Prije zadnjeg 10. saziva Sabora Bruna Esih zajedno sa Zlatkom Hasanbegovićem bila je najglasnija političarka na desnici. Sigurno se i njoj u tim trenucima činilo kako joj je samo nebo granica. No, dok je njen bivši politički istomišljenik uspio ući u Sabor na listi Domovinskog pokreta, Bruna se sunovratila na zadnjim izborima sa svojom strankom Neovisni za Hrvatsku. Otkad je nema na političkoj a ni medijskoj pozornici mnogi su se zapitali gdje je nestala i što se s njom događa. Otkrivamo novosti koje su se dogodile njenoj stranci. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Gradska plinara Zagreb - opskrba poslala je na Općinski građanski sud u Zagrebu prijedlog ovrhe nad strankom Neovisni za Hrvatsku. Očito je predsjednica te stranke imala preča posla dok nije stigla preuzeti plavu kuvertu pa je ista završila na sudskoj ploči. Na zagrebački sud ta je tvrtka poslala rješenje o ovrsi zbog duga te stranke a koji seže još od prosinca 2020. godine pa sve do listopada 2021. godine. Stranka Brune Esih duguje ukupni iznos od 18,26 eura / 137,58 kn uvećao za zakonske kamate. Uz spomenuti iznos moraju platiti i troškove postupka u iznosu od 25 eura / 188,36 kn.

S obzirom na mizerni ukupni iznos duga postavlja se pitanje je li stranka Brune Esih plaća mjesečnu ratu plina ispod tržišne cijene ili se pak radi samo o nekoj razlici. Naglasimo kako je sjedište stranke Neovisni za Hrvatsku u samom središtu Zagreba, u Jurišićevoj ulici 25. No, neovisno o tome što je dug zanemariv ovršni postupci u Hrvatskoj su takvi da je u ovrhu uključena klauzula 'općenito na imovini ovršenika'. Ovrhu nad strankom bivše uzdanice desnice vodi zagrebačka javna bilježnica Marija Glibota. Protiv njenog rješenja stranka Brune Esih se može žaliti ali prigovor mora biti obrazložen.