Svakodnevni život većine stanovnika hrvatske metropole vječita je borba s oskudicom u smislu da većina jedva krpa kraj s krajem, uz golema odricanja uspiju platiti sve režije a k tomu se puno toga i odreknu samo da ne bi pali u dužničko ropstvo. Brojni su građani blokirani, mnogi su preživjeli ovrhe ili prolaze taj proces a mnogi su znani i neznani ili u postupcima osobnog bankrota ili im je isti iza leđa. No, desetljećima su neki u Zagrebu živjeli kao bubreg u loju. Među njima je zacijelo i desna ruka bivšeg pročelnika Ureda za obrazovanje i sport iz gradonačelničkog mandata pokojnog Milana Bandića. Katarina Milković zv. Keka bila je jedna od moćnica iz te ere, mnoge su joj pripadnice ljepšeg spola zavidjele na stilu, skupoj odjeći i modnim dodacima, njegovanoj vanjštini koja je nedvojbeno ukazivala kaKo su joj dostupni svi tretmani za uljepšavanje i da ih se i ne odriče. Katarina Milković donirala je stranku svog šefa bez problema s desetinama tisuća kuna. No, zlatno Bandićevo doba je očito iza nje. Milković sada ima problema s učestalim ovrhama. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka tvrtka Zapad - stan koja upravlja stambenom zgradom na zagrebačkom Trnju u kojoj živi Katarina Milković poslala je preko punomoćnika na Općinski građanski sud u Zagrebu ovršno rješenje protiv nje. U dokumentu se traži da Katarina Milković namiri toj tvrtci iznos od 377,52 eura / 2.844,42 kn u roku osam dana sa zakonskim zateznim kamatama koje teku od 16. travnja 2023. pa nadalje. Ovrha je uvećana i za troškove postupka u iznosu 150 eura / 1.130,18 kn, također uvećane za zakonske zatezne kamate. Zapad-stan naveo je kako predlaže ovrhu općenito na imovini Katarine Milković sukladno odredbama Ovršnog zakona. Priloženi su i izvodi iz poslovnih knjiga iz kojih je vidljivo kako nije platila stambene pričuve od ožujka do listopada prošle godine.

Rješenje o ovrsi potpisala je 31. siječnja ove godine javna bilježnica Nevenka Jukić. Na ovrhu Milković ima pravo žalbe ali samo utemeljene. Nije to prva ovrha koja je sustigla bivšu ZG moćnicu iz Bandićeve ere. I HEP Elektra pokrenula je ovršni postupak protiv nje zbog neplaćanja računa za struju i to zbog duga u iznosu od 295,97 eura / 2.229,99 kn. HEP je tada očekivao od Milković da dug podmiri u roku osam dana, uvećan za zakonske kamate te troškove u iznosu od 87,19 eura / 656,93 kn, također sa zakonskim kamatama u istom roku. I HEP Elektra je predlagala ovrhu općenito na imovini. Rješenje o ovrsi krajem prošlog srpnja izdala je zagrebačka javna bilježnica Valerija Pernar. U spisu su tada bili priloženi i izvatci iz posolovnih knjiga iz kojih je bilo vidljivo kako je Katarina Milković dugovala HEP-u još od rujna 2021. godine.

No, ne tako davno Milković je bez poteškoća mogla donirati stranku svog šefa Milana Bandića s iznosom od 10.000 kn što je vidljivo iz službenog dokumenta. Ona je također bila na Bandićevoj listi. U vrijeme pokojnog gradnačelnika poznato je kako su svi njegovi suradnici živjeli vrhunski. No, očito se neki među njima nisu situirali poput, primjerice, Bandićevog vozača koji je uknjižio raskošnu vilu na moru. Moguće da je Katarina Millković bila među onima koji su vjerovali kako će Bandićeva era trajati i dulje od dva desetljeća, možda je čak mislila kako je veliki šef skoro pa besmrtan pa se nije osigurala na vrijeme poput mnogih iz Bandićeva kruga. No, Katarina Milković nije, kao i mnogi drugi koji su bili lojalni Milanu Bandiću ostala bez posla. O tome svjedoči i web stranica Grada Zagreba, vijest od 25. siječnja 2023. godine gdje se vidi da je članica Radne skupine za izradu prijedloga modela centra za mlade.