U prosincu 2017. naš proslavljeni izbornik Miroslav Blažević osnovao je tvrtku znakovitog imena Ćiro Blažević Event. Za direktora u toj tvrtci imenovao je svoga sina Miroslava Blaževića mlađeg iza kojeg je niz neuspjelih poslovnih pothvata s nogometnim centrima s umjetnom travom diljem Hrvatske. Tvrtka je bila registrirana za sve i svašta u rasponu od savjetovanja do djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i(li) radija.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Od proljeća ove godine na Trgovačkom sudu u Zagrebu traje skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom Ćiro Blažević Event. Stečaj od polovice lipnja vodi sudac Vjekoslav Zaninović. Sjedište tvrtke bilo je na adresi Prilesje 1 F, nekadašnjim pomoćnim Dinamovim terenima gdje je bilo i sjedište Nogometnog centra kojeg je osnovao također Miroslav Blažević junior. Na prvom ročištu sud je pozvao Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da u roku od 8 dana, dostavi sudu podatak – ima li ta zadužena tvrtka zaposlenika. Naime, zahtjev za skraćeni stečaj podnijela je Financijska agencija.

Preduvjet za skraćeni stečaj je da tvrtka nema zaposlenih te ako u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 166 dana. Još jedan preduvjet je potreban. Citiramo ga 'ako nisu ispunjene pretpostavke za pokretanje drugog postupka radi brisanja iz sudskog registra'. Sudac Zaninović istodobno je pozvao i  osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu, da u roku od 8 dana, dostave sudu javnobilježnički ovjeren popis imovine i obveza na propisanom obrascu. Istaknuto je i upozorenje 'da ako osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu u roku od 15 dana ne podnesu popis imovine i obveza dužnika ili ako iz tog popisa proizlazi da dužnik ima imovinu koja nije dostatna za namirenje predvidivih troškova stečajnog postupka, smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje, nakon čega će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka'.

Na sudskoj oglasnoj ploči 25. lipnja ove godine objavljen je dokument - zaključak u tom predmetu. Pozvani su vjerovnici da po isteku osmog dana predlože otvaranje stečajnog postupka.  Utvrđeno je kako tvrtka Ćiro Blažević Event   nema zaposlenih, ali da nisu ispunjeni uvjeti za pokretanje drugog postupka radi brisanja iz sudskog registra, te da u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 166 dana.  Ukupan iznos duga evidentiranog na temelju neizvršenih osnova za plaćanje iznosi 22.496,30 kuna. Istaknuto je i kako će 'Vjerovnici koji predlože otvaranje stečajnog postupka bit pozvani posebnim zaključkom na solidarno plaćanje predujma za namirenje troškova stečajnog postupka. 

Ukoliko niti jedan vjerovnik u navedenom roku ne predloži otvaranje stečajnog postupka i ukoliko vjerovnici po pozivu solidarno ne predujme sredstva za pokriće troškova stečajnog postupka, te ako osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu ne podnesu javnobilježnički ovjerovljeni popis imovine i obveza ili ako iz tog popisa proizlazi da pravna osoba ima imovinu koja nije dostatna niti za pokriće predvidivih troškova stečajnoga postupka, smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje te će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnoga postupka' - piše u sudskom dokumentu. Tako je izgledno kako će uskoro doći do brisanja tvrtke koja je nosila ime našeg slavnog trenera svih trenera.

Prema zadnjem izvješću koje je predano Fini u travnju ove godine tvrtka je prošle godine imala 0 kuna gubitka. Zadržana dobit iz prethodnih godina iznosila je 91.818 kuna. Kratkotrajna imovina tvrtke iznosila je 122.700 kuna. Direktor u tvrtci bio je Ćirin sin Miroslavog iza kojeg je  niz neuspjelih poslovnih pothvata s nogometnim centrima koje je osnivao od Zagreba, preko Karlovca do Hvara. Te tvrtke pod imenom Nogometni centar redom su otišle u stečaj. No, s tvrtkama Ledeni zgoditak i Ledeni dobitak ipak ima više poslovne sreće. Naime, tvrtka Ledeni zgoditak vlasnik je slastičarnice s proizvodima Häagen-Dazs na prestižnom mjestu, u sklopu Gradske kavane koja posluje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Tamo možete pojesti vrhunski ali ujedno i najskuplji sladoled u Zagrebu o čemu smo već pisali. I na kraju postavlja se pitanje  zašto je  Ćiro odstupio od svoje poznata doktrina da će se samo baviti nogometom jer da nije imao sreće ni u kojem drugom biznisu, u ovom slučaju je pala u vodu. Ćiro je svojedobno govorio i kako mu je propao ulog u švicarsku tvornicu čokolade, i da je on samo za nogomet. Ostaje pitanje zašto je Ćiro u trećoj životnoj dobio odustao od svoje doktrine.

Objave na sudkoj oglasnoj ploči u svezi stečaja te zadnji dokument o dobiti - gubitku koji je potpisao Miroslav Blažević te koji je predan Fini u travnju 2021.