Marinko Zovko (39) izborio se za svojih 5 minuta slave divljajući na hrvatskim i regionalnim cestama. Sudeći po brojnim medijskim natpisima za njega kočnica kao da ne postoji a odvažnost koja se graniči sa sumanutošću više je puta demonstrirao kad bi ga policija zaustavila zbog višestrukog prekoračenja brzine. Krajem prosinca 2018. uhapšen je u Srbiji zbog vožnje od 245 kilometara na sat. Cesta je inače bila zaleđena ali to ga nije omelo u dodavanju gasa. Zovko je i 2006. godine dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta vozeći 320 km/h. Ranije je bio poznat po vezi s reality zvijezdom Ivom Grgurić, no potom je sreću pronašao sa Sanjom Jaškom, direktoricom u obiteljskoj tvrtci kartonske ambalaže iz Sesveta s kojom ima i kćerku. Par je inače aktivan na popularnoj mreži Tik Tok gdje objavljuju brojne snimke iz svog svakodnevnog života na visokoj nozi. Tako se vidi kako do luksuznih destinacija često stižu u brzim jurilicama, obožavaju luksuzne partyje na kojima se Dom Perignon toči u potocima a Zovkova ljepša polovica voli pozirati u oskudnim krpicama koje otkrivaju njezino zamamno tijelo i bujno poprsje. Brojni Tik Tok uradci para Zovko - Jaška imaju u podlozi popularne i lake note cajki iz Srbije među kojima su nezaobilazni i hitovi i Cece Ražnatović. Često u ambijentu noćnih klubova par pleše uz hit Stanka Nedeljkovića Badjija ' Belo, belo, oko mene sve...' ali ima tu i drugih turbo folk hitova znakovitih refrena. Marinko Zovko i njegova draga zacijelo su idoli nekih mladih koji priželjkuju da u životu imaju nabrijane skupe limuzine, skupe krpice, odmor na Maldivima i ekipu za česta partijanja na kopno i obali. Iako Marinko Zovko zacijelo ima puno prigoda da se zalijeva skupim šampanjcem i žesticama vijest kako je oslobođen optužbe za prebrzu vožnju na zagrebačkom sudu mogao bi biti dodatni motiv za feštu. Ionako gledano na društvenim mrežama život Marinka Zovke izgleda kao red partijanja, red divlje vožnje i red ludiranja. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja Katarina Jurišić donijela je rješenje u prekršajnom predmetu protiv okrivljenika Marinka Zovka kojeg je zastupao odvjetnik Matko Koprčina iz Zagreba. Sinu Ivice Zovka, naftnog tajkuna iz BiH s biznisom u Hrvatskoj, sudilo se  zbog prekršaja iz članka 53. stavak 1. i 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Člankom 53 predviđeno je da vozač u naseljenom mjestu ne smije voziti brzinom iznad 50 km na sat. U točci 4 propisano je da će se vozač koji vozi od 30 do 50 km na sat više od dopuštene brzine kazniti novčanom kaznom od 390 do 920 eura. Sutkinja je odlučivala o 'zahtjevu okrivljenika za naknadu troškova prekršajnog postupka, temeljem članka 140. stavak 2. u svezi članka 138. stavak 2. točka 7. Prekršajnog zakona'.  Tako je 19. siječnja 2023.  riješila da se okrivljeniku Marinku Zovku isplati iznos od 2.812,50 kuna na ime naknade troškova prekršajnog postupka koji obuhvaćaju nagradu i nužne izdatke branitelja. 

Uz ime okrivljenika, među ostalim, upisano je kako je sin Ivice, rođeno 1984. u Žepču u BiH. Uz Zovkovo ime upisana je adresa u zagrebačkom Jarunu, u ulici Petrine gdje se nalazi vila koja je uknjižena na njegovu mamu Danicu. Marinkova mama inače se spominjala u medijima pokraj studenog 2006. u kontekstu napada na odvjetnicu svoga muža s kojom je dotični imao ljubavnu vezu. Tijekom suđenja isplivalo je kako je zagrebačka odvjetnica Ljiljana Smiljanić tvrdila da je bila s Ivicom Zovkom u ljubavnoj vezi dok je naftni tajkun to opovrgnuo tvrdeći kako je samo njemu odvjetnica slala ljubavne poruke na koje on nije uzvraćao. Krajem listopada 2019. Jutarnji je objavio članak pod naslovom: 'NOVI INCIDENT PRVO MU JE GORIO KOMBI, A SADA MU JE U DVORIŠTE KUĆE NA JARUNU DOLETJELA BOMBA! Obitelj 'kralja nafte' proživljava noćnu moru'.

