Predlažemo da se Mojmira Pastorčić i Petar Panjkota zapute u službene institucije RH te prijave kako su kod njih deponirani fejk Tomaševićevi vlasnički i drugi dokumenti a zatim odu u Njemačku ambasadu i prijave nepoznatog nekoga zato što na njihovim službenim web stranicama piše da je Tomaševićeva udruga njemačka politička institucija

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prvi mogući pozadinski motiv objave fejk priloga o Imperijalu na RTL Direktu može biti i osveta zbog objave istinite priče utemeljene na dokumentima iz SAD-a iz kojih je razvidno kako je Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe te suvlasnik RTL-a utekao u porezni raj Maltu kako bi mogao transferirati milijune iz Hrvatske preko inozemnih računa. Taj članak je dostupan na ovom linku. Drugi mogući pozadinski motiv je i  činjenica da su vodeći ruski mediji citirali poglavlje knjige Kondo kondo glavne urednice Imperijal.neta u kojem je opisan zakupac Putinovog dvorca na Crnom moru, Mihajlo Perenčević, inače punac Emila Tedeschija juniora. Taj članka je dostupan na ovom linku.

No, pođimo redom. Huškačka kampanja pojedinih hrvatskih medija protiv portala Imperijal.net koji je objavio dokumentirane priče o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika dobio je novu dimenziju. U kampanju objavom fejk priloga uključio se RTL Direkt. Tako je urednica Mojmira Pastorčić u uvodu zadnjeg RTL Direkta najavila prilog o Trumpovoj kampanji koja je, prema njoj,  počivala isključivo na objavi lažnih vijesti preko interneta. U prilogu su poslije Trumpa montirani istiniti članci o Tomaševiću objavljeni na Imperijal.netu kao dokaz fejk newsa. Da nije tragično bilo bi tragikomično. Poglavito uzme li se u obzir da združenim snagama urednica Mojmira Pastorčić, nedavna dobitnica Zlatnog studija i novinar Petar Panjkota nisu službene dokumenta RH proglasili lažnima.

Kao primjer fake newsa prikazali su članak objavljen o Tomaševićevom keširanju prvog stana u dobi od 22 godine. Taj članak temeljen je na istinitom dokumentu - vlasničkom listu koji je i priložen uz taj  članak. Također, prikazali su i druge članke s Imperijal.neta te se pozvali na klevetnički članak objavljen na Faktografu po kojem je portal Imperijal.net pokrenut neposredno prije lokalnih izbora. Tu je laž u međuvremenu u fusnoti navedena na kraju Faktografovog članka ali zanimljivo je kako se nigdje u prilogu intervjuirani glavni urednik Petar Vidov ne navodi kako je na Faktografu objavljen Imperijalov demant što je dostupno na ovom linku.  

U objavi fejk priloga Pastorčić i Panjkota uključili su i jake Indexove snage, odnosno Ilka Čimića, koji je također pokušao demontirati istinite članke objavljene na Imperijal.netu ali isti Index nije imao profesionalni integritet objaviti Imperijalov demant pa smo ga zato objavili mi što je dostupno na ovom linku. Krajnje je neprofesionalno i obmanjujuće za gledatelje RTL Direkta da  Mojmira Pastorčić obmanjuje javnost kako je portal Imperijal.net pokrenut uoči lokalnih izbora kako bi naškodio jednom od kandidata, konkretno Tomaševiću. To je tim bestidnije jer je RTL  Tabloid  citirao članak objavljen na portalu Imperijal.net potkraj prošle godine u što se čitatelji mogu uvjeriti pregledom sadržaja na ovom linku.

Krajnje je neprofesionalno ali zasigurno manifestira i paniku u glavama pojedinih moćnika koji se skrivaju iza tobože neovisnih medija da su Pastorčićka i Panjkota  pristali pregaziti sav svoj moralni i profesionalni integritet i napraviti dosad najbestidniji fejk televizijski prilog. Naime, radi se o tome da su cjelokupnim prilogom pokušali sve Imperijalove članke koji počivaju isključivo na službenim dokumentima, vlasničkim listovima, sudskim dokumentima, financijskim izvješćima,objavama u službenom glasilu RH - Narodnim novinama proglasiti lažnima. Očito se iza brdo nešto krupno valja ili skriva.

