Javnost je potresla vijest o ubojstvu bogatog Tonka Zeca (58) koji je promijenio ime i čije je raskomadano tijelo pronađeno kraj jezera Orešje, za zločin iz koristoljublja osumnjičen je dvojac koji se dočepao 400.000 eura pokojnika. Kriminalisti sklapaju mozaik stravičnog ubojstva a dijelovi tijela nesretnog Tonka alias Tonyja trenutno su na vještačenju na Zavodu sa sudsku medicinu i kriminalistiku.  Tony Gerard ubijen je iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog kaznenog djela, a ostatke njegova trupla policajci su ekshumirali kraj jezera Orešje nadomak Svete Nedelje. Nakon godinu dana provođenja posebnih dokaznih radnji, obruč sumnje stegao se oko starih policijskih znanaca, nekadašnjih supružnika Wernera Trautmanna (57) i Marine Šnajder (61), koji su nesretnog muškarca, prema sumnjama istražitelja, lišili života u iznajmljenom stanu u Hoto vilama u Svetoj Nedelji kako bi zadržali 400.000 eura od kupoprodaje Gerardovih nekretnina u Dubrovniku, a koje su prodali dvojici lokalnih ugostitelja na osnovu krivotvorene dokumentacije i bez znanja vlasnika. Podsjetimo da se Marini Šnajder, koja je u medijima prozvana zagrebačkom dizajnericom i sudilo zbog tog djela. U priči koja slijedi otkrivamo posve nepoznate detalje o tome kako je Partick Gerard, sin nesretnog Tonka pokrenuo sudski spor protiv osumnjičene za ubojstvo njegova oca, ali i protiv svog oca. Što je sve prethodilo tom postupku te brojni neznani podaci slijede u nastavku....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tek je krajem veljače ove godine razriješena enigma nestalog Tonyja Gerarda. Na stranicama nestali.hr 22. veljače 2022. obavljena je njegova slika s osobnim podacima. Pisalo je njegovo prebivalište - Zlatarićeva ulica 2 u Dubrovniku te mjesto nestanka: Zagreb, Vrbanićeva ulica. Upravo zbog dubrovačke nekretnine nesretni Tony koji je rođen kao Tonko Zec je i ubijen. Paradoks je da je prema podacima iz vlasničkog lista osumnjičena za ubojstvo osoba koja je s pokojnikom navodno imala sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju temeljem kojeg je trebala nakon njegove smrti steći nekretnine. No, umjesto da Dubrovčanin dočeka starost a da se njegova fantomska 'uzdržavateljica' strpi kako bi se domogla vrijednih nekretnina slučaj je dobio obrat. Naime, Tonko je neposredno nakon potpisa fantomskog ugovora koji je ovjeren kod zagrebačke javne bilježnice - završio i  na nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. O njegovoj sudbini se ništa nije znalo sve donedavno kada je u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke dežurna županijska državna odvjetnica u Velikoj Gorici provela 23. veljače dokaznu radnju očevida i ekshumaciju ostataka dijelova ljudskog tijela.

Isti su potom prevezeni na Zavod za sudsku medicinu te je naloženo provođenje daljnjih vještačenja. Potom je 27. veljače provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 57-godišnjeg njemačkog državljanina  i 61-godišnje osumnjičene hrvatske državljane zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog ubojstva – kažu iz velikogoričkog tužiteljstva. Werner Trautmann i Marina Šnajder osumnjičeni su da su od 22. veljače do 12. ožujka 2022. doveli 58-godišnjaka u unajmljeni stan u Sv. Nedelji, gdje su ga na neutvrđeni način usmrtili kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura, koju su međusobno podijelili. Tužiteljstvo je navelo da je Šnajder od druge polovice prosinca 2021. pa do prve polovice siječnja 2022., krivotvorila isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022., kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala njegov poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura. Zbog toga je u Dubrovniku suđeno Marini Šnajder.

Dubrovački list je 12. kolovoza objavio članak pod naslovom: 'POČELO SUĐENJE U SLUČAJU NESTALOG DUBROVČANINA TONKA ZECA Zagrebačka dizajnerica Marina Šnajder: ‘Predala sam Tonyu 492 tisuće eura da vrati dug Albancima u Dubrovniku. Nakon toga mi se više nikad nije javio'. U članku se navodilo: 'Osjećam se djelimično krivom, ali ne baš ovako kako mi to optužnica stavlja na teret. Odlučila sam odgovarati na postavljena pitanja i aktivno iznijeti obranu na kraju dokaznog postupka - rekla je na početku sudskog kaznenog postupka u aferi Tonko Zec (Tony Gerard)" optužena zagrebačka dizajnerica Marina Šnajder (59). Zagrepčanku optužnica dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva tereti da je, s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu i navela druge osobe da nešto učine na štetu svoje imovine, čime je počinila kazneno djelo prijevare. Konkretnije, ODO Dubrovnik je tereti da je između 15. prosinca prošle i 14. siječnja ove godine, na još neutvrđenom mjestu, izradila tri posebne punomoći u kojima je navela da ju je naš sugrađanin Tony Gerard, poznatiji kao Tonko Zec, kao vlasnik nekretnine u povijesnoj jezgri Grada, opunomoćio i ovlastio da u njegovo ime i za njegov račun zaključuje ugovore o kupoprodaji tih nekretnina bez ograničenja.‘ - objavio je Dubrovački list u kolovozu 2022.

