Nekada su braća Mamić bili pojam uspjeha u svijetu nogometa ali i nekretnina. Surova sudbina i hrvatsko pravosuđe stali su na put njihovim meteorskim usponima i snovima. Nekadašnji nogometaš a potom trener Zoran Mamić koji se nalazi u hercegovačkom utočištu živio je u podsljemenskoj zoni u vili koja je mnogima zaustavljala dah. Uzaludno su mu iz Financijske agencije RH i sa osječkog Županijskog suda u zadnje vrijeme slali službene dokumente u tu vilu. U njoj nema Mamića a službeni je vlasnik njegov odvjetnik kojem je netom otkazao punomoć - Mijo Golub. No, kod nas nije rijetkost da brojni poznati za koje javnost misli kako žive 'kao bubreg u loju' zapravo živi pod prijetnjom bankrota ili prolaze taj postupak pa stoga nije čudno niti da se ista stvar nadvila i nad mlađeg Mamića koji je utekao iz Hrvatske. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja Ksenija Šimić odlučivala je o prijedlogu Financijske agencije RH za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača Zoran Mamića. Tako je 14. lipnja 2024. objavljila oglas u kojem je navela kako se na zahtjev FINA-e nije očitovao Zoran Mamić, odnosno 'nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (članak 79 c stavak 3 Zakona o stečaju potrošača).' Stoga je pozvala sve vjerovnike brate Zdravka Mamića 'da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'.

Procedura je takva da će nakon isteka zakonskog roka sud odrediti stečajnog povjernika Zoranu Mamiću koji će za njega otvoriti posebni zaštićeni račun. Sud će istodobno skupiti podatke o imovini preko službenih tijela, dakle popis pokretnina, nekretnina, udjela, a zatražit će i podatke je li dužnik vlasnik nekog plovila ili, primjerice, zrakoplova. Nakon toga će se zakazati ročište na kojem se, u brojnim dosadašnjim slučajevima, istodobno i zaključivao stečajni postupak. Dužnik bi u pravilu bio oslobođen duga ukoliko je u dugotrajnoj blokadi, te ako iznos duga ne prelazi zakonski maksimum koji iznosi 2.654,46 eura. Također, sud utvrđuje je li imovina potrošača veća od 1.327,23 eura. U svakom slučaju i sam dužnik može se naknadno javiti sudu i preko odvjetnika te izraziti neslaganje s provedbom tog postupka.

Što se tiče Zorana Mamića on je s bratom Zdravkom u utočištu u Hercegovini a netom mu je i osječki sud objavio rješenje o postavljanju odvjetnika po službenoj dužnosti Alana Čurika. Dokument je 10. lipnja potpisao predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban zbog čega je Mamićeva obrana zatražila izuzeće. Podsjetimo kako smo o sucu Vrbanu objavili članak kako uživa zaštitu moćnika iz sustava dok se bogati na kontroverzni način. Nedavno smo objavili i članak iz kojeg se vidi kako je uzdržavanjem bogate osječke penzionerke Vrban zaradio neusporedivo veću imovinu nego što mu je ostala iza njegove pokojne majke. Što se pak tiče samog Zorana Mamića poziv mu je upućen na adresu njegove nekadašne velebne vile u Markuševačkoj Dubravi a čiji je sada vlasnik zagrebački odvjetnik koji ga je zastupao sve donedavno Mijo Golub. Prodavala se inače za 2 milijuna eura kao što se vidi iz našeg članka. Ukoliko s Maminjov brat ne usprotivi provedbi osobnog bankrota naći se se u društvu brojnih poznatih koji su već skončali u tom postupku o čemu svjedoči naša bankrot lista.