Najočitiji je motiv da se Imperijal.net 'drznuo' objaviti notornu istinu a to je da Veleposlanstvo Njemačke u Zagrebu udrugu čiji je statut Tomašević osobno potpisao u svibnju 2015. te predao Ministarstvu pravosuđa kako bi je upisao kao hrvatsku udrugu, tretira i na svojim službenim web stranicama navodi kao njemačku političku instituciju zajedno sa svim drugim razvikanim zakladama koje djeluju u Zagrebu a imaju tipično njemačke nazive. Objavljujemo link na taj članka pa se svi kao i RTL direktovci mogu u to uvjeriti. Tomaševićeva udruga u kojoj je ubirao pet godina plaću prije nego što je postao saborski zastupnik nema njemačko ime već se zove Institut za političku ekologiju što smo već prethodno pisali.

No, problem je očito u tome što se netko usudio objaviti banalnu i notornu činjenicu. Odnosno da je Imperijal.net objavio kako tu Tomaševićevu udrugu njemačka zaklada Heinrich Boll Stiftung tretira kao svoju zagrebačku podružnicu što je vidljivo na njihovim službenim web stranicama. Tu je i treći problem a to je da je RTL televizija u suvlasništvu njemačkog RTL-a ali i Emila Tedeschija, vlasnika Atlantic Grupe, i koji je svoje mjesto u Nadzornom odboru, što je vidljivo na Sudregu prepustio tajniku njegove Atlantic Grupe - Nevenu Vrankoviću. I to je naravno kao i sve drugo lako provjerljivo preko ovog linka ali ne bi nas čudilo da i to RTL Direkt proglasi fejkom.

Nadaleko je poznato projateljstvo Emila Tedeschija i vrlog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Nije nepoznanica ni činjenica da je bivši savjetnik Zorana Milanovića u vrijeme dok je bio premijer bio Siniša Petrović, inače zamjenik predsjednika NO-a u Atlantic Grupi i prijatelj hrvatskog predsjednika. Siniša Petrović bio je predsjednik NO-a Ine u vrijeme dok je Milanović bio premijer. Petrović je prema tvrdnjama upućenih vrlo osvetoljubiv pa zasigurno ni on kao i kružok kojemu pripada ne gleda nimalo blagonaklono na činjenicu da se Imperijal.net 'drznuo' napisati kako je na sukobu interesa njega i njegove supruge Marijane Petrović Liszt izraslo nesrazmjerno veliko privatno nekretninsko i svako drugo bogatstvo u proteklom desetljeću. Članak je dostupan preko ovog linka.

Predsjednik Milanović zasigurno nimalo nije oduševljen činjenicom da je glavna urednica Imperijal.neta prva u siječnju 2013. objavila u Delovom najtiražnijem dnevniku Slovenske novice članak o tome kako je frankfurtska podružnica Ljubljanske banke dala 3,25 milijuna eura kredita njegovom tada živom bratu Krešimiru za nekretninski projekt u Dubrovniku a za koji je, među inima založen i stan predsjednikovih roditelja. Kredit nikada nije vraćen, a NLB, odnosno LHB iz Frankfurta, ostao je prepušten uspješno neučinkovitom hrvatskom pravosuđu u nemogućnosti povrata tog kredita. Podsjetimo kako je svojedobno predsjednik Milanović dok je bio premijer tvrdio kako su Slovenci dali kredit njegovom bratu 'zbog kamata'.

Slovenski bankari ipak na kraju nisu dobili natrag ni kamate ni glavnicu a stanovi u Dubrovniku su prodani. Možda je cijenjeni hrvatski predsjednik ljut na Imperijal.net što je objavio još jedan kontroverzni projekt koji je njgeov pokojni brat izveo sa Slovencima za života a tiče se dodjele koncesije za otok Obonjan. Taj članak možete vidjeti na ovom linku. Kako ne bi svaki istiniti članak bio proglašen fejk newsom od strane raznih portalskih ili televizijskih plaćenika koji fingiraju profesionalizam i tobože rade u javnom interesu zadovoljavajući očito pravo hrvatske javnosti ne da zna već da ne zna i bude u mraku, uz članke ćemo objavljivati i linkove na službene izvore kako ne bi i ovaj podatak o kreditu bio proglašen fejk newsom.

