Nakon trijumfalnog nastupa u Supertalentu mlada Anatacha, Drnišanka s teškim djetinjstvom, pred cijelom hrvatskom javnosti progovorila je o traumatičnom djetinjstvu te se požalila na roditelje koji joj nisu davali podršku. Na kraju se ipak doznalo kako joj se javio otac za kojeg je napisano kako je nastupio u Knjazovoj emisiji. Zanimljivo je kako mediji nisu primijetili da je Anathachin otac proživio toliko rubnih i loših doživljaja proteklo desetljeće da bi malo tko izvukao živu glavu u sličnim situacijama a kamoli još bio blagoslovljen sa 7 djece koliko ih on ima u Mozambiku, Hrvatskoj i Drnišu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Philimon Zandamela (32) iz Mozambika, poznatiji kao pastir Filip, drniški zet i nekadašnji pirotehničar izraelske tvrtke Mavarin, prevezen je u srijedu poslijepodne u bolnicu u Šibeniku jer je u krugu svoje obiteljske kuće u Drnišu popio kiselinu iz akumulatora' - pisalo je u članku u Jutarnjem objavljenom 3. siječnja 2008. godine. U članku se navodilo kako je u teškom stanju prevezen u šibensku bolnicu a da je sumpornu kiselinu iz akumulatora popio zbog loše situacije u obitelji. Isticalo se i kako je pastira Filipa 2006. otkrio taj list ali da je punu medijsku pozornost dosegao nastupima u nizu televizijskih emisija družeći se s Knjazom, Blankom Vlašić i Sanjom Doležal.

Liječnica iz drniške Hitne pomoći  Ivana Ercegovac za medije je rekla kako je pacijent bio u teškom stanju,' izrazito nemiran, uplašen i s očitim bolovima, te je kod uspostave prve dijagnoze u nekoliko navrata naglasio da je namjerno iz osobnih i obiteljskih razloga popio akumulatorsku kiselinu'. Rođak obitelji Dražen Kević tada je novinarima posvjedočio kako je Filipovo zdravlje opasno ugroženo, da je intubiran, priključen na aparate te da su mu najugroženiji gornji dišni organi, glasnice i želudac jer je kiselina učinila svoje. Malo tko bi preživio takvu razornu kiselinu no otac zvijezde Supertalenta Anatache se uspio iz mrtvih vratiti među žive. No, nije to bilo ni prvi ni zadnji put da je zavšio na rubu u krajnje dramatičnim okolnostima. 

'Pijani pastir iz Mozambika sletio u kamenjar kraj Drniša i ostao zarobljen u minskom polju', glasio je naziv članka objavljenog na Indexu 15. lipnja 2009. godine. U članku je navedeno kako je najpoznatiji 'drniški pastir, 34-godišnji Philimon "Filip" Zandamela iz Mozambika, u nedjelju oko 18 sati je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je doživio. 'Taj "drniški zet" i bivši pirotehničar izraelske tvrtke Mavarin, posredstvom koje je na drniškom području obavljao poslove razminiranja, pijan (2,8 promila) je upravljao skuterom Piagio prometnicom Drniš-Roški Slap. Sletio je u kamenjar, isprevrtao se i, kako piše Jutarnji list, prizemljio podno table "Stop mine". Nakon što je pažljivo izvučen iz minskog polja, Filip je prebačen na Odjel kirurgije Opće bolnice Šibenik gdje je zadržan na liječenju'.

O burnoj prošlosti oca zvijezde Supertalenta svjedoči i sljedeći naslov. 'Aktivni kliconoša TBC-a, Crni pastir pobjegao iz bolnice', objavljeno je 29. siječnja 2010. godine. U tom se članku isticalo kako je 'Jedini crni pastir u Hrvatskoj, Philimon Zandamela iz Mozambika, 15. siječnja  pobjegao iz šibenske bolnice premda boluje od uznapredovale i zarazne tuberkuloze pluća. Zandamela je pobjegao nakon jednomjesečne hospitalizacije i sada policija za njim intenzivno traga'. Vrlo brzo u tom periodu objavljen je još jedan alarmantan naslov povezan sa Zandamelom. 'Na granici uhićen crni pastir sa Svilaje objavljeno je 16. ožujka 2010. godine. U članku u Slobodnoj Dalmaciji navodilo se kako je 35-godišnji Drnišanin uhićen na graničnom prijelazu Macelj i odmah odveden u bolnicu za plućne bolesti u Klenovniku, jer boluje od zaraznog oblika tuberkuloze', objavila je tada Slobodna Dalmacija.

Početkom 2012. opet je u medijima odjeknulo ime crnog pastira sa Svilaje. 'Philimon Zandamela (37) iz Drniša, poznat kao 'crni pastir', ponovno je završio u policijskoj postaji. Priveli su ga jer ga sumnjiče da je potkradao muškarca (73) iz Drniša. Utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od kolovoza do studenog 2011.g. u Drnišu iz kuće oštećenog otuđio alata u vrijednosti od oko 5000 kuna - navodi policija. Zandamela je iz Mozambika u Hrvatsku došao prije deset godina kao djelatnik izraelske tvrtke za razminiranje, da bi u Drnišu ostao živjeti čuvajući ovce na Svilaji, oženio se lokalnom djevojkom i dobio djecu. Nakon rastave živi u kući strica bivše supruge. Slavu je stekao gostujući u Mjenjačnici Roberta Knjaza, te jašući magarce na Međunarodnoj utrci tovara u Tisnom na Murteru. Prošlo ljeto je pobijedio s magarcem Miška, a utrkivao se za reprezentaciju Brazila, čije državljanstvo ima obzirom da mu je otac Brazilac', objavljeno je u 24 sata.

Zandamela je nakon kraha braka s mamom novopečene zvijezde Supertalenta pronašao djevojku iz Češke s kojom je kansije dobio dijete o čemu je i govorila Anatacha kada je s javnošću podijelila traume obiteljskog života. Navela je i kako osim biološke sestre Anatalije ima još petero polubraće i polusestara.'Nas je zapravo sedam. Sestra i ja živimo ovdje, a u Mozambiku imam još dva polubrata i dvije polusestre, dok jedan polubrat živi u Češkoj', otkrila je Anatacha medijima nakon trijumfa u Supertalentu. Anatachi će se nakon javnog nastupa zasigurno otvoriti i neka vrata što je prava  sreća za djevojku koja je tijekom kratkog života, do punoljetstva, preživjela toliko toga da i sada sa sestrom živi u Učeničkom domu u Kaštel Štafiliću. No, i ona očito ima faktor X za uspjeh unatoč svemu. Zanimljivo je kako smo pronašli i jedan njezin post na forumu roda. Pod profilom nepoznata350 raspitivala se o mogućnosti da zamijeni oba prezimena nakon udaje. Ne znamo je li imala u planu udaju u trenutku slanja tog upita ali zasigurno sada kada je cijela Hrvatska čula za nju pod prezimenom Kević Zandamela postoji mogućnost i da odustane od te ideje.

Otac Anatache Zandamela godinama je punio crne kronike hrvatskih medija i to pričama iz kojih se vidi da je za dlaku uspijevao izbjeći pogibelj ili konačni ishod