Uspjeh televizijskog voditelja u postupku u kojem ga se teretilo za događaj od veljače prošle godine mogao bi i drugima poslužiti kao smjerokaz kako uspješno izaći iz sudskog spora a potom i dobiti novce za plaćanje odvjetnika.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dosad smo pisali o brojnim zanimljivim postupcima na Općinskom prekršajnom sudu koji su obogatili sudsku presudu u Hrvatskoj. Jedan od zanimljivih sporova bio je postupak u kojem je prekršajno kažnjavana Vesna Škare Ožbolt uspjela izboriti oslobađajuću jer je na sudu dokazala kako njezin odvjetnički ured nije pravna osoba pa tako ne može odgovarati za prekršaj za koji se tereti pravnu osobu. Pisali smo i o tome kako je na sudu osuđena Nika Dogan, zaručnica zvijezde hrvatskih telenovela Filipa Jurčića, jer je sudski vještak uspio dokazati autentičnost rukopisa koji je na sudu opovrgavala. Prekršajni sud iskazao je razumijevaja ta materijalen prilike i Ivana Zvonimira Ćička pa su ga oslobodili troškova kako mu ne bi ugrozili egzistenciju o čemu smo već pisali.

Navedimo kako na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu završavaju ne samo prometni prekršaji, u kojima optuženici koriste razne maštovite izlike kako bi izbjegli plaćanje kazni, već tamo završavaju i prekršaji po Zakonu o zlouporabi droga, odnosno zlouporabe lakih droga. Jasno je kako Mislav Bago nije na sudu završio zbog droga već ga se teretilo za prometni prekršaj o čemu smo već pisali. Potom je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja Valerija Radić donijela dodatnu odluku u prekršajnom postupku protiv okrivljenika Mislava Bage kojeg je zastupanao odvjetnik Krešimir Škarica. Naime, popularni televizijski voditelj tražio je naknadu sudskih troškova nakon što je oslobođen u sudskom sporu o kojem smo prethodno pisali. Sutkinja Radić donijela je 11. listopada odluku da mu se isplati iznos od 1.250 kuna na ime naknade troškova prekršajnog postupka koji obuhvaćaju nagradu i nužne izdatke njegovog branitelja.

Po pravomoćnosti tog rješenja taj će zagrebački sud isplatiti spomenuti iznosa a račun branitelja Odvjetničkog društva Krešimir Škarica i Partneri. Bago je imao i dodatnih novčanih zahtjeva ali ih je sutkinja odbila. Iz obrazloženja je vidljivo kako je zvijezda Nove TV presudom od 6. srpnja 2021. godine oslobođen od optužbe da je počinio prekršaje iz čl. 43. st. 3. u svezi s čl. 293. st. 1. i čl. 176. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Bago je od suda tražio 2.500 kuna za naknadu troškova tako da je uspio polovično u predmetu. Naime, sutkinja je troškove zastupanja odredila sukladno odvjetničkoj tarifi. Protiv tog rješenja nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od 3 dana po primitku rješenja Općinskom prekršajnom sudu. O žalbi odlučuje Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske.