Osobni bankrot postaje sve rašireniji trend u našoj zemlji. Na tisuće je bankrotiranih osoba, tisuće su u tom postupku a među njima i sve poznatija lica. Ta sudbina sad je zadesila i Borisa Kosmača koji se na Instagramu promovira kao: 'vlasnik modnih licenci, voditelj, urednik emisije Celebrity makeover by Boris Kosmač, National director Miss Tourism Croatia, singer, TV producer, show...'. Malo tko bi pregledom njegovih slika s putovanja te drugih prigoda zaključio kako mu u životu ide loše. Dapače, Kosmač svojim pratiteljima nudi foto uvid u život na visokoj nozi koji vodi. Na IG profilu ima bezbroj slika s inozemnih putovanja, posjeta trendy mjestima, estetskim poliklinikama, na mnogim je slikama udobno zavaljen u razne ležaljke na popularnim plažama.... Teško da bi itko pomislio kako mu za vratom puše Financijska agencija RH zbog blokade i brojnih dugova. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem rujna 2021. objavili smo članak: 'NIŠTA NIJE SAVRŠENO Kralja botoksa Borisa Kosmača dok je uživao na bugarskim plažama sustigla ovrha'. U podnaslovu smo naveli: 'Nije zlato sve što sja niti se poznatom voditelju i modnom agentu pozlati sve čega se primi, i on pati od hrvatske pošasti zvane dužnički minus'. U uvodu tog članka napisali smo: 'Tko pogleda Instagram profil  Borisa Kosmača, 'vlasnika modnih licenci, voditelja, urednika emisije Celebrity makeover by Boris Kosmač, nacionalnog direktora izbora Miss turizma Hrvatske te pjevača', kako se sam predstavlja na toj društvenoj mreži, povjerovat će u njegov blistavi holivudski život. Svojedobno se bivša miss Hrvatske, kontroverzna Aleksandra Grdić zv. Aleks slikala u đakuziju kod Borisa Kosmača pa su televizijski gledatelji povjerovali kako on živi okružen luksuzom. Naše istraživanje pokazuje kako nije upisan u zemljišnim knjigama zgrade u kojoj živi a da je i njegova privatna tvrtka poslovala u vikendici kod Samobora koja glasi na stanovitog Splićanina....'.

No, kolikogod podviga da je Boris Kosmač imao u svojoj bogatoj karijeri pa čak i odnio pobjedu na Eurosongu imitatora, nastupao uz Tinu Turner, ali i dobio titulu kralja botoksa, sve je to zasjenjeno trenutačnim negativnim saldom. Naime, sudac Općinskog suda u Novom Zagrebu Matko Jasprica odlučivao je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Borisa Kosmač i to po prijedlogu Financijske agencije  od 25. ožujka o.g. Sudac je 16. travnja objavio oglas u kojem je naveo kako Boris Kosmač nije sudu 'dostavio očitovanje da je suglasan da se provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom niti je dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je suglasan da se taj postupak može provesti (članak 79.c stavak 2. Zakona o stečaju potrošača)'.

Stoga je sudac Jasprica pozvao sve Kosmačeve vjerovnike 'da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'. Nakon isteka tog roka otpočet će uobičajena procedura osobnog bankrota kao što je vidljivo u brojnim prethodnim slučajevima bankrota poznatih osoba o kojima smo već pisali.