U moru novopečenih blogerica, influencerica i onih koje će to tek postati, jedno ime iskristalizirano je na hrvatskoj društvenoj sceni kao nezaobilazno - ime Borne Kotromanić. Svako njeno ukazanje na društvenim mrežama zapaženo je bilo da pjeva, pleše, pozira s reliktima komunizma ili u badićima na Jadranu koje otkrivaju njenu besprijekorno isklesanu figuru. No, Borna zrači na svim svojim slikama i objavama, njezin osmijeh neizbježno se urezuje u pamćenje svima koji misle kako teret života ne ostavlja prostora za optimizam i besmrtnost. Svjesna je toga i Borna Kotromanić, bivša supruga hrvatskog tajkuna Luke Rajića i majka njegove trojice odraslih sinova kao i majka četvrtog sina osnovnoškolca kojeg je dobila u bivšem braku s izraelskim poduzetnikom Ronom Haleom. Borna postavlja drugačije standarde na svojim profilima na društvenim mrežama i to ne samo izgledom i pozama već i originalnim stavovima osobe koja očito nema potrebu peglati imidže drugima niti im se ljigavo dodvoravati u bilo kojem pogledu ma kako iste te osobe uživale nedodirljive statuse na hrvatskoj javnoj ili medijskoj sceni. Bez kompleksa na Instagramu je u opisu navela i kako je Carica ali i besmrtna. Upravo zbog toga bilo nam je važno saznati kakva je prava priroda njenog odnosa sa suprugom nestale BB Marijane Karlom Seifertom koji je visoko pozicioniran na ljestvici njenih Facebook prijatelja.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Proteklih dana slučaj nestanka pobjednice regionalnog Big Brothera Marijane Seifert dospio je u fokus javnosti nakon istupa njenih roditelja Gordane i Ive Kovačević, sestre Maje Kovačević ali i prijatelja u emisiji Provjereno Nove TV. Njihovi iskazi protuslovili su dotadašnjim informacijama po kojima je Marijana napustila obiteljski dom 26. travnja iza ponoći i zaputila se u nepoznato. Kao što je poznato potraga je usmjerena prema rijeci Savi jer je pronađena njena torbica i mobitel na mostu Mladosti u blizini njenog doma. Sve je to ponovno otvorilo brojna pitanja što se dogodilo sudionici i pobjednici reality showa koja je u Big Brother kuću ušla kao gospođa Čvrljak a iz nje izašla s epitetom preljubnice jer se povezala s drugim sudionikom Nikolom Nemeševićem Nemešem s kojim je nakratko završila u bračnim vodama. Marijana je potom dobila sina u četvrtom braku sa zagrebačkim HDZ-ovcem i vaterpolskim trenerom Karlom Seifertom.

Sina je nazvala Aleksandar po pokojnom djedu svoga muža Aleksandru Coši Seifertu, nekadašnjom legendom jugoslavenskog i hrvatskog vaterpola. U Zagrebu je nakon njenog nestanka ostao ucviljen i suprug, sinčić ali i kći iz prvog braka sa šibenskim pomorcem Ivanom Čvrljkom. Karlo Seifert je prije Marijaninog nestanka imao aktivan Face profil i na njemu mnoštvo slika, uglavnom iz privatnog života ali i zanimljive objave iz kojih je bilo vidljivo kako se divi Al Caponeu. O tome smo pisali u ranijem članku pod naslovom 'ČETVRTA SREĆA U KORONI: Novi suprug BB Marijane tajnik je HDZ-a i unuk šampiona koji voli Al Caponea -Kontroverzna Kninjanka nakon bračnih brodoloma s pomorcem Čvrljkom, Srbinom Nemešom te Vinkovčaninom Grickom pronašla dobru priliku i uplovila u četvrte bračne vode'. S obzirom na golemi interes javnosti za sve što se tiče Marijane i njenog života, poglavito od njenog nestanka, ne čudi da je Karlo Seifert izbrisao svoje objave na Facebooku. Samo je ostavio staru profilnu sliku u krugu uz koju ima sliku lava s lavićem. No, i dalje su vidljive osobe koje prati pa nam je tako 'u oči upalo' kako je povezan s Bornom Kotromanić.

