'Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo postupak radi teške povrede službene dužnosti u skladu s odredbama Zakona o državnim službenicima. Postupak je u tijeku i vodi se pred Službeničkim sudom' - piše u odgovoru iz kabineta ministrice poljoprivrede.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nakon što smo prošli tjedan posali upit ministrici poljoprivrede na koji nismo dobili odgovor - tematizirali smo tu situaciju u našem prethodnom članku. Netom smo zaprimili odgovor na poslana pitanja tako da sada znamo bez ikakvih dilema je li ministrica Marija Vučković rođena u Mostaru, kao što piše na službenim stranicama Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede ili u Pločama kao što piše u njenom životopisu na službenim stranicama Dubrovačko - neretvanske županije koji tamo datira očito iz vremena njezine prethodne dužnosti, odnosno zamjenice župana Nikole Dobroslavića. Također, odgovorom su uklonjene dileme štiti li netko kontroverzne postupke zadarskog veterinarskog inspektora Marka Pupića - Bakrača ujedno oprobenog vijećnika Zadarske županije.

Na početku odgovora koji je stigao iz kabineta. 'Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rođena je u Mostaru, kako i navodi u svakom životopisu koji je osobno priložila u svrhu različitih potreba tijekom svoje karijere, a od rođenja živi u Pločama' - piše na početku odgovora. Što se pak tiče istupa veterinarskog inspektora za ribu - razriješena je i ta dilema.

'Ministarstvo poljoprivrede, kao što je i u više navrata iskazivalo, oštro osuđuje istupe g. Pupića Bakrača na način da je apsolutno neprihvatljiv i nedopustiv bilo kakav diskriminatoran govor u društvu i javnom prostoru, neovisno o tome tko ga je uputio i kome je upućen. Dodatno, a vezano na Vaše pitanje, ministrica poljoprivrede Marija Vučković ne poznaje osobno g. Pupića - Bakrača te dijeli i čvrsto zastupa gore istaknuti stav, a neistiniti i uvredljivi komentari ne utječu na njeno obavljanje dužnosti. Svaki državni i javni službenik je dužan svojim primjerom, biti uzor našim građanima, poštivati integritet i dostojanstvo svakog građanina bez diskriminacije ili povlašćivanja na osnovi dobi, nacionalnosti, etničke ili socijalne pripadnosti, jezičnog i rasnog podrijetla, političkih ili vjerskih uvjerenja ili sklonosti, invalidnosti, obrazovanja, socijalnog položaja, spola, bračnog ili obiteljskog statusa, spolne orijentacije ili na bilo kojoj drugoj osnovi. Slijedom navedenoga, Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo postupak radi teške povrede službene dužnosti  u skladu s odredbama Zakona o državnim službenicima. Postupak je u tijeku i vodi se pred Službeničkim sudom' - piše na kraju odgovora iz kabineta ministrice Marije Vučković S poštovanjem,