Pred hrvatskom javnošću stalno se ukazuju političari iz raznih stranaka i političkih opcija koji su radikalni i neumoljivi kada kritiziraju druge. Čine to tako srčano i glasno da kod građana stvaraju iluziju kako su oni precizni i pošteni kao Japanci, da iza sebe ne ostavljaju niti neplaćene račune niti kakav nered kao što smo vidjeli da se oko svojih otpadaka pobrinu japanski navijači nakon utakmica u Kataru. No, kod mnogih se tu radi samo o farsi i pozi, namještenom izdanju za glasače, spinu a ne stvarnom karakteru niti osobnim manirima. Koliko smo puta vidjeli zapjenjenu Sandru Benčić dok sa saborske govornice ili dok ju kamere snimaju rogobori na sve one neprincipijelne koje proziva za sve i svašta. Čovjek bi pomislio kako je ona sve pomele dobro ispred vlastitog praga a ne da joj zbog neplaćanja računa stižu ovrhe. Isto tako svjedočili smo trenucima kada se Dalija Orešković namješta za snimanje kad zna da pristižu kamere i kako uvježbava svoj javni nastup da bi bila što uvjerljivija. Neumoljiva je kad kritizira da bi čovjek pomislio kako je kod nje sve u savršenom redu. I da naravno plaća svoje račune na vrijeme. No, da je to tako ne bi joj prošle godine zaprijetile dvije ovrhe niti bi sada ovrha zaprijetila stranci koja ju je lansirala u Sabor. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Potkraj listopada 2016. kada su na vlasti bila koalicija HDZ-a i Mosta u Vladu RH ušao je Ivan Kovačić, bivši gradonačelnik Omiša i saborski zastupnik. Službena stranica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa svjedoči koliko je dugo taj predsjednik Stranke s imenom i prezimenom bio hrvatski dužnosnik. Gradonačelnik Omiša bio je od svibnja 2013. do siječnja 2015. godine. Od prosinca 2015. do listopada 2016. bio je saborski zastupnik  ali i gradonačelnik Omiša od ožujka 2015. do listopada 2016. kada je postao ministar uprave RH. U toj fotelji bio je do travnja 2017. kada ponovno ulazi u Sabor. U Saboru je bio od svibnja 2017. do prosinca iste godine. Stranka s imenom i prezimenom - Start upisana je u registar političkih stranaka u veljači 2019. godine.  Prva predsjednica te stranke u vrijeme dok se zvala Start bila je aktualna saborska zastupnica Dalija Orešković koja je odstupila s predsjedničke funkcije u svibnju 2020. godine. Kada je stranka preimenovana u Stranku s imenom i prezimenom predsjednik je postao Ivan Kovačić.  

Inače, Kovačić je bio i potpredsjednik Vlade, a u Saboru je jednom bio zastupnik kao Nezavisni a drugi put kao Mostovac. Imao je i dodatne dužnosti u Saboru pa je tako bio član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo od srpnja 2017. do prosinca 2017. te  član Odbora za zakonodavstvo. Stranka čiji je predsjednik Ivan Kovačić i dalje posluje u Ulici Kneza Mislava 14 u Zagrebu gdje je i sjedište Odvjetničkog ureda u kojem su ranije zajedno radili bivši supružnici Frane Letica i Dalija Orešković.  Prema podacima iz registra političkih stranaka potpredsjednici su: Saša Stanislav Horvath, Ani Pijevac i Mirela Mikić Muha. No, ime te stranke zahvaljujući kojoj se Dalija Orešković odvažila krenuti na saborsku fotelju se netom našlo na sudskoj ploči. Naime, Općinskom građanskom sudu upućen je ovršni zahtjev zbog duga koji je ta tvrtka napravila kod koprivničkog Komunalca.

Od ZG suda se traži da naloži  ovršeniku Stranci s imenom i prezimenom da ovrhovoditelju Komunalcu iz Koprivnice namiri tražbinu od 687,50 kn / 91,25 eura uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 29. srpnja 2020. pa do isplate i to u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s troškovima postupka u iznosu od 187,50 kn / 24,89 eura također uvećanim za kamate. Ovršni zahtjev sudu je uputila zagrebačka javna bilježnica Daniela Božić. Traži se da, ukoliko Stranka s imenom i prezimenom ne plati dospjeli dug dragovoljno u roku 8 dana najprije prisilnu naplatu s računa a potom ovrhu općenito na imovini, sukladno odredbama Ovršnog zahtjeva. Iz priloženog računa vidi se  da Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac iz Koprivnice Stranka s imenom i prezimenom duguje još od srpnja 2020. godine.

Upravo tada je Dalija Orešković ušla u 10. saziv Hrvatskog sabora kao jedina predstavnica Stranke s imenom i prezimenom u tom najvišem zastupničkom tijelu u RH. Podsjetimo kako smo ranije pisali i da je Dalija Orešković suočena s ovrhom zbog neplaćanja računa. U kolovozu prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'ZASTUPNICA U DUGOVIMA Dalija Orešković peglala karticu ali nije plaćala račune od 2021. iako ima plaću od 22.447 kn, prijeti joj ovrha - Čemu da se nadaju obični hrvatski građani koji imaju mizerne plaće i primanja kad je ovo već šesta ovrha u Saboru, dosad su na meti ovrhovoditelja bili dvaput Sandra Benčić, Zlatko Hasanbegović, Rajko Ostojić te Marko Milanović - Litre'. U rujnu prošle godine objavili smo članak koji je svjedočio da saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom baš i nije dosljedna kad je plaćanje dugova posrijedi.

Tako smo objavili članak pod naslovom: 'ZMIJA U DŽEPU Dalija Orešković suočena s drugom ovrhom, nakon Dinersa isplivali i računi koje nije plaćala pola godine - Nakon što je ispeglala karticu te nije podmirila račun od prošle godine u posjedu smo dokumenta koji dokazuje da saborska zastupnica nije 6 mjeseci plaćala račune za trosobni stan'. Dalija Orešković neumoljiva je kad kritizira druge pa tako stvara dojam kako je besprijekrona jednako kao i glasna zastupnica Možemo. Podsjetimo, u rujnu prošle 2021. objavili članak 'Saborska zastupnica Sandra Benčić opet pred ovrhom, meta je poznatog hrvatskog zatvorenika Drugi put se ime saborske zastupnice Možemo, koju neki vide na mjestu buduće premijerke RH, našlo zbog dugova na sudskoj oglasnoj ploči'.