od kada je napustio HT te otišao u privatni biznis, te istodobno otpočeo novu ljubavnu romansu Mudrinić je očito uspio prevariti kronološki sat. Naime, zadnjih godina detektirali smo kako ne stari slično kao njegovi vršnjaci. Zato smo ljetos snimili što je sve kupio Mudrinić na zadarskoj pjaci kako bismo dokučili njegove suplemente za koronu. Tako smo ustanovili kako preferira češnjak ali i zelenjavu koju neki dalmatinski prodavači na zagrebačkom Dolcu nazivaju likarijom. Nedjeljno jutro u Zagrebu donijelo je temperaturu blizu ništice no to nije bila zapreka Mudriniću i njegovoj dragoj da ne obave ritual kupnje na Dolcu, skoknu u robnu kuću Muller na Jelačić placu ali i obave kupnju na Splavnici, uličici poznatoj po štandovima s cvijećem.

Tamo su Mudrinić i izabranica kupili ogroman buket eukaliptusa. Iako vlada uvjerenje kako ta biljka u Hrvatsku stiže iz daleke Australije malo je znano da se i kod nas uzgaja na jednom dalmatinskom otoku. Mudrinićeva nova ljubav taj je buket ponosno nosila u jednoj ruci dok je drugom nježno držala svoga partnera. Iako mnogi potcjenjuju moć bilja očito Mudrinićeva draga zna koliko je eukaliptus moćni saveznik u borbi protiv respiratornih virusa kakvi haraju u hladnim danima a poglavito u pandemijskim vremenima. Tako će Mudrinić i partnerica kompenzirati nedostatak morskog aerosola koji znamo da obiluje eteričnim uljima jadranskih ružmarina, lavande i čempresa.