Na web stranici zagrebačke Poliklinike Drinković kao i na njihovom Facebook profilu i dalje se kao član liječničkog tima navodi internist pulmolog dr. Branimir Petrović. Očito stranica nije ažurirana jer je ugledni zagrebački liječnik i tata naše najveće estradne zvijezde preminuo i pokopan prošlog srpnja na zagrebačkom Mirogoju. Za života je tata Tomislava Petrovića napravio respektabilnu liječničku karijeru. No, sudski registar svjedoči kako je sa suprugom, sinovima i snahom te s još nekoliko osoba pokrenuo Štedno-kreditna zadruga L. i D. koja je već godinama u likvidaciji. No, nije izbrisana iz sudskog registra jer godinama vuče porezni dug. Ta se zadruga našla i na zadnjoj crnoj listi dužnika zbog duga poreza na dobit u iznosu 63.709,91 eura. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Otkako je Zagrepčanin Tomislav Tomica Petrović postao Severinin menadžer nalazi se u medijskom fokusu. O njemu se zna da je početkom osamdesetih radio u zagrebačkoj Jabuci kao DJ, a kasnije je sam organizirao koncerte i vodio klub. S poslovnim partnerom Pavlom Pajom Podolskim pokrenuo je diskografsku kuću Jabukaton, a izdavali su albume Hladnog piva, Haustora, Majki, Pips, Chips & Videoclipsa. Pridružio im se Marin Viduka Stiv te su osmislili projekte 'Fiju briju' i 'Zagreb gori'. Story je pisao kako je 'početkom devedesetih  s Podolskim i Dubravkom Jagatićem pokrenuo nagradu 'Crni mačak' i Petrović je postao menadžer 'Majki'.

Nagovorio je Gorana Baru da objavi album 'Vrijeme je da se krene', a postali su i prijatelji pa mu je Petrović bio vjenčani kum tijekom ženidbe. Kasnije su se razišli zbog novca, a Petrović i Severina upoznali su se krajem 2000. Njezina tadašnja menadžerica Lidija Samardžija je na Severinin nagovor Petroviću prepustila da organizira nekoliko njenih koncerata, pjevačici se svidjelo kako je to napravio pa su sve više počeli surađivati. Prvu zajedničku turneju imali su 2002. Petrović je postao poznat po tome što je o Severini uvijek skrbio. Pazio je da joj nije hladno ili vruće, nosio joj je kišobran, torbice, imao bocu s vodom ako ožedni. Pazio je i na Severininog psa kojeg je dobila od bivšeg dečka'.

No, malo je poznato kako je Severinin menadžer sin uglednog liječnika koji je preminuo prošle godine. Još je manje poznato kako je osim tvrtki koje je osnovao dok je bio DJ i glazbeni producent te onih koje je osnovao kako bi vodio Severininu karijeru bio jedan od osnivača Štedno-kreditne zadruge L. i D. zajedno s članovima najuže obitelji te svojim prijateljima i partnerima. Tu su zadrugu s 20.000 kn osnovali 20. lipnja 1997. redom: Branimir Petrović, Ljiljana Petrović, Dragan Petrović, Tomislav Petrović, Dragutin Težak, Magdalena Težak, Ksenija Korunić, Pavao Podolski, Lidija Petrović, te tvrtka Roda 94 d.o.o. sa sjedištem na zagrebačkom Tuškancu. Sjedište zadruge je u jednoj maloj pokrajnjoj ulici koja izlazi na elitnu ulicu Tuškanac.

Radi se o obiteljskoj katnici koja je dom obitelji Petrović i koja je danas suvalsništvo Severininog menadžera i njegovog brata. Vlasništvo su upisali temeljem darovnog ugovora s roditeljima Branimirom i Ljiljanom. Zanimljivo je kako su osnivači zadruge donijeli još 8. studenog 2011. odluku o prestanku rada te zadruge no ona još uvijek ima status 'u likvidaciji' i nije izbrisana iz sudskog registra. Moguće da je razlog tomu činjenica da zadruga obitelji Petrović i njihovih ortaka još uvijek ima golem porezni dug. Kao što smo istaknuli u uvodu članka radi se o dugu od 63.709,91 eura. U zadruzi je direktor Darko Petrović, dakle brat Severininog menadžera

