Ugostitelji prosvjeduju na sav glas jer im je korona pojela dobit i zatvorila lokale. No, takve muke ne muče popularnog voditelja kojemu prihodi rastu unatoč pandemiji i činjenici da je ušao u Sabor. Dreletovi pohanci dostavnim biciklima i vozilima stižu na kućne pragove pa kod njega nema zime. Očito je tu dimenziju Dreletovog uspjeha imao na umu Miroslav Škoro kada ga je odlučio nominirati u utrku za krapinsko - zagorskog župana.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iz drugog pokušaja u Sabor, zahvaljujući Domovinskoj listi, ušao je i popularni voditelj Davor Dretar Drele (55). Prvi pokušaj ulaska bio je na listi Milana Bandića i njegovih koalicijskih partnera koja je tada osvojila 1,97 posto u Dreletovoj 3.-oj jedinici. Prethodno je bio 2009. u izbornom stožeru predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića. U 10. saziv Sabora Drele nije ušao samo kao popularna faca već i kao poduzetnik. Naime, tvrtka Vruča Čuča koja ima poslovni prostor - pečenjaru - u Tržnom centru Savica u Zagrebu osvojila je u kratkom roku tržište pohanih piceka.

Ni korona nije naškodila Dreletovom gastro biznisu. Naime, preko dostavnih tvrtke pohani bataci i krilca i na vrhuncu korona krize pristizali su na stolove Zagrepčana. Slogan Dreletove kuhinje s engleskom bismo preveli kao "Domaća pržena piletina, bolja od bakine". Ni cijene Dreletovih komada piceka nisu zanemarivi. Dreletov gablec dostavljan je  po 40 kuna a u njega ulaze 2 pohanca (krilo, batak) ukupno teški 200 g te 200 g priloga i umak.

Malo jači gablec u kojem je 300 g pohanaca bio je 47 kuna. Dreletova Vruča Čuča ima opciju i za gladuše. U taj obrok ulaze 2 batka, 1 krilo, 1 zabatak, sveukupno 400 g mesa, 200 g priloga te još i umak. Najskuplji je obiteljski obrok - iznosi 120 kuna. Dalje nećemo nabrajati - ali sudeći po financijskim rezultatima Vruče Čuče prihodima u iznosu 869.050 kuna te konačnoj dobiti u iznosu 278.840 kuna lova nije bila isključiva motivacija za Dreletov ulazak u Sabor jer se on novčano realizirao i u drugim poslovima.

Novoizabrani saborski zastupnik Drele jedini je vlasnik i direktor Vruče Čuče koja ima službeno sjedište na njegovoj kućnoj adresi u maksimirskoj ulici Podvršje. Tvrtku je osnovao u studenom 2019. i jasno je kako je u vrlo kratkom roku zagospodario tržištem pohanih piceka u metropoli. Iako je u medijima promovirao Vruču Čuču kao biznis sebe i supruge Mišel, ipak je formalno u tvrtci samo on upisan.

Drele je poslovao i preko tvrtke Valentin - šped, gdje je također vlasnik i direktor. Ta je tvrtka nazvana prema njegovom ocu. I ta tvrtka posluje s dobiti. Pretprošlu godinu završila je 88.897 kuna. Dobit 2018. godina bila je 106.582 kuna. Dobit 2019. bila je 27.084,49 kn a zadržana dobit iz prethodnih razdoblja iznosila je 195.480,32 kn. Tako da kod Dreleta nema minusa na računu. U imovinsku je karticu Drele upisao udjele u objema tvrtkama a  upravljačka prava zasad nije prenio na neki odvjetnički ured.

U imovinsku je Drele upisao i suvlasništvo nad stanovima u Ulici Podvršje gdje živi s majkom Božicom, suprugom te djecom 26-godišnjim sinom Kristijanom te 18-godišnjom kćeri Natali. Znakovito je kako ime Dreletove supruge nismo pronašli u vlasničkom listu zgrade u Podvršju. Naime, prema zemljišnim knjigama Drele je jedini vlasnik trosobnog komfornog stana na prvom katu, ukupne površine 64,15 m2 te suvlasnik zajedno s mamom Božicom te Katarinom Dretar trosobnog komfornog stana u prizemlju površine 63,42 čm u nacrtu označen crvenom bojom.

Zbog stana se Drele zadužio kod Privredne banke 2003. godine za iznos od 45.000 eura ali je isti vraćen zaključno sa svibnjem 2015. godine. Tako je Drele, barem što se tiče nekretnina, u Sabor ušao lišen hipotekarnih okova. Dreletove ime pronašli smo i u registru izgubljenih dokumenata. Naime, novopečeni zastupnik 4 je puta gubio vitalne osobne dokumente. Zdravstvenu je gubio 1999. i 2003. godine, prometnu 2005. a osobnu 2007. godine.

Očito se poslije opametio pa više ne gubi dokumenta. Drele je nakon izbora za zastupnika rekao kako će biti glasan ali da će ga teško izbaciti iz Sabora jer je puno teži od Ivana Pernara. Zasad za izbacivanjem nije ni bilo nikakve potrebe. Ionako je mjesto Pernara kojeg su izbacivali popunjeno s Hrvojem Zekanovićem zbog kojeg je intervenirala saborska straža.