Jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih stilista i kritičara povukao se na farmu koja pruža utočište napuštenim životinjama. No, iza njega ostali su u metropoli repovi, odnosno neplaćeni računi, koji sada uvećani sustižu na naplatu. Dragi prvo prijeti pljenidba novca s računa a potom ovrha općenito na imovini ako ne izmiri stare dugove.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na vrhuncu svoje modno producentske moći Viktor Drago, čiji je najpoznatiji projekt Cro A porter poslovao je preko tvrtke Grupa Front. Sjedište tvrtke bilo je na njegovoj kućnoj zagrebačkoj adresi, kući u nizu u Lašćinskim ledinama. No, da je nekad jedan od najpopularnijih modnih stilista i kritičara odustao od svog privatnog biznisa vidljivo je po tome što se ta tvrtka nalazi u stečaju kojeg od veljače ove godine vodi Osječanka Daša Panjaković Senjić. No, to nije jedini subjekt preko kojeg je poslovao Viktor Drago. Ispod radara javnosti promaknuo je podatak kako on nije bio samo jedan od glavnih suradnika nekadašnje Sanaderove desne ruke i bivše ministrice bez portfelja Biance Matković već i njezin partner.

Naime, Drago je od ožujka 2015. pa do siječnja 2018. bio direktor tvrtke Media Front. U toj tvrtci Viktor Drago bio je suvlasnik preko već spomenute Grupe Front. Druga dva suvlasnika bile su tvrtke Biance Matković Morium i Media Capital Eduarda Bočkaja, bivšeg supruga Dine Štern o kojem smo pisali u kontekstu osobnog bankrota koji je nad njim pokrenut. No, prema podacima sa Sudrega sadašnji suvlasnici i direktori Media Fronta su supružnici Matković, dakle Sanaderova ministrica bez portfelja i njezin suprug Vladimir Matković. Mediji su u proljeće ove godine objavili kako se modni stilist Viktor Drago, poznat prema svojoj ljubavi prema životinjam slikao se za kalendar 'Pet in my bed' te da vodi utočište za životinje koje nemaju dobre uvjete za život.

No, ime Viktora Drage netom je objavljeno i na sudskoj oglasnoj ploči. Ovrhovoditelj je TB - Instal za graditeljstvo i usluge. Iznos duga zaključno sa sa studenim 2020. je 8.125 kuna. Odvjetnica TB Instala Željka Filipčić predložila je ovrhu općenito na imovini ovršenika. Od javnog bilježnika Tomislava Žabeka iz Zagreba traži se da donese rješenje o ovrsi budući da ovršenik Drago nije dragovoljno ispunio svoje obveze. Tereti ga se i za nastali trošak u iznosu 1.237,50 kuna. Zatražena je i pljenidba sredstava s računa Viktora Drage kod Sberbanke. Taj ovršni dokument potpisan je u ožujku ove godine. S obzirom na uobičajeno proceduru ne čudi da je tek 24. lipnja ove godine rješenje o ovrsi Općinski građanski sud u Zagrebu oglasio na sudskoj ploči.