Hrvatska je zemlja u kojoj mnogi kad popiju kapljicu više sjednu za volan. Mnoge od njih samo su vile i anđeli spasili fatalnog ishoda. Unatoč brojnim kampanjama i zasigurno velikim novcima koji su potrošeni na edukaciju vozača da osvijeste kako alkohol i volan ne idu zajedno, unatoč brojnim statistikama koje dokazuju kako je puno vozača pod utjecajem alkohola skrivilo i najfatalnije nesreće s višestrukim pogibijama ljubitelji kapljica ne posustaju. Mnogi od poznatih vozača čak misle kako su i iznad zakona i da ih neće stići puhanje balona. No, i to se događa pa tako i našoj popularnoj televizijskoj voditeljici i bivšoj misici koja u medijima uglavnom osvane kada se hvale njena voditeljska postignuća ili pak zanosni izgled koji je krasi još od vremena kada je dobila krunu ljepote. Slijede detalji o nevolji koja je zadesila Jelenu Glišić i zbog koje će početkom listopada na zagrebački sud.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

O Jeleni Glišić uglavnom pišu kao o loto djevojci i voditeljici te kao jednoj od najljepših Hrvatica koja je titulu Miss Universe osvojila kada je imala 18 godina. Mnogima je ona, pak, omiljena voditeljica HRT-ovih emisija Auto Market i Klub 7, a veliki broj ljudi je veoma lako prepoznaje kao moderatoricu brojnih evenata, festivala i konferencija. Skoro je zaboravljeno i kako je ona bila najpoznatija guza s promotivnih plakata Hrvatske turističke zajednice koji su zbog provokativne stražnjice ipak jedno vrijeme bili pod suspenzijom. K tomu je Glišićka i vlasnica obrta JGL Production koji posluje na njenoj kućnoj adresi u novogradnji na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Nedavno joj je na kućnu adresu poslan i poziv na sudsko ročište no Jelena ga nije osobno primila. Vjerojatno je bila prezauzeta brojnim putovanjima, snimanjima, poslovima....

Neovisno o tomu što osobno nije preuzela pismeno na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu početkom listopada održat će se ročište u kojem je okrivljenica Jelena Glišić. Tereti ju se za prekršaj iz članka 199. stavka 6. Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Protiv nje se vodi žurni postupak. Popularnu voditeljicu tereti se po članku 199. stavku 6. Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji propisuje kako 'vozač ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem droga ili lijekova ili ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka. U stavku 6. po kojem se goni Jelena piše: 'Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka'.

U sudskom pozivu istaknuto je i upozorenje: 'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom (članak 145. stavak 5. Prekršajnog zakona ....). Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili dostaviti pisanu obranu. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog (članak 129. stavak 1. Prekršajnog zakona), s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta (članak 139. stavak 1. Prekršajnog zakona).

Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, ročište se može održati i donijeti presuda bez njegove nazočnosti (članak 128. stavak 7. i članak 167. stavak 3. Prekršajnog zakona). Okrivljenik ima pravo uzeti branitelja po svojem izboru koji može biti nazočan ispitivanju (članka 172. stavka 1. Prekršajnog zakona), ali se ročište neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska. Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu....'- piše među ostalim u upozorenju. Poziv je 20. rujna ispisala sutkinja Sanja Eter. Glišić poziv nije preuzela osobno niti je po njega otišla na poštu kad je dobila obavijest.

Sudeći po njenom Instagram profilu puno je i putovala. Inače, u Zagrebu Jelena živi u trosobnom stanu u novogradnji na Trnjanskoj cesti. U naravi je to trosobni dvoetažni stan površine 86,32m2 plus lođa, terasa i parking. Stan je darovnim ugovorom uknjižio njen bivši suprug Krešimir Lešić. U vlasnički list Jelena Glišić se upisala dok je još nosila prezime Lešić i imala adresu u Malom Lošinju kod bivšeg supruga. Jelena Glišić stan je upisala temeljem Ugovora o darovanju od 30. travnja 2021. godine. Stan joj je darovao bivši suprug Krešimir Lešić. Kao temelj uknjižbe naveden je bračni ugovor od 16. srpnja 2021. godine. Ovaj vlasnički detalj otkriva kako je bivši suprug atraktivne voditeljice bio džentlmen prigodom rastave.