Mediji su objavili kako je svojedobno Martina Dalić napala bivšeg ravnatelja Hanfe, a sadašnjeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga Antu Samodola. On je u kolovozu 2018. objavio podulji status o situaciji kada ga je, tvrdio je, Martina Dalić svojedobno agresivno napala zbog supruga. Dalić je u tom razdoblju bila ministrica financija u Vladi Jadranke Kosor, a navodni razgovor odvijao se u uredu tadašnjeg ministra gospodarstva Popijača. Hanfa je tada temeljito istražila ponašanje MOL-a u Ini, a Samodol je tvrdio ga je Martina Dalić napala sljedećim riječima: “„…što mi j… muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j…, pusti mi muža na miru. Izvoli maknuti njegovu izjavu iz zapisnika kojeg ste napravili“

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dan nakon što je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić bila na intimnoj večeri s predsjednikom NO-a Ine Želimirom Vukinom, a što smo ekskluzivno snimili, slučaj je htio da se pred našim objektivom nađe njezin suprug Niko Dalić. Izgledalo je nevjerojatno da Niko Dalić, kojeg je u zadnje vrijeme sve češće moguće vidjeti kako sam šeta metropolom, što je prije bila rijetkost kao što se vidi i iz naše ranije reportaže, usred radnog dana ležerno šeta Kaptol centrom u središtu Zagreba.

Dalić je u taj, još uvijek djelomično renovirani trgovački centar, ušao iz smjera Nove Vesi, dakle, s gornje etaže. Odmah na ulazu otišao je olakšati se na toalet. Po izlasku iz toaleta, koraka laka, suvereno je ušao u delikatesni dućan Bonkulović. Poznato je kako taj dućan vole i u njemu često kupuju poznati i bogati u rasponu od supruge Zdravka Mamića do bankara Milivoja Goldštajna. Dalić je tako samouvjereno kročio u dućan kao da je stigao u veliku kupovinu.

Zbog toga smo ostali nemalo iznenađeni kada je iz dućana izašao praznih ruku. Možda se sjetio kako njegova supruga puno radi pa zasigurno neće imati vremena niti za pripremu hladnih predjela a još manje za kuhanje delicija. Potom se Niko Dalić, 'skockan' u plavom elegantnom odijelu zaputio prema stubama. Potražili smo ga na nultoj etaži gdje se nalaze lokali poput Kale, Jimmy Wooa, no tamo ga nije bilo. Niko Dalić nije otišao na ručak niti u restoran Mano u kojem se slasno pogozbila njegova supruga, moćna i ambiciozna Martina Dalić.

Radni narod tijekom radnog dana, uključujući i petak, kupa se u znoju tijela svoga. No, to očito nije slučaj s elitnim pripadnicima društva koji mogu usred radnog dana, skockani 'do daske'.šetkati se kao Niko Dalić. Prednost bračnih parova poput Martine i Nike Dalića leži u njihovim fantastičnim primanjima. Naime, Martina Dalić ima visoku menadžersku plaću sa svim bonusima u Podravci a njezin suprug je prema podacima iz imovinske kartice koju je Dalićka predala dok je bila potpredsjednica Vlade u Ini, kao član Uprave s hrvatske strane, prije 5-6 godina imao plaću od 55.705 kuna.

No, mediji su potom objavili kako su hrvatski članovi Uprave Ine sebi povećali plaću na 130 tisuća kuna bruto. Nacional je pak pisao kako Dalić i muž mjesečno zajedno imaju plaću do 200.000 kuna. Koliko imaju najbolje znaju oni sami, ali u svakom slučaju aktualna vlast na čelu s premijerom Plenkovićem, u bračnom paru Dalić vidi velike uzdanice. Oni su toga svjesni pa zato ležerno mogu nakon odmora šetkati metropolom ili pak večerati na nivou u prestižnim restoranima. U bivšem sustavu omiljena pjesma nekih bila je: 'Ala volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim'.