Glavna urednica časopisa Elle Jelena Veljača odavno je gradila imidž osobe koja voli sofisticirani luksuz i stil urbane dive. U te je tendencije uklopila i svog supruga, poduzetnika i bivšeg savjetnika najprije Ive Josipovića a potom Kolinde Grabar - Kitarović dok su vladali Pantovčakom Vitu Turšića. Preko Instagram profila @jelka12 Veljača promiče  'joie de vivre' objavljujući slike koje je čine distanciranom od tegoba svakodnevice i sivila prosječnosti. Na toj društvenoj mreži Jelena dočarava kako s mužem Vitom ali i kćerkicom iz braka s glumcem Draženom Čučekom uspijeva voditi zanimljiv život, putovati na fensi lokacije, sudjelovati na promocijama, iskusiti doživljaje specifičnih eventa..... No, iako bi mnogi temeljem takvih objava pomislili kako je Jelenin i Vitin život 'med i mlijeko' sudski arhivi svjedoče kako i njihov, kao i život većine, nije lišen mučnih trenutaka. Sudskih poziva zbog počinjenja prometnih prekršaja, ovrha koji pristižu zbog neplaćenih računa pa i bankrota osobnog biznisa. Toj se njihovoj osobnoj statistici, koja ih čini dijelom tipične hrvatske dužničke i problematične statistike, upravo pridružio još jedan aktualni moment. Naime, Viti Turšiću ponovno je zaprijetila ovrha nad imovinom i to zbog nekoliko neplaćenih računa za njegovu jadransku kuću za odmor. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem veljače prošle godine objavili smo članak pod naslovom; 'NEVOLJE NAKON RAJA Mužu Jelene Veljače Tomaševićeva bilježnica složila ovrhu zbog smeća na Pagu dok se odmarao u Portonovi'. U podnaslovu tog članka naveli smo kako je 'ovršni zahtjev nad Vitom Turšićem na sud zbog golemog duga poslala Ljubica Čaklović, sestra nadzornika Zagrebačkog Holdinga Ratka Bajakića i to dok su na Instagramu objavili kako se nalaze u luksuznom resortu u Crnoj Gori'. U međuvremenu Bajakić je izašao iz NO-a Zagrebačkog Holdinga no Turšić je ponovno u problemima zbog te iste nekretnine za odmor. Naime, sad mu prijeti ovrha HEP Elektre koja je angažirala zagrebačku odvjetnicu Draženku Buntak da ih zastupa u ovršnoj stvari protiv Turšića. U dokumentu je uz njegovo ime upisana ulica koja nosi ime slavnog paškog slikara i kipara, pokojnog Ivana Mirkovića.

On je pripadnik najpoznatije paške plemićke obitelji i rođen je u obiteljskoj palači u istoj toj ulici. Palača obitelji Mirković s povijesnim grbom i nalazi se tik do paškog posjeda Vite Turšića a znana je kao Palača plača.Doduše, radi se o derutnoj palači čiji su zidovi s pročeljima na kojima se nalazi obiteljski plemićki grb sačuvani. No, taj posjed uknjižen je na jednu zagrebačku obitelj ali i na firmu mađarske bogatašice. Također, 2019. Gradu Pagu predstavljen je projekt difuznog hotela koji bi se dijelom uredio i u prostoru te rekonstruirane palače Mirković. Kada bi taj plan uspio u tom bi slučaju i Turšićeva paška nekretnina zacijelo preko noći, zbog pozicije, postigla značajnu vrijednost. No, dotad Turšić mora izaći na kraj s režijskim troškovima koje očito neredovito servisira.

U dokumentu koji je dospio na zagrebački Općinski građanski sud piše kako se nalaže ovršeniku Viti Turšiću da ovrhovoditelju HEP Elektri 'namiri tražbinu u iznosu od 41,61 eura / 313,51 kn uvećanu za zakonske zatezne kamate koje teku od 13. travnja 2023. pa do isplate po kamatnoj stopi..... u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 62,31 eura / 469,47 kn uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate....'. Eto i ovo je još jedan dokaz kako su ovrhe u Hrvatskoj skupe jer vidimo kako i u Turšićevom slučaju troškovi odvjetnika i javnog bilježnika premašuju troškove samog duga. U Turšićevom slučaju radi se o neplaćenim mjesečnim ratama za struju i to za rujan i listopad 2022. te neka razlika za veljaču 2023. godine.

Iako se ne radi o golemom dugu HEP Elektra je u ovršnom zahtjevu navela kako predlaže ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. U ovrsi su sudjelovali kao zastupnici HEP-a odvjetnici iz Jureško & Buntak zajedničkog odvjetničkog ureda te v.d. javnog bilježnika Krešimir Valić iz Zagreba. On je u ovršnom rješenju naveo  kako se ovršenik, dakle Vito Turšić, može žaliti u roku od 8 dana od dana primitka rješenja a o istom odlučuje stvarno nadležan sud. Taj ovršni dokument nosi datum  25. kolovoza 2023. godine ali je isti teks sada postao javno dostupan. Inače, i Jelena Veljača nedavno se našla na meti ovrhe.

O tome svjedoči naš rujanski članak pod naslovom: 'FRENCH KISS UNATOČ BRIGAMA Jelena Veljače uspjela izbjeći ovrhu firme koju vodi bivši rizničar Fortenove, može dalje kroz kronične probleme s mužem u stilu 'kak taubeka dva'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Rješenje o ovrsi donio je 13. srpnja ove godine zagrebački javni bilježnik, no na sreću popularna glumica, scenarista i aktivistica uspjela je izaći na kraj s nagomilanim računima i pokazati osmijeh unatoč sudbini koja mori i sve obične građane'. Iako se Veljača na Instagramu trudi prikazati najsjajnije i chill trenutke svog života ipak, kao što smo rekli u uvodu, ni njen ni Vitin trenutak nisu lišeni tipičnih hrvatskih mučaljivih trenutaka.

O tome svjedoči članak iz rujna 2021. pod naslovom: 'MUKE PO VOLANU Nakon Jelene Veljače i njenog muža Vitu Turšića policija poslala na sud'. Iz podnaslova je sve jasnije: 'Glumici i kolumnistici sudi se zbog prolaska kroz crveno, no poštivanje prometnih pravila nije jača strana ni njenom bračnom drugu'. I članak iz siječnja prošle godine svjedoči kako i tom slavnom paru problemi sa sudovima dolaze kao u nekom pravilnom ritmu. O tome svjedoči članak: 'IZ ZAGREBAČKE SUDNICE Presuđeno suprugu Jelene Veljače Viti Turšiću, dobio novčanu globu'. U podnaslovu smo istaknuli: 'Tijekom postupka isplivalo kako je suprug naše poznate glumice i aktivistice izbjegavao sudska ročišta te da je prijavljen na drugoj adresi od one na kojoj živi s Veljačom'.

Na kraju istaknimo kako par Veljača - Turšić istinski zaslužuje svaku pohvalu jer unatoč tomu što proživljavaju i one manje spektakularne trenutke zajedničkog života a koje Jelena ne objavljuje na Instagramu dokazuju kako njihova ljubav nesmiljeno cvjeta. O tome svjedoči i naša priča 'ZAGRLJENI, ZAGRLJENI... Snimili smo Jelenu Veljaču i Vitu Turšića 'kak taubeka dva', no jedan nepoznati detalj otkrio nam je zašto glumica nikada nije uzela prezime bivšeg Kolindinog savjetnika'.