Prije godinu dana mediji su pisali kako bivša ministrica Zlatar Violić zbog bolesti nije mogla doći u sudnicu pa je svjedočila preko Zooma. Inače se uobičajeno video vezom ispituju svjedoci koji su u inozemstvu ili ugroženi, odnosno zaštićeni, svjedoci ali korona pandemija sve je promijenila. Tako je Zlatar Violić iz svog dnevnog boravka svjedočila u nastavku suđenju Berislavu Šipušu, njezinom nasljedniku na mjestu ministra kulture. Inače, i Zlatar Violić “zaradila” je optužnicu zbog zloporabe položaja jer je službenu karticu, kako tvrdi USKOK, koristila za plaćanje privatnih troškova. Zlatar Violić teretila se da je od ožujka 2012. do ožujka 2015. službenom karticom Ministarstva kulture podizala gotov novac te da je službenom karticom plaćala hranu, piće i cigarete po zagrebačkim restoranima, ali i na nekim inozemnim putovanjima. Iako je ona te troškove predstavila kao službene, USKOK je smatrao da je državni novac trošila u privatne svrhe. Bivša ministrica očito dijeli standardne hrvatske financijske brige s drugim građanima Lijepe naše poglavito otkako nije na visokoj funkciji i nema službene kartice. Saznajte detalje ovrhe...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ime bivše HNS-ove ministrice kulture u Vladi nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića netom je objavljeno na sudskoj oglasnoj ploči. Tamo se našlo jer joj sud redovitim putem nije uspio uručiti ovršni prijedlog zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje. Ta komunalna tvrtka iz sastava Zagrebačkog holdinga tereti ju za neplaćenih 921,79 kuna duga za vodu, kamate u iznosu 37,96 kn ali traže od nje i plaćanje 220 kuna troškova ovrhe.

Dakle, sveukupno Zlatar Violić prema njihovim izračunima duguje 1.179,75 kuna. Uz ovršni prijedlog priloženi su i izvatci iz kojih je vidljivo kako bivša ministrica duguje za vodu za kolovoz, listopad, studeni i prosinac 2020. godine. Dug je nastao za vodu u njezinom stanu na zagrebačkom Medveščaku. Ukoliko bivša ministrica ne izmiri dugovanje prijeti joj ovrha općenito na imovini, odnosno imovini koja može biti predmetom ovrhe.