Nestalom Mateju na mobitelu ispod profilne slike pod opisom piše da je u školi ma što god to značilo. Zašto se u istrazi ne stavlja akcenat na detalje o kojima je govorio Igor Jurić otac ubijene 14-godišnje tinejdžerice iz Subotice Tijane čije su tijelo srbijanski istražitelji uspjeli pronaći putem baznih stanica i mobitela. On je ujedno i čelni čovjek 'Fondacije Tijane Jurić' a za Večernji je izjavio da su dvije stvari ključ Matejeva nestanka. U cijeloj priči nešto ne štima - govorio je on. Navodi kako je druga ključna stvar za ovaj slučaj mobitel Mateja Periše - Ono što je jako važno je gdje je zadnji put telefon lociran, gdje se isključio, na je kojem mjestu bazna stanica locirala telefon. Ako je to voda, onda ga ronioci lako mogu pronaći. Lokacija se daje na zadnje paljenje i gašenje telefona, a to nitko ne spominje. Što se događa s mobitelom? Zadnji razgovori i SMS poruke mogu se skinuti, a sve to može biti ključ slučaja. Dakle, imamo dvije ključne stvari koje nitko ne spominje: snimku čovjeka koji pliva u rijeci i mobitel - izjavio je Jurić za Večernji.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U srpnju 2014. cijelu regiju potresla je priča o nestanku tinejdžerice iz Subotice Tijane Jurić. Nju je zadesila strašna sudbina, bila je oteta, silovana i potom ubijena. Slučaj je izazvao golemu pozornost a srbijanska policija je, kao što je poznato, uspješno riješila slučaj i uhitila počinitelja monstruoznog mesara Dragana Đurića. Ključno u potrazi bilo je lociranje tijela nesretne djevojčice putem praćenja mobitelskog signala. Živimo u vrijeme koje je opisano u filmu u kojem je glavni lik Edward Snowden. Dakle, u vremenima u kojima se svačije kretanje može locirati praćenjem podataka s mobitela i preko baznih stanica. Postavlja se pitanje koliko je srbijanska policija otišla daleko u tom smjeru.

Naime, mobitel nestalog Mateja Periša nije pronađen. Objavljeno je kako ne daje nikakav signal. Javnost se s pravom pita kako je moguće da ne znamo ništa o tom dijelu odnosno kad je mobitel prestao davati signal i je li policija napravila rekonstrukciju njegovog kretanja do mjesta gdje mu je mobitel dao zadnji trag signala. S obzirom da Matejev mobitel nije pronađen, logična pitanja postavio je otac otete i ubijene Tijane Jurić. On je postavio pitanja zašto se u istrazi gura u plan konzumacija alkohola i droga, pokušava se napraviti suspektnim sam mladić a ne odgovara se na ključna pitanja a to je gdje se Mateju gubi svaki trag.

Naime, taj dio Beograda pokriven je snimkama videonadzora pa se postavlja pitanje zašto se puštaju samo dijelovi snimki. Također, on se zapitao i tko je to snimao, i tko ima integralne snimke jer se na objavljenom ne vidi cjelina, pa tako ni gdje je Matej ušao u Savu ako je uopće ušao u Savu, zašto trči i je li ga netko progoni i slično. Zašto se u javnost u prvi plan guraju podaci o navodnom opijanju i drogiranju grupe mladih Splićana u Beogradu a ne meritorni podaci poput toga što možemo doznati praćenjem i lociranjem mobitelskog signala nestalog Mateja Periša?