Netom je objavljena i izjava ožalošćenog Tonkovog / Tonyjevog sina pod naslovom: 'U Hoto vili kraj Zagreba likvidirali su Tonka; Sin otkrio mučne detalje: ‘Zakopali su ga, a mene tješili‘. U istom članku u Jutarnjem navedeno je: 'Ona je uhićena u rozoj kombinaciji i uggsicama u istoj boji, a on nakon što je iskopao lubanju iz rupe duboke 60 centimetara'. Ubijeni Dubrovčanin posjedovao je vrijedne nekretnine a potjecao je iz skromne i ugledne obitelji. Njegov otac Antun bio je inženjer arhitekture i plivač a majka Zore, slavonska učiteljice engleskog jezika. Doživio je stravičnu sudbinu kojoj je prethodila borba za prijepis njegove imovine. Objavljeno je kako je ubijen u unajmljenom stanu u poznatim Hoto vilama u zimu 2022. godine, a potom su njegove kosti, ciljano za tu priliku, nedavno pobacane u iskopanu rupu na 60 centimetara dubine uz jezero Orešje na svetonedeljskom području. No, koji je motiv ubojstva može se nedvojbeno utvrditi uvidom u vlasnički list nekretnine u Zlatarićevoj ulici u Dubrovniku koji se nalazi u srcu povijesne jezgre. Tako smo pronašli podatak kako su na ime Tonyja Gerarda, sina Antuna (Tonka) Zec uknjižena dva poslovna prostora u prizemlju zgrade.

Zanimljivo je kako je kao posljednja Tonyjeva adresa upisano Rakitje, ulica Gustava Krkleca 24. Provjerili smo u vlasničkom listu i utvrdili da ta nekretnina nije upisana na nesretnog pokojnika. U vlasničkom listu 11. veljače 2022., dakle samo 11 dana prije Tonkovog nestanka upisano je sljedeće: 'ZABILJEŽBA, DOŽIVOTNO UZDRŽAVANJE, UGOVOR O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU BR. OV - 429/2022 SOLEMIZIRAN PO JAVNIM BILJEŽNIKU ŽELJKA MAROSLAVAC IZ ZAGREBA 14.01.2022, Na temelju Ugovora o doživotnom uzdržavanju br. OV - 429/2022 solemiziran po javnim bilježniku Željka Maroslavac iz Zagreba od 14.01.2022., zabilježuje se postojanje Ugovora o doživotnom uzdržavanju sklopljenog između Šnajder Marina, OIB: .... iz ...., Samobor, kao davatelja uzdržavanja i Gerard Tony, OIB: ..., iz Zlatarićeva 2, Dubrovnik, kao primatelja uzdržavanja. Potom je 01.03.2022. upisano: 'BRISANJE ZABILJEŽBE, DOŽIVOTNO UZDRŽAVANJE, BRISOVNO OČITOVANJE RADI BRISANJA ZABILJEŽBE

POSTOJANJA UGOVORA O UZDRŽAVANJU BR. OV - 835/2022 JAVNOG BILJEŽNIKA SANDRA PALINIĆ ČULIN IZ SAMOBORA 28.02.2022'. Nadalje u vlasničkom listu piše: 'Zaprimljeno 01.04.2022.g. pod brojem Z-3628/2022 ZABILJEŽBA, SPOR, TUŽBA ZAPRIMLJENA PRED OPĆINSKIM SUDOM U DUBROVNIKU 01.04.2022, Na temelju tužbe zaprimljene pred Općinskim sudom u Dubrovniku od dana 01.04.2022. godine, zabilježuje se tijek spora koji se vodi pred Općinskim sudom u Dubrovniku između tužitelja Gerard Patrick, OIB: .., iz ..., 20000 Dubrovnik, i tuženika Gerard Tony, OIB:..., iz Dubrovnik, ..., i Šnajder Marina, OIB: ..., iz Samobor...ZABILJEŽBA, POKRETANJE POSTUPKA, PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRIVREMENE MJERE S OBAVIJESTI O PRIMITKU ELEKTRONIČKOG PODNESKA 01.04.2022, na temelju Prijedloga za određivanje privremene mjere s Obavijesti o primitku elektroničkog podneska od 01.04.2022., zabilježuje se pokretanje postupka za

određivanje privremene mjere zabrane protivniku osiguranja otuđiti ili opteretiti svoje nekretnine, koji postupak se vodi pred predlagatelja osiguranja Gerard Općinskim sudom u Dubrovniku između Patrick, OIB: ...., Dubrovnik i protivnika osiguranja Gerard Tony, OIB: .... Dubrovnik'. Dakle, vlasnički list poslovnih prostora u prizmelju Zlatarićeve ulice nadomak Straduna i zabilježbe koje su u njega upisane pomažu nam razumjeti što je bio motiv ubojicama da  nesretnog Dubrovčanina liše života. No, s druge strane otvara i neka pitanja, zašto je Tony Gerard upisan s adresom u Rakitju u Svetoj Nedelji a navodilo se kako je zadnji put viđen u Zagrebu u Vrbanićevoj ulici te kako je moglo doći do ekspresnog upisa ugovora o uzdržavanju a isto tako ekspresnog brisanja tog istog ugovora u vrijeme dok je Tony Gerard bio u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Očito istražitelji imaju još puno toga kako bi sve dijelove sklopili u savršen mozaik u ovom stravičnom slučaju.