Modri su uspjeli sa Zekom osvojiti dvostruki jubilej, postali su državni prvaci po 24. put otkako je Hrvatska samostalna država i odnijeli pobjedu u Superkupu. Nakon 17 godina dogodilo se ponovno slavlje naslova i na središnjem zagrebačkom Trgu. Tako su okrunjeni napori novog vodstva maksimirskog kluba koji je otvorio novo poglavlje s listom Dinamovo proljeće. Njihov favorit bio je Velimir Zajec koji je zbog kluba iz kojeg je potekao ponovno stigao iz Atene gdje godinama živi u Zagreb. No, mnogi su znali kako nova ekipa neće lako ovladati svim strukturama Dinama kad su u klubu ostali ljudi koje je ustoličila era bivšeg predsjednika Mirka Barišića. Tako je problem bio i što je u klubu htjela ostati, ili pak otići s otpremninom od pola milijuna eura, dugogodišnja direktorica Dinama Vlatka Peras. No, nova ekipa na čelu sa Zekom uspjela je smijeniti Vlatku Peras. Ona je inače bila magistra inženjerka zračnog prometa u Dinamo je doveo njezin bivši šogor Goran Bradić, tadašnji glasnogovornik NK Croatia. Bila je tajnica Zlatku Canjugi, a nakon toga i Velimiru Zajecu od 2000. do 2002. godine, dok je bio glavni direktor kluba. Peras je znala sve tajne Dinama a uživala je i reputaciju među navijačima jer je njezin brat član stare ekipe Bad Blue Boysa. Pisalo se čak kako će nova ekipa predvođena Zajecom podići kaznenu prijavu protiv Barišića jer je s Peras potpisao ugovor o pola milijuna eura otpremnine no, to se, koliko je poznato ipak zasad nije dogodilo. Na mjesto Peras imenovan je 44-godišnji regionalni menadžer Vaillanta Zvonimir Manenica. Iako se izvana čini kako ekipi iz Dinamovog proljeća na čelu sa Zajecom sve ide kao podmazano, iskustvo govori kako nikad dovoljno opreza poglavito tamo gdje je epicentar moći, utjecaja i gdje se vrti velika lova. Zbog svega toga našu pažnju jučer na Britancu dok se održavao nedjeljni sajam antikviteta i starina privukao je Zeko koji je s društvom bio na kavi. No, snimili smo i čuli više nego što smo očekivali........

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prvi plan da klub iz Maksimira osvoji naslov ove sezone im se ispunio. Koliko će uspjeti u svim zacrtanim ciljevima, uključujući primarno dovođenje financija u red, preostaje nam vidjeti. No, bez Velimira Zajeca Zeke teško da bi ta ekipa imala potencijal koji je dobila s njim. Zbog toga je bivša nogometna legenda Dinama potegnula iz Atene gdje je zadnjih desetljeća živio. Iako je hrvatska javnost mislila kako u grčkoj metropoli živi i cijela Zekina druga obitelj, to smo razbistrili našim ranijim člankom. Naime, otkrili smo kako Zekina djeca iz braka s Grkinjom Angelom Keros Zajec  žive i studiraju u inozemstvu a i ona sama je kupila kuću u Americi gdje živi veliki dio njene obitelji. Radi se o članku iz veljače pod naslovom: 'Supruga Velimira Zajeca kupila je 2019. kuću u Americi na kredit, u SAD-u studiraju Zekin sin i kći, u Londonu radi druga kći iz braka s Grkinjom, obitelj mu više nije u Ateni'.

Tada Zajec još nije bio izabra za predsjednika pa ne čud i naš podnaslov: 'Legenda Dinama i Panathinaikosa u kombinaciji je za predsjednika Plavih ispred liste Dinamovo proljeće, istražili smo kako se Zekina supruga iz Atene skućila na obećanom kontinentu, kupnjom kuće za 515 tisuća USD te druge podatke'. Tako je ispalo kako je za Atenu zapravo Zajec bio vezaniji zadnjih godina nego grčki dio njegove obitelji. Bilo kako bilo činjenica je da je Zeko sada u Zagrebu te da svaki spomen Atene na neki način znači ozbiljnu promjenu njegovih planova. Upravo zbog svega toga zapelo nam je u uhu kad smo jučer, u nedjelju, na Britancu vidjeli Zeku s društvom na kavi i čuli kako mu prijatelj za stolom govori da će platiti piće u Ateni. Naime,. Zajec se mašio za novčanik da plati piće ekipi s kojom je bio na nedjeljnoj kavi, odnosno 4 prijatelja i sebi.

No, iako je Zeko već pripremio novce da da konobaru sredovječni muškarac za Zekinim stolom nije odustajao da plati što mu je i pošlo za rukom. Kategorički je rekao da će Zeko platiti piće kad mu dođe u Atenu. S obzirom da su sada i Zajecova djeca i supruga van Atene prvo što je logično da padne na pamet je to da Zeko možda ima neki alternativni, javnosti nepoznati plan povratka u grčku metropolu. Ako je to istina, onda bi to zacijelo bio golemi udarac svim navijačima i fanovima koji su dali povjerenje listi Dinamovo proljeće ne samo zbog ekipe koja se okupila na toj listi već primarno zbog Zeke. Bilo bi to neobičnije i sad nakon što su uspjeli osvojiti mjesto prvaka ali i smijeniti Vlatku Peras bez da joj isplate ogromnu polumilijunsku otpremninu.

Podsjetimo, o Peras smo pisali krajem ožujka u članku 'LOVA DO KROVA Direktorica Dinama Vlatka Peras kupila je stanove u istoj zgradi kad i Mamićeva nova ljubav, njezin brat, poznati BBB, preživio je atentat i bio u zatvoru zbog iznude'. U tom smo članku tada naveli kako je imala, prema nekim izvorima, plaću od 15.000 eura pa kako je imala po ugovoru s Barišićem pravo na otpremninu u iznosu 36 plaća da bi ista iznosila 540.000 eura. U svakom slučaju ekipi iz Dinamovog proljeća zasad je uspijevalo da u kratkom roku glatko ostvaruju svoje ciljeve pa bi zacijelo, kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da se Zajec vratio u Atenu. Osim ako ne ode preko ljetnog odmora da vidi obitelj koja se vrati iz Europe i Amerike te podruži sa starim prijateljima koje je stekao dok je bio i zvijezda Panathanaikosa