Korona mjere iznjedrile su bijes i neposluh dijela ugostitelja i vlasnika teretana a jedan od predvodnika je danas uhićeni vlasnik trešnjevačke teretane čiji je jedini grijeh što se nije pokorio mjerama Stožera pa mu se uživo dogodio refren Dugmetove pjesme 'milicija trenira strogoću'.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Spektakularnom policijskom akcijom danas je uhićen Andrija Klarić (51), vlasnik teretane u Zagorskoj ulici u Zagrebu koji je unatoč zabrani Stožera civilne zaštite odlučio otvoriti svoju teretanu. Provest će noć na policiji a njegova kćer Duga Klarić za medije je izjavila kako se nada da će joj tatu sutra pustiti iz pritvora. Andrija Klarić bio je oženjen Irenom Martinović, kćerkom prvog hrvatskog, ujedno i HDZ-ovog, ministra financija Joze Martinovića. U tom braku uhićeni vlasnik teretane dobio je dvije kćeri od kojih je jedna odlučila i govoriti za medije.

Ujedno on je sin, starijim poduzetnicima vrlo dobro znanog Jure Klarića, direktora nekadašnjeg giganta Voće, koji je ujedno bio i predsjednik KK Cibone. Kada je Voće potkraj devedesetih ovrhama Zagrebačke banke bačeno na koljeno, Andrija Klarić poslovao je s ocem preko tvrtke Klariko voće a s tadašnjom suprugom Irenom osnovao je tvrtku Vopi. Preko tvrtke Vopi bili su vlasnici Dona trgovine iz Gornje Stubice, tvornice voćnih sokova. Inače, Jure Klarić je osim Andrije i kćerki Danijele i Tatjane imao i mlađeg sina Juricu zv. Pepi koji je tragično preminuo u automobilskoj nesreći ne dočekavši ni dvadesetu godinu.

Jure Klarić umro je u lipnju 2018. godine a iza njega je osim supruge Božene i troje djece ostalo 12 unučadi i jedno praunuče. Ime bivšeg punca uhićenog vlasnika teretane Joze Martinovića spominjano je tijekom suđenja za milijunske uplate Georgu Đuri Gavriloviću, kada je svjedok Ivica Papeš tumačio kako ne zna porijeklo dva milijuna njemačkih maraka koje je uplatio na Gavrilovićev račun. U medijima se spominjalo da je Jozo Martinović omogućio te uplate. Ime Andrije Klarića u medijima se spominjalo kroz krah Klariko voća pa je tako Nacional 2006. pisao kako je za te poslove nekretninom jamčila Andrijina sestra Tatjana Klarić Jurković pa joj je prijetila deložacija iz stana u kojem je tada živjela s obitelji i petero djece.

Andrija Klarić je u lipnju prošle godine osnovao i tvrtku Ostanimodomatrening j.d.o.o. s temeljnim kapitalom od 10 kuna. Andrija je preko društvenih mreža manifestirao bunt prema mjerama stožera pa nije isklljučeno da je dodatno privukao pozornost s porukom Dosta je. Slučaj uhićenog Andrije svjedoči kako smo duboko zaglibili s koronom i posljedicama pandemije. Čak i pripadnici nekadašnjih financijski i društveno moćnih obitelji ne mogu preživjeti na duge staze bez kontinuiranih prihoda. Kakva tek sudbina čeka sitnije poduzetnike od Andrije Klarića i kako će se to sve odraziti na sudbine tisuća ljudi u Hrvatskoj?