U tom je članku pisalo: 'Naime, nakon što je nepoznata osoba prošli četvrtak u pola bijela dana potpalila kombi u dvorištu kuće u vlasništvu Zovkove supruge, u utorak ujutro stravična eksplozija koja im je odjeknula u dvorištu uznemirila je ulicu i veći dio kvarta. Zagrebački kriminalisti intenzivno nastoje otkriti pozadinu uznemirujućih “poruka” i otkriti počinitelja ili, pak, više njih. A obje akcije, kako doznajemo, snimile su nadzorne kamere. - Doživjela sam stres od ranog jutra. Ni sama ne znam što se zapravo dogodilo. Ja vam nemam ništa za reći. Pitajte susjede po ulici kakva sam i vjerujte da nećete čuti niti jednu lošu riječ o meni i mojoj obitelji. Ovdje, na mome pragu nećete naći priču. Ne izvlačite iz mene odgovore jer ih nećete dobiti. Kad budem htjela nešto dati u medije, onda ću vas kontaktirati - rekla nam je supruga negodujući zašto fotoreporter fotografira policijski očevid' - objavio je Jutarnji krajem 2019. godine.

No, vratimo se sudskom rješenju. Iz obrazloženja je vidljivo kako je presudom tog suda 22. studenog 2022.  'okrivljenik Marinko Zovko, kojeg je u postupku zastupao branitelj Matko Koprčina, odvjetnik iz Zagreba, oslobođen optužbe zbog djela prekršaja iz članka 53. stavak 1. i 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Okrivljenik je po svom branitelju 12. prosinca 2022. podnio zahtjev za naknadu troškova prekršajnog postupka u ukupnom iznosu od 2.812,50 kuna'. Radi se o sastavu pisane obrane od 2. studenog 2022. u iznosu 750 kn, zastupanje na raspravi 4. studenog 2022. u istom iznosu te zastupanju na raspravi 22.  studenog 2022. godine. Ukupni iznos uvećan je za troškove PDV-a. Protiv tog rješenja okrivljenik ima pravo žalbe u roku od tri dana po primitku rješenja i to Visokom prekršajnom sudu putem Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. 

No, s obzirom da mu rješenje ide u prilog zacijelo se Zovko neće žaliti već otvoriti skupi šampanjac. Inače, Marinko Zovko bio je direktor u više likvidiranih tvrtki. Tako je bio direktor u Zovko-Zagreb, osnivač i direktor Zoma nafte Zagreb,direktor Cro-Can Centra Zagreb u kojem ga je naslijedio Dragan Zovko, Drave Zagreb, Čelik održavanja, Otpremničkog poduzeća Zagreb i Zovko - Baranja. U kolovozu 2017. službeno je objavljena ovrha koju je poduzeo protiv tvrtke Zovko- Zagreb d.o.o. u stečaju iz Sesveta. To je vidljivo iz sudskog oglasa u kojem je pisalo:

'radi ovrhe na nekretninama u izvanknjižnom vlasništvu ovršenika, obavještava sve zainteresirane osobe da je 6. srpnja 2017. godine izvršen je pljenidbeni popis nekretnina u izvanknjižnom vlasništvu ovršenika, na temelju odredbe čl. 125. st. 5. OZ-a, i to: nekretnina ovršenika koji predstavlja cijeli suvlasnički dio nekretnine, uključujući zemljište i zajedničke dijelove u zgradi, povezane na temelju odredbe čl. 68. i čl. 370. st. 4. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima s vlasništvom posebnog dijela nekretnine koja nije upisana u zemljišne knjige, a u naravi je: Autobusni kolodvor u Imotskom- nekretnina označena kao dio č. zem., ..... (stara izmjera) odnosno .... (nova izmjera) dio 6. zk. tijela u zk. ul. br. ..... k.o. Imotski – Glavina ukupne površine 15.004 m2, označena kao nekretnina skice 2 sudskog vještaka ing. geod.

Gorana Kukavice od 14. kolovoza 2005., nekretnina ovršenika koja predstavlja cijeli suvlasnički dio nekretnine, uključujući zemljište i zajedničke dijelove u zgradi, povezane na temelju odredbe čl. 68. i čl. 370. st. 4. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima s vlasništvom posebnog dijela nekretnine koja nije upisana u zemljišne knjige, a u naravi je: nekretnina označena kao dio č. zem. .... (stara izmjera) odnosno .... (nova izmjera) u k.o. Imotski – Glavina površine 2360 m2, te poslovni prostor u zgradi Autobusnog kolodvora u Imotskom izgrađenoj na ovoj č. zem. ukupne neto površine 1144 m2 (sve prema pojedinačnom i tabelarnom prikazu u Elaboratu o etažiranju od 21. ožujka 2006. sačinjenog kod sudskog vještaka ing. Daria Vučka, kao suvlasnički dio nekretnine ispod cijene zgrade Autobusnog kolodvora. Zapisnik o pljenidbenom popisu istaknut je e-oglasnoj ploči suda Trgovačkog suda u Zagrebu 12. srpnja 2017.' - objavljeno je u tom sudskom oglasu. Inače, tvrtka Zovko - Zagreb čiji je vlasnik Marinkov tata Ivica još postoji u sudskom registru, stečaj je otvoren u rujnu 2017. a vodi ga Davorka Huljev iz Zagreba.