Ime Sergija Ivanovića preko noći je postalo poznato širokoj hrvatskoj javnosti. Kako i ne bi kada je u njegovom stanu Milan Bandić doživio infarkt kojem je i podlegao. Tako je dotad nepoznati Zagrepčanin s adresom u Dubaiju izašao iz anonimnosti i doživio, rečeno warholovski, svojih 5 minuta slave. Budući da je Ivanović bio uz Nataliju Pricu i Gzima Redžepija svjedok koji je nazočio zadnjim trenucima iznenadne smrti dugogodišnjeg prvog čovjeka hrvatske metropole ne čudi da je iznenada porastao interes za njim. Poglavito jer je bio posrednik između arapskog šeika Mohameda Alabaara i Milana Bandića oko realizacije projekta Zagreb na Savi koji će najvjerojatnije ostati tek pusto slovo na papiru.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Općinski sud u Velikoj Gorici, odnosno njegov zemljišnoknjižni odjel, prihvatio je prijedlog Slatinske banke protiv protustranke zagrebačke tvrtke SE-AL. Tako je 10. svibnja 2021. dopustio uknjižbu založnog prava u korist te banke i to na poslovnom prostoru u prizemlju zgrade površine 138,25 m2 te 4 parkinga koji se nalaze u Zagrebačkoj ulici 54 u Velikoj Gorici. Te su nekretnine založene za kredit u iznosu od 6,1 milijun kuna koje je tvrtka Sergija Ivanovića SE-AL dobila od Slatinske banke. Istovremeno je zalog stavljen i na zagrebačke nekretnine koje glase na tu tvrtku. Tako i na dva poslovna prostor, prvi površine 98,53 m2 te drugi pvršine 96,02 čm, sa pridruženim skladišnim prostorom u zagrebačkim Sveticama na adresi Maksimirska 118-120.

Založen je i stan u Serdarovoj ulici u zagrebačkim Šestinama koje je Alemka Ivanović darovnim ugovorom u prosincu 2016. prenijela na Sergija Ivanovića. Istim ugovorom založen je i dio zgrade s vrtom u Hercegovačkoj ulici 68A koji je također Alemka Ivanović darovala Sergiju Ivanoviću u siječnju 2017. godine. Pod zalog za kredit Slatinske banke otišao je i stan  br. 20 na IV katu, koji se sastoji od četiri sobe, sobice, kuhinje, blagovaonice, izbe, kupaonice, WC-a, predsoblja, hodnika, degažmana i lođe u ukupnoj površini 98,68 m2 u zgradi koja se nalazi na kriižanju Lipanjske i Travanjske ulice a koji je uknjižen na tvrtku Friends Construction iz Zagreba. U toj su tvrtci suvlasnici uz Sergija Ivanovića Adnan Ali Rashid Alabaar i Abdoshamakh Nasser Ahmed Nasser.

Zanimljivo je kako oba ta Sergijeva arapska partnera na Trgovački sud u Zagrebu prijavljeni s adresom u Skoplju o čemu smo prethodno pisali. U tvrtci je Ivanović direktor. Veze Ivanovića i Sergija su neraskidive. Upućeni tvrde da je on spojio šeike s tajkunom Jakom Andabakom i lobirao da tvrtka Eagle Hills kupi 70 posto dionica Sunca u ožujku 2021. Zahvaljujući podacima iz ovog upisa založnog prava u Velikoj Gorici isplivala je impozantna imovina osobe kod kojeg je izdahnuo Milan Bandić. Zapravo, isplivalo je kako je sin dugogodišnjeg direktora Slavije pokojnog Pere Ivanovića, osobe koja je Bandića učlanila u peščenički ogranak Partije i uvela ga u političke vode, zapravo impresivn bogat za hrvatske prilike.