. S drugim bratom Draganom Tomica je bio poslovno povezan preko više tvrtki uključujući i Motivo preko koje skrbi za Severininu karijeru. Dragan Petrović posjeduje i veterinarsku ambulantu Nera koja ima prijavljen telefonski broj također na istoj adresi gdje je registrirana spomenuta zadruga te gdje živi Sevkin menadžer. Podsjetit ćemo kako su štedno-kreditne zadruge u Hrvatskoj koje su osnivane 90.-ih godina prošlog stoljeća bile na zlu glasu jer su mnoge od njih služile i za lihvarsko kreditiranje. Zacijelo otac Severininog menadžera nije bio niti specijaliziran za štedno-kreditne poslove s obzirom da je cijela njegova karijera bila vezana uz medicinu. Na web stranici Poliklinike Drinković kao i njihovom Facebook profilu o njemu piše ispod naslova Internist pulmolog:

'Nakon diplome na Medicinskom fakultetu u Zagrebu radio sam kao liječnik opće prakse u DNZ Zlatar, a nakon 3 godine terenskog rada specijalizirao sam za plućne bolesti u Novom Marofu gdje sam radio od 1.9.1966. – 1.12.1981. kada sam se zaposlio u Zavodu za plućne bolesti i tbc Kliničke bolnice Dr. Mladena Stojanovića (sada Bolnica Sestre milosrdnice). Iste godine sam završio postdiplomski studij i magisterij iz kliničke citologije i magistrirao na temi: Citološka analiza respiratornog epitela u uvjetima upale respiratornog trakta. Od 1.9 1986. radio sam kao šef II. Odjela u Bolnici za plućne bolesti u Rockfellerovoj sve do 1.5.1990. od kada sam radio kao predstojnik Zavoda za plućne bolesti u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice sve do umirovljenja 31.12.1999. godine, gdje sam doktorirao na temi: Citološka analiza respiratornog epitela u bolesnika s rakom bronha.' - piše na web stranici te zagrebačke poliklinike.

Vrijedi istaći kako je pokojni tata Severininog mendažera sve do par godina prije smrti istupao u medijima i davao savjete oko respiratornih i virusnih bolesti a bio je i ekspert za gripu. U svakom slučaju zacijelo mu je nije bilo ugodno što se uvukao sa suprugom Ljiljanom, sinovima Tomislavom, Draganom i Darkom te snahom Lidijom u poslove sa štedno-kreditnom zadrugom u kojima nije niti bio na svom terenu. Zanimljivo je kako je FINA 2019. tražila provedbu osobnog bankrota nad spomenutom suprugom brata Severininog menadžera - Lidijom Petrović. No, prvi put nije uspio osobni bankrot jer je bila prezadužena puno više od zakonskog minimuma a imala je nešto malo manje od 60.000 kn poreznog duga. No, netom je uspješno okončan njen osobni bankrot u Zagrebu te je oslobođena svih dospjelih dugova. Što se pak tiče tate Severininog menadžera on će zacijelo, kod brojnih pacijenata, ostati upamćen po liječničkim vještinama i znanjima

. Njegova obitelj u Večernjem je dala osmrtnicu u kojoj piše:'U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, brat i stric PRIM. DR. SCI. BRANIMIR PETROVIĆ blago u Gospodinu preminuo u nedjelju 16. VII. 2023. u 90. godini života nakon duge i teške bolesti. Pogreb dragog pokojnika bit će u srijedu 19. VII. 2023. u 12.30 sati na groblju Mirogoj. Počivao u miru Božjem! Ožalošćeni: supruga Ljiljana, sinovi Darko, Dragan i Tomislav, snahe Lidija i Irena, unuci ..., ... i ...te ostala tugujuća rodbina i prijatelji'. Tata Severininog menadžera pokopan je u obiteljskoj grobnici na Mirogoju.

U ulici nadomak Tuškanca 90-ih godina Severinin menadžer s mamom, tatom, dva brata i jednom snahom osnovao je Štedno-kreditnu zadrugu L. i D. koja je na i danas na listi poreznih dužnika