Osebujna Borna koja plijeni pažnju javnosti podjednako stavovima kao i besprijekornim izgledom koji je sačuvala unatoč činjenici da je majka četvorice sinova, koja osvaja životnim stilom ali i originalnim svjetonazorima i idejama proteklih tjedana dospjela je u fokus zbog polemike koju je imala s udovicom Vidoja Ristovića ali i odgovorom koju je preko Instagrama uputila Miljenku Jergoviću. Tako je u jeku polemike s TV voditeljicom na Instagramu objavila: 'Nikolina, ja imam i razum i obraz a tebi je kokain nagrizao sve po malo'. Prethodno je na istoj društvenoj mreži objavila screen poruke koju joj je svojedobno uputio pokojni Vidoje Ristović. Poruka je glasila: 'Jel hoćeš da ti organizujem da pogledaš apartman koji ću ti dati sledeći put kad dodješ sigurno je jedan od najlepših u Evropi'. U polemiku Nikoline i Borne uključio se i Miljenko Jergović koji je napisao: 'A kako je njezin bivši muž zaradio prvi milijun'. Na to je uslijedila objava: 'A kad smo kod dušobrižništva Jergoviću, koliko su ti čiste misli bile kada si zadnji put imao snošaj'.

Zbog svega navedenog, a poglavito činjenice da je Karlo Seifert visoko pozicioniran među njenim Facebook prijateljima, poslali smo upit Borni Kotromanić. Slijede naša pitanja s integriranim odgovorima kako smo ih dobili od Borne. Na početku upita napisali smo kako se 'nadamo se da će pronaći malo vremena i odgovoriti na naša pitanja'. Početak upita je glasio: -   'Pogledali smo Vaš FB profil i vidjeli kako je Karlo Seifert Vaš FB prijatelj. Poznajete li ga osobno?

Gospodina Seiferta ne poznajem osobno. Na Facebooku nemam aktiviran messenger tako da nemam uvid u to tko pokušava uspostaviti direktan kontakt. Moj primarni fokus, od svih društvenih mreža je na instagramu.

- Je li Vam se možda obratio nakon nestanka njegove supruge Marijane? Kako biste pružili utjehu osobama koje tragaju za nestalom bliskom osobom?

S obzirom da nisam bila u direktnom kontaktu s gospodinom ne znam koji ga osjećaj trenutno preplavljuje; da li tuga ili strah ili krivnja ili očaj, o tome bi ovisio pristup; no nadasve bih mu savjetovala da izbjegava samoću i da bude okružen bliskim osobama, a te bih mu ojačala vjeru u sustav i stručne službe koje sudjeluju u traženju.

- Niste ostali dužni ni Nikolini Ristović a ni Miljenku Jergoviću. Smatrate li da bi svaka javna osoba trebala imati integritet i odgovoriti na tuđe prozivke izravno?

Integritet,  integritet je ključna riječ, koja me razlikuje od spomenutih likova, a to je na mojoj ljestvici vrijednosti najvrednija valuta. I taj integritet mi daje alibi da takve ulete u svoj životni prostor promptno sankcioniran i stavim na svoje mjesto. Biti u medijskom prostoru znači  preuzeti odgovornost za svaku svoju izgovorenu riječ sto puta veću od običnog čovjeka. To je minimum poštovanja koje možete imati prema onima koji vas gledaju i slušaju.

Na kraju našeg upita Borni smo napisali sljedeće: 'Želimo ujedno iskazati poštovanje prema Vašem osebujnom pristupu društvenim mrežama i porukama koje dijelite'. Na to nam je odgovorila 'Hvala vam od srca na podršci, Vp Borna'. Iz Borninih odgovora vidljivo je kako je Karlu Seifertu predložila put koji bi mu mogao olakšati daljni put u život dok istražitelji i svi koji su je voljeli tragaju za nestalom Marijanom. Vrijeme će pokazati hoće li Marijanina obitelj i prijatelji dobiti odgovor za kojim već mjesecima tragaju. Je li živa ili mrtva? Kakva ju je nevolja natjerala da rješenje životnih problema pronađe izlaskom u mračnu noć. Navedimo kako smo u prethodno objavljenom članku tematizirali kontradikcije koje su se pojavile u svezi s njenim nestankom nakon istupa u emisiji Provjereno te u svezi informacije koje su s javnošću podijelili Marijanini roditelji da je s mužem od Nove godine bila pred rastavom.