Tako i link na objavu u Narodnim novinama na kojima je počivala priča u Slovenskim novicama tadašnje novinarke tog lista a sadašne glavne urednice Imperijal.neta. Kada se hrvatski predsjednik oglasio tvrdnjama kako je opasno spominjati Džingis-kana uz Tomaševića nije nam bilo teško shvatiti kako je malo svoga predragocjenog vremena protratio čitajući 'fejks newsu' na Imperijalu o tome kako je Tomašević do pobjede u prvom krugu došao obilazeći grob Džingis-kana..... Taj je članak dostupan na ovom linku. Shvatili smo da pokušava obraniti neobranjivo pa se upušta u fejs news kada je izjavio i kako je opasno prozivat da  netko radi za neke štiftunge.

Je li hrvatski predsjednik svjestan da nema ničega spornog u tome da Tomašević radi za koju god inozemnu udrugu želi ali da je kao politički dužnosnik Hrvatske dužan objelodaniti taj podatak i ne skrivati se iza registracije hrvatske udruge kada je ona zapravo u svakom pogledu nasljednica Heinrich Boll Stiftunga, ne samo po tome što je kao pozicionirana na stranicama Njemačke ambasade u Zagrebu već i zato što je kao takva tretirana i od same njemačke zaklade Heinrich-Boll Stiftunga. 'Car je gol' - ponavlja se light motiv iz Carevog novog ruha iz bajki braće Grimm. Ogolili su se mnogi koji su ispred sebe stavili štit lažnih križara protiv fejk newsa.

U tom križarskom pohodu na one koji još nisu jednoumni i sinergični s interesima krupnog kapitala i lažnog medijskog profesionalizma, očito u panici da se ne razotkriju činjenice, RTL Direkt pokazao je svoje istinsko lice. Vrag se skriva u detaljima, istina je lako dostupna. Činjenice na kojima Imperijal gradi svoje priče deponirane su svuda oko nas u službenim registrima. No, neki pećinari s javne, političke ili medijske scene misle kako živimo u kamenom dobu a ne u virtualnom svijetu. Kao da je problem provjeriti je li Tomašević plivao u desetinama tisuća kuna prihoda kada je to lako dostupno već iz same obveze da udruga za koju je radio prije ulaska u Sabor ima obvezu predati financijska izvješća Ministarstvo financija.

Tako smo u objavljenom članku na tu temu samo predstaviti surove ali astronomske brojke iz kojih se vidi kako je skupo plaćen aktivizam koji su građani doživljavali kao voolonterizam za javno dobro i višu razinu ekoloških i otpadno-reciklatorskih standarda. Predlažemo da se dvojac Pastorčić - Panjkota obrate Institutu za političku ekologiju nakon što pregledaju linkove iz kojih je vidljiva struktura prihoda i rashoda te udruge. U članku su dostupni ti linkovi pa neka ih potom kod nadležnih institucija, ili pak Tomaševićeve udruge,  proglase fejkom. Predlažemo da se Pastorčić i Panjkota zatim zapute u zaprešićku gruntovnicu i tamo oglase lažnim vlasnički list iz kojeg je vidljivo kako je 2004. Tomislav Tomašević s bratom po pola kupio svoj prvi stan za gotovinu.

Mogu poslati članak iz Imperijala i tražiti istragu u grunotovnici. Ne moraju fizički ići do Zaprešića mogu se obratiti Ministarstvu pravosuđa i uprave i prijaviti im kako je neki fejker ili fantom umetnuo fejk vlasnički list na ime Tomislava Tomaševića kako bi fantomski mediji mogli objavljivati fejk vijest i time vrijeđati njegovu ekselenciju Tomaševića da je 'sačuvaj bože' kupio stan s 22 godine. Predlažemo da Pastorčić i Panjkota napišu prosvjedno pismo Veleposlanstvu Njemačke te protestiraju zato što je je Institut za političku ekologiju u kojem je radio Tomašević do ulaska u Sabor, što je vidjljivo iz imovinske kartice koja im je dostupna u Imperijalovom članku, proglasio njemačkom političkom institucijom u RH.

