Krajem kolovoza 2020. u medijima je zabilježena trideseta obljetnica od smrti legendarne pjevačice Novih fosila. Tu Splićanku sa zagrebačkom adresom i njen glas pamte milijuni njenih obožavatelja. I oni koji su se rodili znatno poslije njene smrti pjevali su i pamte njene nezaboravne hitove: 'Za dobra stara vremena', 'Najdraže moje', 'Milena Generacijo', 'Plava košulja', 'Reci mi tiho tiše'.. Đurđicu je pokosio infarkt a u trenutku smrti njeni sinovi koje je dobila u braku sa zagrebačkim inženjerom Ivanom Barlovićem bili su mali. Tako je stariji Hrvoje imao 11 godina a mlađi Borna tek četiri kada su ostali bez mame i kad su o njima počeli brinuti otac i bake. U kolovozu prošle godine u medijima je odjeknula njegova izjava 'Gubitak majke je rupa koju nitko i ništa ne može popuniti i majka se ne može ničim kompenzirati’. Inače je Hrvoje više puta istupao u medijima govoreći o uspomenama na pokojnu majku koja je doma bila samo njihova mama i supruga a ne nikakva zvijezda. Tako se prisjetio da je ručak uvijek bio skuhan a prozori briljantno oprani. Hrvoje je odrastao i postao uspješni doktor stomatologije s vlastitom ordinacijom. No, u Hrvatskoj očito pošteni ljudi ne mogu sastaviti kraj s krajem i biti bez dugova pa je netom Financijska agencija RH oglasila kako se traže vjerovnici Hrvoja Barlovića da otpočne postupak njegovog osobnog bankrota. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sudski savjetnik Općinskog građanskog suda u Zagrebu Ozren Marinković odlučivao je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Hrvoja Barlovića iz Zagreba. Prijedlog je sudu uputila Financijska agencija RH. Tako je 5. rujna 2023. objavio oglas iz kojeg je vildjivo kako je FINA 4. rujna 2023. tom sudu podnijela prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom Hrvoja Barlovića. Uz njegovo ime upisana je adresa na zagrebačkom Jarunu. Provjerom u zemljišnim knjigama utvrdili smo kako je tamo polovica trosobnog stana od 105 m2  s garažom i dalje upisana na slavnu pokojnu pjevačicu Đurđicu Barlović.

Druga polovica glasi na njenog udovca Ivana. U oglasu piše: 'Potrošač nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio kako nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (čl. 79c st. 3. Zakona o stečaju potrošača...). Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje' - piše u tom pozivu.

Postavlja se pitanje kako je uspješni sin legendarne pjevačice Novih fosila dospio u tu situaciju. Naime, on je diplomirani doktor stomatologije s vlastitom ordinacijom u središtu Zagreba koja se uspješno bavi protetikom. Bio je na naslovnici muškog časopisa Men's Health 2013. i tako je otkrio svoju u teretani besprijekornu isklesanu muskulaturu. Javnosti je poznat i po dirljivim sjećanjima na svoju majku: O njoj je u kolovozu 2020. govorio za Gloriju: "Mama je umrla prije 30 godina. Bila je stara otprilike kao ja sada. Ali ne blijede ni slike ni sjećanja. Kao da se dogodilo jučer.

Jer mama je uvijek mama, bez obzira na to koliko imali godina, samo što je u različitim fazama života različito nedostajala. Kad sam bio dijete na jedan način, na drugi u pubertetu, na treći u vrijeme prvih ljubavi pa onda dođu tridesete kad biste htjeli samo sjesti s njom i malo porazgovarati… Imali smo divne bake i oca koji se brinuo o nama, ali majka je nedostajala u emocionalnom smislu, i nitko i ništa je u tom smislu nije moglo nadomjestiti", govori Hrvoje Barlović (41), stariji sin Đurđice Barlović, glazbene dive i pjevačice Novih fosila koja je pjesmama poput "Plava košulja", "Tonka", "E, moj Saša", "Sklopi oči", "Sanjaj me", "Reci mi tiho", "Ključ je ispod otirača" žarila i palila sedamdesetih i osamdesetih. 

"Baka Ema se preselila iz Splita u Zagreb i bila nam je šest godina velika pomoć. Preuzela je velik dio tereta oko kuće, kuhala nam je, posebno je bila fokusirana na četverogodišnjeg Bornu, a ja sam, kao stariji, već sam ‘plivao‘. Baka je kuhala na isti način kao mama, i silno se trudila da nam u svemu ugodi. Kad sam s 14 godina ozbiljnije počeo trenirati u teretani, kuhala bi mi nekoliko puta u danu, u svako doba", prisjećao se Hrvoje Barlović u Gloriji prije tri godine. Na kraju istaknimo kako Financijska agencija pokrene osobni bankrot nad nekim ako ima dugotrajni minus na računu i dospjela potraživanja kroz dulje razdoblje.

Nekada se dogodi da se u ovakvoj situaciji dužnici snađu pa plate dugove tako da se postupak osobnog bankrota i obustavi. U drugim situacijama, nakon isteka zakonskog roka a u kojem vjerovnici dostave potraživanja, otpočne postupak osobnog bankrota tako što se osobi imenuje sudski povjerenik a sud otpočne proceduru provjere imovine potrošača u smislu da provjeri primanja zadnjih godina ali i stekne uvid u svu pokretnu i nepokretnu imovinu. No, s obzirom da je sin pokojne Đurđice Barlović uspješni doktor stomatologije s uglednom ordinacijom za protetiku vjerojatno će se postupak okončati na najoptimalniji način za samog Hrvoja Barlovića.