Oči nacije uprte su u Katar gdje će hrvatska reprezentacija svoju prvu prijateljsku utakmicu odigrati protiv Saudijske Arabije već danas, a prvu službenu protiv Maroka 23. studenog. Odjeknula je izjava hrvatskog kapetana Luke Modrića kako će Katar biti njegovo posljednje veliko natjecanje što nekima tjera suze na oči ali sve nas otrežnjuje kako velikom kapetanu otkucava profesionalni sat s kapetanskom trakom. I dok nacija diše u ritmu Katara i nužno se evociraju uspomene na slavne dane SP-a u Rusiji 2018. kada su se Vatreni proslavili sa srebrom oko vrata, druga manje vesela strana života koju čine računi, nevolje zbog neplaćanja, ovrhe, sudovi ...zadesile su suprugu Luke Modrića. Naime, ime Vanje Modrić našlo se među onima koje traži zagrebački Općinski građanski sud u Zagrebu jer je HEP Elektra, koju vodi Predrag Bogičević, bivši šef kabineta ministra gospodarstva u Milanovićevoj vladi Ivana Vrdoljaka, poslao na taj sud prijedlog ovrhe nad njom. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tik do plaže u Ulici Podgajnice u elitnom zadarskom naselju Kožinu  nalazi se luksuzna vila s bazenom kapetana Vatrenih Luke Modrića i njegove supruge Vanje. Uknjižena je na supružnike po pola no ipak o računima očito skrbi supruga našeg proslavljenog reprezentativca dok računi glase na nju. Kako obitelj Modrić živi u Madridu a u Hrvatskoj posjeduju brojne nekretnine nije čudo da ponekad propuste platiti račune pa se isti nagomilaju. O tome svjedoči i naš članak iz studenog 2020. godine objavljen pod naslovom: 'LOŠA VIJEST ZA KAPETANA VATRENIH: Zagrebački sud traži Luku Modrića zbog ovrhe - Ovrha nad hrvatskim reprezentativcem objavljena je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu'. U tom je članku pisalo sljedeće: 'Maksimirski stan čija se adresa navodi u ovrsi Modrić je prodao u srpnju ove godine ali već ranije je kupio dva luksuzna stana u Babonićevoj na zagrebačkoj Šalati a i njegova supruga kupila je vilu koja je bila vlasništvo supruge i djece Zvone Bobana'.

Potom smo u srpnju prošle godine objavili članak pod naslovom: 'IMA VILE A NE PLAĆA REŽIJE Luki Modriću u Hrvatskoj stalno stižu ovrhe, doznajte koja je zadnja u nizu - Javni bilježnik Kristian Hukelj sudu je dostavio prijedlog pljenidbe u slučaju da kapetan naše repke dug ne plati u roku osam dana'. Nije to bila jedina ovrha koja je sustigla Modrića. O ovršnim nevoljama svjedoči i članak objavljen pod naslovom: 'NEVOLJE KAPETANA VATRENIH Ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić prije uhićenja ovršio Luku Modrića - Odvjetnički ured 'Hanžeković i partneri' preko javnog bilježnika Joze Rotima poslali su na sud prijedlog provođenja ovrhe nad Modrićevom imovinom'. U prosincu prošle godine objavili smo članak o novoj ovršnoj nevolji pod naslovom: 'VATRENI NA METI VJEROVNIKA Šogorica Joška Klisovića pokrenula ovrhu nad Lukom Modrićem, Šukera progoni HEP Saznajte koliko su naše nogometne legende ostali dužni te zašto im prijeti ovrha 'općenito nad imovinom'.

U tom smo članku naveli kako je odvjetnica Ermina Abdić - Klisović, šogorica Joška Klisovića, SDP-ovog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine pokrenula ovrhu zbog neplaćenih računa za mobitel. 'Radi se o minimalnim iznosima neplaćenih mjesečnih računa od samo 20 kuna. Uz Modrićevo ime upisana je njegova stara adresa u IV Maksimirskom naselju, odnosno stan koji je prodao odmah nakon kupnje luksuzne etaže u Babonićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati. No, kako Modrić taj mizernjak od računa nije plaćao mjesecima odvjetnica koja je supruga Nikole Klisovića inače šefa pravne službe A1 Hrvatska, pokrenula je ovrhu zbog duga od 132,73 kn koje duguje od lipnja 2020. godine pa do siječnja ove godine. Odvjetnica je prijedlog ovrhe poslala na Općinski građanski sud u Zagrebu preko javnog bilježnika Stjepana Šaškora. U prijedlogu ovrhe istaknuti su njeni i javnobilježnički troškovi koji ukupno iznose 318,75 kn' - pisalo je u tom članku.