No, prethodno, zaboravili smo napisati da se Pastorčić i Panjkota moraju obratiti i Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te im prijaviti kako imaju fejk dokument - imovinsku karticu Tomislava Tomaševića - budući da on u kampanji tvrdi, a oni njemu vjeruju, kako je radio u Zelenoj akciji za plaću nešto veću od 6 tisuća kuna. Zato moraju pod hitno križarskim pohodom zaustaviti objavu službenih dokumenata na Imperijal.netu kojim su ilustrirane i sve priče o Tomaševiću. Kako bi uspjeli u tom naumu, moraju pohoditi i Ministarstvo financija jer su tamo njemačka politička institucija u RH, za njih Tomaševićeva udruga, Zelena akcija te sve druge povezane udruge i zaklade, poslali očito fejk izvješća iz kojih se vidi ne samo struktura donacija već i visina plaća, honorara, raznih benefita i puno stavki svjetlosnim miljama udaljeno finacijski od običnih građana. 

Potom se Pastrorčić i Panjkota moraju obratiti i službenom glasilu RH Narodnim novinama jer tamo su podaci za koje oni smatraju da su fejk digitilizirani te objavljeni na njihovim web stranicama. Pastročić i Panjkota moraju u ime križarskog pohoda protiv fejk newsa prijaviti i kako je netko hakirao Fejs profil Tomislava Tomaševića jer je očito netko drugi a ne on na svoj profil postavio slike putovanja u egzotične krajeve pa se zato i naš predsjednik referira na Džingis-kana. Budući da je istraživačko novinarstvo težak i nezahvalan posao, a ocrnjivanje bez dokaza lagan i očito moralno i profesionalno komforan za dvojac Pastorčić i Panjkotu, predlažemo da se obrate i američkoj saveznoj državi Cheyenne te im prijave kako je neki fejker kod njih deponirao lažni dokument iz kojeg se vidi kako je u vrijeme dok su drugi ginuli na ratištima njihov gazda Emil Tedeschi deponirao papir iz kojeg se vidi da je rezident Malte.

Tamo se registrirao zbog off shore tvrtke koja je svojedobno isisavala milijune iz Atlantic Trade na inozemne račune zaključno s Austrijom. Kako bi zagrebački car Tomašević i svi oni koji stoje iza njega mogao biti bez ikakvih posljedica odjeven u Carevo novo ruho a da mu se pritom svi dive, predlažemo da oglase lažnima i dokument koji je deponiran u zagrebačkoj gruntovnici iz kojeg se vidi da je 10 godina od kupnje prvog stana, 2014. Tomašević keširao i svoj drugi stan. Potom predlažemo da u svoju ekskurziju, tijekom koje će obilaziti razne instance u kojima su deponirani dokumenti koji razboličaju njihovog favorita, povedu sa sobom i Petra Vidova iz Faktografa kao i vodstvo Gonga, nakladnika Faktografa. Od Gongovaca  mnogi su u sukobu interesa jer sjede u udrugama koje su povezane s Tomaševićem ili su zakladnici istih što je vidljovo iz članka na ovom linku.

Tako bi svi zajedno prosvjedovali što su hrvatske institucije dopustile da s njihovih službenih web stranica iscure dokumenti koji razobličuju predizborne laži i obmane s pozicije političkih kandidata i njhovih platformi.  Potom svi spomenuti ali i nespomenuti akteri mogu i dalje u svom privatnom ali ne i javnom interesu nastaviti kao i dosad glumiti velike demokrate, medijske profesionalce, istraživačke novinare, hrabre borce protiv fejka ugledne građane, neprofiterske nadzornike... I nastaviti staru tradiciju i nekih njihovih prethodnika koji su rado progonili novinare koji bi se drznuli taknuti sveti gral njihovih zamračenih milijuna, ali nadasve legalno zarađenih  profita.

Uostalom, zar nije lakše svakoga tko drugačije misli ili drugačije kaže, smatrati   fejkerom  i krenut  u obračun s njima po hitnom zadatku. A Zaklada Solidarna čiji su osnivači neki od čelnika Gonga ali i Tomašević, Benčićka etc. mogu i dalje osim donacija iz proračuna primati i izdašnu pomoć suvlasnika RTL-a Atlantic Grupe kao što je vidljivo na ovom linku ili pak na Fejs profilu Zaklade Solidarna gdje iskazuju zahvalnost osim Atlantic Grupi i njegovom gazdi Emilu Tedeschiju kao privatnoj osobi - njihovom donatoru - link. To je pravo lice novog lijevog liberalizma i demokracije koju donacijama plaćaju krupni kapitalisti koji su prvo milijune isisali na privatne račune preko rajskih oaza.