Zagrebačka ulica Horvatovac nalazi se na privilegiranoj poziciji u metropoli, podalje od gradske gužve i ispušnih plinova Donjeg Grada, Medveščaka, Maksimira... Gornji dio Horvatovca graniči s jednom od najelitnijih zagrebačkih ulica - Ulicom Stjepana Babonića koja se nalazi na Šalati. Snimka iz zraka otkriva u toj ulici nizove novoizgrađenih vila s bazenima u koje su se proteklih godina naselili brojni hrvatski bogataši u rasponu od sinova, odnosno članova obitelji Bandićevog glavnog građevinara, vlasnika Mešić coma Ahmeta Mešića, preko Luke Modrića pa sve do brojnih bogataša koji su se izdigli proteklih desetljeća. Tu su naravno i veleposlanstva pa će tako prvi susjedi Milanu Popoviću i njegovoj obitelji na zagrebačkom Horvatovcu biti Veleposlanstvo Kraljevine Norveške i Alžira a u neposrednoj blizini je i Veleposlanstvo Egipta. Naime, ta su diplomatska predstavništva uknjižena kao vlasnici vila u Babonićevoj ulici. Jedan od Popovićevih susjeda na toj adresi, ali sa strane Horvatovca, bit će i pripadnik dinastije Juhn - Matija. Tu inače misterioznu hrvatsku dinastiju predvodi Ksenija Juhn, milijunašica koja se obogatila u kuponskoj privatizaciji i koja je bila dugogodišnja partnerica s Darkom Ostojom u vrijeme SN Holdinga. Iako je u svijetu golema recesija koja se odrazila i na krhko hrvatsko gospodarstvo pa puno ljudi stenje pod omčom teškog života, oni najuspješniji diljem svijeta pa tako i kod nas ne samo da uspješno odolijevaju krizi već i koracima od stotinu milja grade vrla okružja za sebe i svoje obitelji. Među takvima je zacijelo i planetarno uspješni srbijanski poduzetnik Milan Popović koji preko svoje zagrebačke firme Celanove ulaže u brojne nekretninske projekte u hrvatskoj metropoli ali i izvan nje. S obzirom da će se uskoro njegova obitelj proširiti za još jednog člana, koji očekuju se samozatajnom partnericom Bojanom, odnosno njihovo četvrto a njegovo peto dijete, ne čudi da je Popović ubrzao formalni dio koji prethodi teškoj mehanizaciji a koji će omogućiti da tik do najelitnijeg dijela zagrebačke Šalate nikne njegov novi rezidencijalni kompleks. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U rujnu 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'NE ZAPOŠLJAVA PREKO VEZE VEĆ WEBA Milan Popović preko interneta tražio domaćicu u Zagrebu, uvjeti izvrsni'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Oglas je postavila njegova tvrtka Celanova koja posjeduje brojne nekretnine u Zagrebu i Jadranu'. U tom smo članku spomenuli kako je Popović preko svoje zagrebačke firme Celanova kupio veliki posjed s nekretninama koji se prostire između zagrebačke ulice Horvatovac i Babonićeve na Šalati. Vlasnički list pruža uvid u tu transakciju. Naime, iz vlasničkog izvatka vidljivo je kako je taj kompleks upisan s ukupnom površinom od 3200 m2 a uključuje dvorište površine 2801 m2, ruševnu kuću površine 64 m2 i drugu površine 111 m2 te još jednu kuću površine 224 m2.  Upisana je i zabilježba kako za kuću ali i za dvije ruševine nije priložena uporabna dozvola i to je evidentirano 26. svibnja 2022. godine.  

Također, 10. listopada 2022. upisana je uknjižba, založnog prava i to temeljem Sporazuma radi osiguranja novčane tražbine od 5. listopada 2022. uključujući i dokumenta s ovjerenim prijevodom s engleskog jezika. Naime, kreditor je Popovićeva ciparska firma koja je inače upisana kao formalni vlasnik Popovićeve zagrebačke Celanove pa je zato razumljiva klauzula prijevoda s engleskog jezika. Radi se o golemoj novčanoj tražbini sukladno Popovićevim financijskim mogućnostima. Naime, upisana je tražbina od čak 53.864.354,00 eura za korist ciparske PFT Celanove iz Limassola. Ta je tražbina povezana sa zalogom koji je Celanova stavila na kompleks koji je kupljen od sina nekadašnjeg hrvatskog kralja papira Marinka Mikulića a koji je pravomoćno osuđen na izdržavanje zatvorske kazne u Remetincu. Kompleks se nalazi u Radničkoj ulici u Zagrebu i tamo Popović preko Celanove planira gradnju novog velikog stambeno-poslovnog kompleksa.

Povijesni vlasnički izvadak pak otkriva nam kako je Popovićeva Celanova tu nekretninu uknjižila od Josipa Žužula, člana najuže obitelji vlasnika Školske knjige Ante Žužula, ali i da je prethodno to zemljište bilo posjed Nadbiskupije zagrebačke, odnosno nadbiskupskog stola, dakle crkveno zemljište. Josip Žužul kupio ga je od Crkve 10. srpnja 2006 godine. No, Popović zahuktava procedure oko gradnje svoje nove velebne rezidencije. Vidljivo je to iz sljedećeg dokumenta koji nosi žig zagrebačkog Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove. Predmet s datumom 21. rujna ove godine nosi naziv: Javni poziv za uvid u spis predmeta. Kao investitor navedena je Popovićeva Celanova. U papiru piše: 'Pozivamo stranke (vlasnike i nositelje drugih stvarnih prava na nekretnini koja neposredno graniči sa nekretninom za koji se izdaje građevinska dozvola) na uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole za građenje građevine stambene namjene, 2.b skupine, obiteljska kuća na novoformiranoj građevnoj čestici .... k.o. Centar (Zagreb, Horvatovac ....).'

Nadalje piše kad se može uvršiti uvid u spis i na kojoj lokaciji.  'Ukoliko se uvidu u spis predmeta ne možete osobno odazvati, za uvid u spis predmeta možete odrediti punomoćnika koji će zastupati vaše interese. Stranka koja se odazove pozivu nadležnog upravnog tijela za uvid, dužna je dokazati da ima svojstvo stranke. Građevinska dozvola može se izdati i ako se stranka ne odazove ovom pozivu. stranci koja se nije odazvala pozivu na uvid, građevinska dozvola dostaviti će se izlaganjem na oglasnoj ploči ovog upravnog odjela, te elektroničkoj oglasnoj ploči...'. Obavijest će stajati osam dana na web stranici resornog ministarstva. Dokument potpisuje samostalni upravni referent za pravna pitanja Igor Weissenberger. Iz navedenog je razvidno kako je Popović odlučan stvoriti novi luksuzni krov nad glavom za cijelu obitelj a koju je prvenstveno, zbog sina iz veze sa Severinom Vučković, i vezao uz hrvatsku metropolu.