U međuvremenu obitelj Modrić najprije je iznajmljivala vilu na zagrebačkom Pantovčaku kupljenu od obitelji bivšeg kapetana Vatrenih Zvone Bobana a potom istu, prema nekim medijskim izvorima i prodala, pa tako zbog te nekretnine nisu imali ovršnih nevolja. O tome svjedoči naš raniji članak objavljen pod naslovom: 'LUKSUZ NA KVADRAT - Saznajte tko je misteriozni milijarder koji živi u rezidenciji Luke Modrića na Pantovčaku koju je sagradio Zvone Boban - Iako se središtem Zagreba mlađahni Hrvat  s Forbesove ljestvice šeće bez ikakve tjelesne zaštite on je najbogatiji Hrvat koji je zakupio vilu s bazenom i ogromnim vrtom u neposrednoj blizini Predsjedničkih dvora gdje živi sa svjetski poznatom suprugom i djecom'. Naime u vili koju su posjedovali Bobanovi pa Modrići uselio se potomak najbogatijih Hrvata iz djaspore Davor Lederer Lukšić sa svojom suprugom Cristel Carrisi koja je ujedno kći slavnog para talijanskog pjevača Al Bana i američke glumice i pjevačice Romine Power te djecom.

Osim navedenih nekretnina Modrići u Hrvatskoj posjeduju i vilu u Punta Skali kraj Zadra koja nije prvi red do mora niti ima bazen ali se nalazi u luksuznom resortu u kojem brojni hrvatski ali i ruski bogataši imaju luksuzne vile tik do mora. Tu Modrići ne ljetuju zadnje 2 godine jer su boravili u svojoj luksuznoj vili s bazenom tik do plaže u elitnom zadarskom naselju Kožino. Impresivna katnica ukupne je površine 826 m2 od čega na dvorište otpada 553 m2 a na samu vilu 273 m21. Doduše, u vlasničkom listu nije upisan bazen ali je isti vidljiv na snimkama iz zraka. Na vili nema nikakvog tereta a supružnici Modrić upisani su po pola na sve etaže osim jedne koja glasi na obitelj iz Slovenije. Vila je kupljena u srpnju 2019. godine. No, kao što smo rekli računi glase na Vanju. Barem se to da zaključiti iz računa koje je ispostavila HEP Elektra a koji nisu plaćeni zbog čega je ta tvrtka posegnula za ovrhom. Vanju Modrić HEP Elektra tereti za dug od 5.410,52 kn koje traže da plate u roku osam dana. U protivnom pokrenut će ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona.

Tereti ju se i za račune javnog bilježnika i odvjetnika i to u ukupnom iznosu od 1.125 kuna. Dug za neplaćenu struju kao i iznos ovrhe mora platiti zajedno sa zakonskom zateznom kamatom. Priložen je i izlist neplaćenih računa pa je tako vidljivo da se suprugu Luke Modrića tereti za neplaćene račune za struju od kolovoza 2021. pa do veljače ove godine. Modrići svake godine s djecom ljetuju u Kožinu pa su tako tamo bili i ove. Samim tim postavlja se pitanje kako nisu u kasliću zatekli opomene za neplaćene račune? Možda im HEP Elektra nije ni slala opomene jer vidimo koliko novaca koštaju troškovi opomene? Tko zna, u svakom slučaju radi mira u kući supruga našeg Vatrenog kapetana zacijelo će naći način da podmiti ove dugove kako se njeno ime i dalje ne bi povlačilo po zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Inače, rješenje o ovrsi nad Vanjom Modrić potpisuje zagrebačka javna bilježnica Sanda Pandža a odvjetnica HEP Elektra je Draženka Buntak iz zagrebačkog  Odvjetničkog ureda Jureško i Buntak.