Prije nego što se vratio u domovinu i to najprije u Split a potom Zagreb Michael Mike Vrljic bio je u Australiji znan kao Mike H-Bomb Strongman. Prije desetak godina bio je najjači Australac a tamošnji mediji i javnost su sa zanimanjem pratili njegove snagatorske pothvate. Tako je snimljen trenutak kad bez poteškoća vuče teški šleper, kada diže 4 bačve s teškim teretom ali i trenutak kad je posjetio rodnu grudu svoga oca u Hercegovini, u Bogodolu kraj Mostara. Na portalu bljesak.info vidljivo je kako Michael bez poteškoća diže kamenu gromadu tešku 110 kg. Tada su ga mediji i intervjuirali pa je ispričao kako ga je vukla želja za povratkom te kako je svemu kumovala i činjenica da je u Hrvatskoj upoznao svoju tadašnju zaručnicu, i samu sportašicu, Zagrepčanku Margaritu Jakovac. Tada je Michael objasnio i kako se odlučio vratiti kad je postao pilot. No, javnosti nije poznato kako je prošle godine ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović potpisao rješenje kojim je u izvanrednom postupku Vrljic primljen u državnu službu u Ravnateljstvo policije, odnosno Zapovjedništvo za intervencije, Antiterorističku jedinicu Lučko, u zrakoplovnu jedinicu kao pilot helikoptera. Nekad najjači čovjek Australije tako je ojačao naše specijalne redove. No, ne namjerava se vraćati u zemlju klokana već će se uskoro skućiti nadomak metropole. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ministar Davor Božinović 26. travnja prošle godine potpisao je rješenje kojim je Michael Vrljic, australski Hrvat i prvostupnik primijenjenih znanosti zrakoplovstva postao pilot helikoptera glasovitih specijalaca u Lučkom. Tako je snagator koji je ostao upisan u povijest australskih najjačih osoba ojačao naše antiterorističke snage. Iza Vrljica su impresivni podvizi. Mediji su objavili kakve je podvige postigao: 'mrtvo dizanje 230 kilograma za njega pjesma, da je na natjecanjima podizao utege u kategoriji od koljena te pobjeđivao s 400 kilograma, dok je naslovnice australskih medija punio dizanjem utega preko glave od 170 kilograma te čučnjevima od 320 kilograma, a naslov rekordera u povlačenju kamiona teškog 28 tona na 25 metara oborio je za 15 sekundi'.  Uzme li se u obzir i kako je Vrljic dvometraš te da je očito na oca rodom iz mostarskog Bogodola povukao gene kamene ne čudi da je dugo držao titulu najjačeg Australca.

Inače, Vrljic je prije više od desetljeća u medijima objasnio kako je kao dijete patio od viška kilograma pa se dao u sport da bi salo pretvorio u mišiće. Najprije je trenirao košarku ali ga je ozljeda spriječila od ozbiljnijeg bavljenja tim sportom te se dao u body building. Vrljic je po povratku u Hrvatsku najprije živio u Splitu gdje je registrirao i sada ugašeni obrt Mav Global. No, očito su mu u međuvremenu postali bliži samoborski bregi pa je tako krajem travnja 2022. kupio kuću s dvorištem i voćnjakom nedaleko centra Sambora sveukupne površine 731 m2. Postojeća kuća, katnica s potkrovljem, površine je 141 m2 no uskoro će ju zamijeniti drugi objekt. Naime, 21. lipnja ove godine samoborski Upravni odjel za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju objavio je Javni poziv za uvid u spis predmeta. Naime, investitor Michael Vrljic zatražio je  dozvolu za  građenje zgrade stambene namjene, 3.b skupine, obiteljske kuće, na postojećoj građevnoj čestici.

Zakonska procedura nalaže da se svi koji imaju pravni interes pozovu na izjašnjavanje. Ako se nitko ne izjasni, odnosno stavi primjedbu, građevinska dozvola bit će izdana nekadašnjem australskom snagatoru a sada pilotu helikoptera specijalaca u Lučkom te će strankama biti dostupna 8 dana na web stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Nakon toga Samobor bi uskoro trebao biti bogatiji za još jednog stanovnika koji je vrevu metropole ali i vrućine zemlje klokana odlučio zamijeniti šarmom gradića nadomak metropole koju okružuje sjajna priroda. Inače, Michael Vrljic bio je direktor u tvrtci Dream Pearl iz Kaštel Novog do 11. srpnja 2022. godine. Ta tvrtka u svom posjedu ima velebnu vilu Dream Pearl uz samu obalu na lokaciji Primošten Burnji. Sadašnji vlasnik tvrtke koja je uknjižio tu iskonsku morsku ljepoticu je Marinko Vrljić iz australskog Wollerta.

Direktorica je Helena Vrljic iz Rogoznice. Raniji suvlasnici  tvrtke bili su i Ukrajinac Volodymyr Homon te Martina Filipović iz Sinja no oni su istupili iz vlasništva te je ostao samo Marinko Vrljić, izgledno tata snagatora Michaela Vrljica. Inače, primoštenska vila Dream Pearl reklamira se kao mjesto i za korporativni retreat, objekt posjeduje i infinity bazen a cijeli kompleks je luksuzno i moderno namješten i opremljen. Na webu je Michael Vrljic davao preporuke za tu velebnu morsku ljepoticu pa nam je to ujedno bio i putokaz da rekonstruiramo taj dio uspješne poslovno-obiteljske priče povratničke obitelji Vrljić / Vrljic. Sudeći po skupom uređenju vile Dream Pearl zacijelo će i u Samoboru nakon preuređenja niknuti objekt dostojan pilota - snagatora svjetskog ranga.