Krajem ožujka brojni su mediji podsjetili na Zagrepčanku koja je bila omiljeno lice hrvatske televizije a potom netragom nestala. Tako su podsjetili na tu atraktivnu crnku ali i naglasili kako se u međuvremenu promijenila do neprepoznatljivosti. Očito je kako je Žana Štrbac Kukolj u međuvremenu napravila niz estetskih zahvata a od njenog starog izgleda ostao je samo vitki stas i duga kosa. Tako su Jutarnji, 24 sata, Večernji citirali njenu izjavu: 'Vratila sam se, ambiciozna kao i uvijek, sa raznim novitetima. Vodim dvije televizijske emisije, i radim u jednoj odličnoj hrvatskoj firmi, kao menadžer projekta, u suradnji sa organizacijama raznih evenata' - rekla je Žana. No, u Hrvatskoj caruju ponajprije ovrhe i ovršni postupci pa ne čudi da se na meti ovrhovoditelja našla i nekadašnja voditeljica. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Teško je u našoj zemlji preživjeti trend prenapuhanih uspjeha svuda oko nas. Brojni se trude preko društvenih mreža širiti iluzije kako uspijevaju svaki dan živjeti život na vrhunskoj nozi i izgledati kao da su ostvarili san nekog svjetskog milijunaša. Sve te takve blistave prezentacije propadnu kad se razbiju o hridi režija naših svagdanjih. Kada analiziramo koliko je osoba koje se na profilima na društvenim mrežama plasiraju kao turbo uspješni i kao da su otkrili eliksire vječne mladosti a kojima istodobno pušu za vratom dugovi i ovrhe zaključujemo kako su ti trendovi uzeli golemog maha. Tko pogleda Instagram profil nekadašnje Farmerice i voditeljice na Novoj TV lako može pomisliti kako ona živi kao neka hrvatska verzija Kardashianki.

No, očito u našoj zemlji, mnogima koji se lansiraju kao da im cvjetaju ruže i kao da su otkrili neku zlatnu žilu, zapravo i ne ide tako glamurozno kao što se predstavljaju. O tome svjedoče i dokumenti koji su završili na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Naime, Žana Štrbac Kukolj ali i njen muž Fabijan našli su se na meti suvlasnika stambene zgrade u Zagrebu zbog višegodišnjeg neplaćanja stambene pričuve. Kako te režije nisu plaćali čak od 2020. godine dug se popeo na čak 5.233,16 kn / 694,56 eura.

Suvlasnici stambene zgrade sada ovrhom traže podmirenje tog duga uvećanog za zakonske zatezne kamate u roku osam dana skupa s troškovima postupka. S obzirom da se radi o prilično visokom dugu za režije i troškovi postupka popeli su se na 1.406,25 kn / 186,64 eura samo za troškove odvjetnika. Tomu treba pridodati i troškove javnog bilježnika u iznosu 218,75 kn / 29,03 eura, što zajedno iznosi 1.625 kn / 215,67 eura. Ako je Žani Štrbac Kukolj krenulo u poslu kao što su nedavno mediji objavili zacijelo joj neće biti teško platiti zaostale dugove pa makar stigli s tolikim kamatama i troškovima. No, bivša voditeljica i njen muž mogu se žaliti javnom bilježniku Stjepanu Šaškoru iz Zagreba koji je donio ovršno rješenje ukoliko imaju argumente za prigovor.