U posljednje vrijeme sve su češće ovrhe i nad bivšim nogometnim reprezentativcima. Tako smo pisali o ovrhama koje su snašle Luku Modrića, Davora Šukera, Boška Balabana, Igora Cvitanovića ali i agoniji kroz koju prolazi Dino Drpić. Čovjek se zapita kako u ovoj zemlji uopće može opstati prosječan građanin koji nikada nije vidio milijune koje su prošle kroz ruke (ili noge) nogometne elite i kako uopće može u takvom financijski neprijateljskom okružju opstati i preživjeti od danas do sutra.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na sudskoj oglasnoj ploči 25. kolovoza objavljeno je ime Dragane Sharbini. Radi se o supruzi jednog od nekadašnjih udarnih riječkih nogometaša. Prije 11 godina mediji su zabilježili kako je riječki nogometaš palestinskih korijena ali i hrvatski reprezentativac Ahmad Sharbini na jahti oženio folk pjevačicu Draganu Janković iz Banja Luke. Par je potom dobio sina i kći. Na kućnoj adresi u Podhumu kraj riječke Dražice Sharbini sada iznajmljuje apartmane. Na istoj kućnoj adresi poslovala je do 2016. i njegova tvrtka Sharba a zatim tvrtka Sharbini do siječnja 2019. godine.

U lipnju ove godine izbrisana je i tvrtka Ahmad j.d.o.o. za ugostiteljstvo iz sudskog registra. Vlasnica te tvrtke bila je Dragana a Ahmad je bio direktor. Sve to pokazuje kako nije lako nogometašima kada napuste vrhunac igračke karijere baviti se biznisom za koji se nisu školovali niti kvalificirali. Ime Dragane Sharbini oglašeno je na sudskoj ploči zbog ovrhe koju nad njom provodi A1 Hrvatska. Ovrhu vodi šogorica Joška Klisovića, supruga njegovog brata Nikole koji vodi pravne poslove tog telekom operatera.

Odvjetnica Ermina Abdić Klisović papreno neurednim platišama A1 zaračunava svoje odvjetničke usluge. Prema sudskom dokumentu Dragana Sharbini duguje za ispostavljene mjesečne račune od lipnja do listopada 2020. godine i to nemali iznos - čak 3.357,48 kuna. Traže da plati dospjeli dug u roku osam dana uvećan za 693,75 kuna troškova ovršnog postupka. Ukoliko izostane plaćanje, ovrhovoditelj A1 traži i dodatne troškove u iznosu 156,25 kuna, što znači da će ovrha Sharibinijevu suprugu koštati ukupno 850 kuna.

Istaknimo kako odvjetnica Abdić Klisović svoju uslugu računa 500 kuna što s PDV-om dođe do 625 kuna. To je svrstava u jednu od skupljih odvjetnica koja sudjeluje u ovršnim postupcima protiv dužnika. Nedavno smo pisali kako je Abdić Klisović ovršavala i Igora Cvitanovića zbog duga od 4.200 kuna. Očito je šogorica Joška Klisovića postala ovršni lovac na glave i bivših reprezentativaca, odnosno njihovih supruga.