U luksuznom Ban centru stanove, garaže i poslovne prostore kupili su brojni znameniti ali i posrnuli Hrvati. Neki od njih već su se odlučili i na preprodaje ali su imali problema da smo jednu takvu transakciju detektirali između Luke Rajića koji živi u dvorcu pokraj Ženeve i Matea Kovačića u vrijeme dok je igrao za Inter Milano.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

No, kako su hrvatski sudovi, a poglavito gruntovni odjeli, poznati po nedjelotvornosti ne čudi da je došlo do zbrke.Na sudskoj ploči 10. srpnja ove godine Općinski građanski sud u Zagrebu objavio je ime Matea Kovačića. Radi se o dokumentu kojim referent Dubravko Kuk dopušta uknjižbu Mateu Kovačiću na nekretnini u vlasništvu Luke Rajića kojeg je zastupao njegov odvjetnik Josip Madirazza. Znakovito je kako se radi o upisu vlasništva temeljem predbilježbe još od 7. svibnja 2020. istaknuto je i kako se nekretnina knjiži  na temelju kupoprodajnog ugovora od 16. prosinca 2019.

Uz ime Luke Rajića upisana je adresa njegovog luksuznog dvorca - dragulja Luja XVI u selu Satigny pokraj Ženeve o kojem smo prethodno pisali. Rješenjem je Mateu Kovačiću godinu i pol nakon kupnje dopušten upis garaže na etaži -4, korisne površine 51,59 m2 te šesterosobnog stana na etaži na šestom katu koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, ostave, četiri spavaće sobe, radne sobe, tri kupaonice, wc-a, garderobe i dva degažmana, ukupne korisne površine 279,57 m2. Stanu pripada balkon površine 19,64 m2 te tako sveukupna površina iznosi 299,21 m2. Uz ime Matea Kovačića upisana je ulica Fatebenefratelli u Milanu.

To je logično kada se uzme u obzir da je u vrijeme kupnje skupe nekretnine od Luke Rajića i to u prestižnom Ban centru u Zagrebu Mateo igrao za Inter Milano. No, u međuvremenu on se preselio u London jer je postao igrač Chelseaja. Iako je nova adresa, otmjeni londonski kvart Belgravia upisan u vlasničkom listu Ban centra, očito će se rješenje koje je zagrebački sud poslao u Milano, umjesto London vraćati. Ili se već vratio s oznakom 'nepoznato' ili 'neuredna dostava' dok je ime našeg nogometnog reprezentativca oglašeno na sudskoj ploči.

Već smo ranije pisali i kako je luksuzne kvadrate u Ban centru u srcu Zagreba Mateo uknjižio i na svoju suprugu Izabel Kovačić. Podsjetimo, ona se uknjižila na 3 parkirna garažna mjesta površine18,73 m2, 16,43 m2 te 16,57 m2. Izabel je ponosna vlasnica trosobnog stana na petom katu koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonom, dvije spavaće sobe, kuhinje, ostave, kupaonice, wc-a, dva degažmana i prostorije za gospodarstvo, ukupne korisne površine 139,26 m2, s balkonom, što sveukupno iznosi 147,35 m2. Bračni par Kovačić zacijelo je postao posjednik najvećeg broja stambenih kvadrata u najprestižnijem stambenom kompleksu u metropoli. Inače, špekuliralo se kako je Mateo nekadašnjem vlasniku Lure Luki Rajiću platio dva milijuna eura.

Zagrebački sud dopustio je Kovačiću uknjižbu stana i parkinga Luke Rajića ali je rješenje poslao na milansku umjesto londonske adrese

Iako je iz zemljišnih knjiga vidljivo kako je Mateo Kovačić odjavljen s milanske adrese i prijavljen u Londonu sa ZG suda rješenje su mu poslali na pogrešnu adresu