Poznato je kako je Dejan Lovren morao napustiti zbog rata rodnu BiH u dobi od samo 4 godine. Najprije je živio u Njemačkoj a potom je kao tinejdžer stigao s obitelji u Karlovac. Kada je Lovren s Vatrenima osvojio srebro na SP-u u Rusiji 2018. godine slavio je u Karlovcu. Tada je Karlovčanima koji su ga svečano dočekao zahvalio jer je Karlovac bio prvi grad koji ga je prihvatio i koji mi je u srcu. Nakon teškog izbjegličkog života, Lovrenova se obitelj napustivši Kraljevu Sutjesku kod Zenice skrasila privremeno u Njemačkoj, odakle je došla u Karlovac. Dejan Lovren svoju je nogometnu karijeru počeo u lokalnom klubu “Ilovac” , nastavio u NK “Karlovac” odakle je kao 16- godišnjak prešao u zagrebački “Dinamo”, a ostatak njegovog međunarodnog nogometnog puta poznat je svim ozbiljnijim ljubiteljima nogometa. Zbog te je veze Lovren, iako trenutačno živi u Francuskoj, a roditelji mu žive u Zagrebu te posjeduje hotel u Novalji, ipak odlučio svoje mjesto pod suncem izgraditi i u blizini Karlovca, točnije Bosiljeva. Njegov izbor je jedno selo, mjesto koje zadnjih godina doživljava procvat i u kojem je sve više luksuznih objekata, sjajno uređenih kuća za odmor. Iako je mjesto po popisu iz 2011. imalo tek 33 stanovnika u njemu, poglavito ljeti, bude puno više vikendaša i ljudi željnih odmora daleko od stresa i gradske vreve. To pitoreskno mjesto ima što ponuditi svim ljubiteljima prirode i čistog zraka. Tu su prekrasne šume a područje uz Kupu pruža mogućnost bavljenja raznim sportskim aktivnostima. Na tom dijelu rijeka je pogodna za kupanje, ribolov, vožnju kanuom. Očito Lovren planira čim prije stvoriti svoj dom iz snova na toj lokaciji sad kad je početkom veljače dobio građevinsku dozvolu. Slijede detalji o tome kad je Lovren kupio taj posjed te kakvu planira gradnju.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'Dejan Lovren, grubijan nježna srca koji je hotel i stanove zaradio za mamu i ženu, postaje lider svih koje hejteri preziru jer su Bosanci, dotepenci ili siromašni'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Branič Vatrenih bio bi kralj svih koji bi na Instagramu kliknuli na 'hešteg' #ijasampodcijenjen, iako svi misle kako je macho muškarac, feministice bi posramio jer je u obitelji uspostavio imovinski matrijarhat'. U tom smo članku, među ostalim naveli i kako je i čime se bavila Lovrenova obitelj, mama Silva i tata Saša te kako je sve poslove i vlasništvo u Lovrenovom hotelu Joel u Novalji na Pagu upisao na svoju mamu. Taj hotel s bazenom kategoriziran je s 4 zvjezdice. Inače, sam naziv hotela kratica je od imena djece koju je Lovren dobio u braku sa suprugom Anitom, mlađeg sina Josipa i kćeri Elene.

Također, smo naveli kako je u zagrebačkim Remetama četverosobni stan ukupne površine 135,59 m2 uknjižen na Lovrenovu mamu Silvu. Lovrenova mama je ujedno i vlasnica i direktorica tvrtke Sutjeska sa sjedištem u hotelu Joel. Dejan Lovren je bio galantan i prema supruzi. Tako je 4-sobni troetažni stan u Remetama,ukupne površine 125,07 m2 s natkrivenom terasom površine 8,83 m2 i lođom površine 7,80 m2, te parkiralištem upisan na Anitu Lovren. Sada je konačno došao red da Dejan Lovren nešto posjeduje i na vlastito ime. Tako smo u vlasničkom listu pronašli da je 30. travnja 2021. uknjižio kuću s okućnicom. Radi se o čestici površine 1479 m2 od čega 1410 m2 otpada na zemlju dok 69 m2 otpada na kuću. U vlasničkom listu piše i zabilježba kako je za kuću sagrađenu na toj čestici priloženo pravomoćno rješenje o izvedenom stanju Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada od 7. listopada 2015. godine.

Upravnom odjelu za graditeljstvo i okoliš Odsjeku za prostorno uređenje i graditeljstvo Karlovačke županije Lovren je predao zahtjev za gradnju kuće, bazena i pomoćnog objekta. U postupku izdavanja dozvole našeg proslavljenog nogometaša zastupala je opunomoćenica Ivana Vinković iz Velikog Trgovišća. Dozvola je Lovrenu izdana 5. veljače ove godine. U dokumentu piše kako se investitoru Dejanu Lovrenu dozvoljava 'građenje građevine stambene namjene (povremeno stanovanje) i građenje građevine pomoćne namjene (ljetna kuhinja s bazenom) na postojećoj k.č.br...., u skladu sa glavnim projektom, zajedničke oznake 14-23, koji je sastavni dio ove građevinske dozvole za koji je glavni projektant Ivana Vinković, mag.ing.arch....'.

Vidljivo je kako je gradnju svoje kuće Lovren povjerio projektantskom uredu Regio projekt d.o.o. iz Zagreba. Sudeći po web stranici tog arhitektonskog studija oni su projektirali brojne stambene zgrade, kuće za odmor a od toga i mnoge rustikalne kuće za odmor od drveta. Očito će Lovrenova kuća biti i ekološka i održiva jer se iz dozvole vidi i 'Projekt racionalne uporabe energije i toplinske zaštite' koji je pridodan osnovnom zahtjevu u studenom 2023. godine. U dokumentu piše i kako dozvola prestaje važiti ako se ne pristupi građenju u roku od tri godine od dana pravomoćnosti iste. Iz obrazloženja je vidljivo kako je zahtjev za izdavanje dozvole Lovren preko arhitektice Vinković predao 23. kolovoza 2023. godine. Zatražio je izdavanje građevinske dozvole za 'građevinu stambene namjene (povremeno stanovanje) i građenje građevine pomoćne namjene (ljetna kuhinja s bazenom) na postojećoj k.č.br. ...'

U spis je Lovren priložio i svu zakonom propisanu dokumentaciju pa mu je dozvola i izdata. Nije isključeno kako već ovo ljeto nikne Lovrenov dom iz snova na selu. Igračeva aktivna karijera ipak se bliži kraju pa vjerojatno razmišlja o povratku u Hrvatsku. Ljeti su vrućine u Zagrebu sve nepodnošljivije, ponekad je teško preživjeti ljeto i na moru pa će očito ova planinska lokacija nadomak Slovenije, gdje šume dopuštaju ugodu čak i preko ljeta biti Lovrenov bingo kad se poželi mira, tišina i svježeg zraka s obitelji ili prijateljima. Izgledno će i cijene nekretnina u tom skrivenom raju Hrvatske biti idućih godina sve veće i veće.