Na zagrebačkom Ribnjaku podignuta je 1931. godine prema projektu Mosesa Lorbera, glavnog projektanta i suvlasnika građevnog poduzeća “Lorber & Mevorah”, protomodernistička trokatnica s jednostrešnim kosim krovom prema ulici i ravnim krovom prema dvorištu. Kako se zgrada nalazi u jednoj od najfrekventnijih ulica nadomak Katedrale ne čudi da su upravo tu lokaciju izabrali Jelena Veljača i Vito Turšić kupivši stan na trećem, ujedno zadnjem katu. To je scenaristica i glumica Jelena Veljača u rujnu 2022. i sama otkrila ali je navela kako se njihova nova nekretnina nalazi u samom srcu Zagreba te je okružena zelenilom. Renovacija stana je potrajala pa su se Jelena, Vito i njena kći Lena tek nedavno uselili u svoj stan iz snova. 'Slobodan dan usred tjedna proveden na jednom od tri balkona // ovaj pogled je vrijedio cijelog stresa oko selidbe', poručila je. Ranije je pokazala i kakve je pločice izabrala za kupaonicu te neobični pod od epoksi smole na jednom od balkona. Jelena je tada na Instagramu pokazala nekoliko kutaka stana još dok su se radovi odvijali punom parom. Vlasnički list zgrade na zagrebačkom Ribnjaku također svjedoči da se poznati par, nakon prvobitnog podstanarstva, skućio u vlastitom domu, stanu ukupne površine od 125.58 m2 s pripadajućim spremištem. Stan su po pola kupili 10. veljače 2022. a uknjižba je predana 31. ožujka 2022. godine. No, na stanu je i hipoteka u korist Erste banke u iznosu 150.000 eura. Svi znamo kako su cijene u Hrvatskoj a poglavito metropoli podivljale nakon uvođenja eura pa ne čudi kako ni tom poznatom paru nije lako plaćati sve životne troškove, školovati djecu koju Vito ima iz prvog braka te kćer koju ima Jelena iz jednog od svojih prethodnih brakova. Stoga ne čudi da i njih, unatoč životu na visokoj nozi, sve češće sustižu neplaćeni računi o čemu svjedoče i ovrhe. Potkraj prošle godine pisali smo o ovrsi koja je Turšića sustigla zbog kuće na mora. Sad ga je stigla nova zbog neplaćenih računa za mobitel. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja dr. sc. Ljiljana Matuško Antonić, po prijedlogu sudske savjetnice Natalije Zrile, odlučivala je o ovrsi telekom operatera A1 Hrvatska d.o.o. zastupanog po Tihomiru Zecu, odvjetniku u Odvjetničkom društvu Zec i partneri d.o.o. iz Osijeka. Neželjena ulogao vršenika pripala je Viti Turšiću. Sutkinja je bez održavanja ročišta 7. listopada 2023. naložila Turšiću naknaditi A1 Hrvatska daljnji trošak postupka u iznosu od 93,32 eura / 703,13 kuna u roku od 8 dana. Iz obrazloženja je vidljivo kako je ovrhu u korist A1 Hrvatska donijela javna bilježnica Margarete Žabčić iz Zagreba 17. travnja 2023.. godine. A1 Hrvatska je 20. rujna 2023., podnijela sudu zahtjev za naknadu troškova postupka.

U dokumentu piše kako je ovrhovoditelj podneskom potraživao trošak ovršnog postupka u ukupnom iznosu od 93,32 eura / 703,13 kune. 'Trošak ovrhovoditelja sastoji se od troška sastava prijedloga radi dostave pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi drugim sudionicima u provođenju ovrhe u iznosu od 49,77 eura / 375,00 kuna uvećano za PDV u iznosu od 25 posto, troška sastava podneska od 20. rujna 2023. godine u iznosu od 24,89 eura/187,50 kuna uvećano za PDV u iznosu od 25 posto' - piše u rješenju u kojem je sutkinja napisala kako je 'određeno da se pri provedbi ovrhe i osiguranja pazit na dostojanstvo ovršenika, odnosno protivnika osiguranja te na to da ovrha, odnosno osiguranje za njega budu što manje nepovoljni'.

Protiv tog rješenja Turšić se može i žaliti u roku 8 dana a o njoj odlučuje Županijski sud u Zagrebu. Ovo je druga ovrha nad mužem Jelene Veljače u kratkom roku. Podsjetimo, krajem studenog objavili smo članak pod naslovom: 'MINUSI POZNATIH Omča HEP ovrhe stisnula muža Jelene Veljače, Vito Turšić duguje za pašku nekretninu tik do plemićke Palače plača, već je zbog nje bio i na meti Tomašićeve javne bilježnice'. Krajem veljače 2022. godine objavili smo članak pod naslovom; 'NEVOLJE NAKON RAJA Mužu Jelene Veljače Tomaševićeva bilježnica složila ovrhu zbog smeća na Pagu dok se odmarao u Portonovi'. Podsjetimo i kako se Jelena Veljača prošle godine našla na meti ovrhe. O tome svjedoči naš rujanski članak pod naslovom: 'FRENCH KISS UNATOČ BRIGAMA Jelena Veljače uspjela izbjeći ovrhu firme koju vodi bivši rizničar Fortenove, može dalje kroz kronične probleme s mužem u stilu 'kak taubeka dva'.