Vlasnik portala net.hr i RTL-a je tvrtka RTL Hrvatska u kojoj je na mjestu zamjenika NO-a Emila Tedeschija zamijenio njegov najbliži suradnik Neven Vranković. Budući da se vodila međunarodna istraga pod sumnjom na pranje milijuna preko off shore oaza nad Tedeschijem te u sklopu koje je salušavan Vranković - pozivamo ih da pročitaju članak objavljen na Imperijalu o toj istrazi - to je jedini put da se uvjere radi li se o fejk newsu ili ne - oni najbolje znaju je li bilo međunarodne istrage i jesu li Imperijalovi članci istiniti.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na portalu Net.hr objavljen je članak pod naslovom 'PLAĆENE FACEBOOK LAŽI PREPLAVILE SU HRVATSKI INTERNET: ‘Ovo je prvi put da imamo ovako nešto. To su Trumpove izborne metode…’'- link. Baziran je na lažnom, klevetničkom i malicioznom prilogu koji je u emisiji RTL Direkt, urednice Mojmire Pastorčić i novinara Petra Panjkote, emitiran jučer, 27. svibnja pod naslovom 'U Zagrebu plaćene Facebook laži i izmišljene optužbe. 'Prvi put da imamo sustavnu kampanju dezinformiranja'  koji je dostupan na  linku. .O tom smo klevetničkom prilogu iznijeli stav Imperijal.neta u članku pod naslovom 'RTL Direkt proglasio vlasničke listove RH i službene dokumente koji kompromitiraju Tomaševića fejk newsom'.

Imperijalov članak je dostupan na linku. Javnost, ili barem većina, ne zna kako je nakladnik portala net.hr RTL Hrvatska. To je vidljvo iz samog impressuma - link. S obzirom da neki mediji koji nezasluženo nose epitet profesionalnih medija ili profesionalnih novinara u našoj zemlji budu upregnuti od interesnih skupina u odstrelu svih koji smetaju njihovim krupnim političkim ili financijskim interesima, pa čak smatraju kako nisu obvezni prema Zakonu o medijima objaviti  niti demant, ispravak neistinite informacije, jedini način da to napravimo je da isti objavimo na našem portalu. Ponovit ćemo zato i uredništvu kao i odgovornim osobama nakladnika portala rtl.hr i net.hr sljedeće: 

- Svi članci na portalu Imperijal.net bazirani su isključivo na službenim dokumentima iz legalnih i javnih registara. Proglašavati vlasničke listove, službene dokumente, financijska izvješća i slično koji su deponirani u službenim institucijama Hrvatske ili izvan nje fejkom znači da ste u obvezi kao onaj tko to tvrdi prijaviti kaznena djela falsificiranja službenih dokumenata. Tako su u RTL Direktu Pastorčić i Panjkota pokušali obmanuti javnost kako nije istinit članak koji je objavljen na Imperijal.netu da je Tomislav Tomašević kupio svoj prvi stan u dobi od 22 godine. Članak objavljen na Imperijal.netu baziran je na vlasničkom listu pa je jasno kako se negiranjem podatka iz službenog dokumenta u prilogu emitiranjem na RTL direktu manifestira volja da se obmanjuje javnost s najprofesionalniji i najnižih pozicija.

Na portalu Net.hr prenešene su sve neistinite, sporne i klevetničke tvrdnje o Imperijal.netu emitirane u RTL Direktu ali i na RTL-ovom portalu. Suočeni s optužbama kako objavljujemo fejk news o kandidatu Tomaševiću te kako je nemoguće obraniti se od orkestrirane huškačke propagandne mašinerije onih koji imaju u rukama nacionalnu televiziju i dva nacionalna portala - pravo na profesionalni integritet možemo obraniti jedino tako da pozovemo vlasnike tih medija da se sami uvjere i očituju objavljujemo li fejk news ili istinu. S tim u svezi objavili smo danas priču o međunarodnoj istrazi koja je završila u DORH-u u kojoj su istraživane milijunske transakcije s računa Atlantic Tradea na račune tvrtki u poreznim oazama i s konačnim odredištem na privatni račun suvlasnika RTL Hrvatska Emila Tedeschija i njegove sestre.

U sklopu te međunarodne istrage saslušan je aktulani zamjenik predsjednika NO-a RTL Hrvatska, ujedno glavni tajnik ali i odgovorna osoba Atlantic Grupe Neven Vranković. Objavljuje li Imperijal.net fejk news ili pak istinite priče bazirane na dokumentima i činjenicama najbolje mogu posvjedočiti gazde RTL Hrvatska Emil Tedeschi i Neven Vranković pa zato ih javno preko ovog demanta pozivamo da se očituju je li istraga o milijunima koji su transferirani iz Atlantic Trade fejk news i lažna kampanja ili ne. Ako to nije fejk news i fejs kampanja onda su vlasnici nakladnika net.hr i rtl.hr te televizije RTL Hrvatska u obvezi kao odgovorne osobe nakladnika osigurati da njihovi urednici i novinari poštivaju Zakon o medijima, Zakon o elektroničkim medijima i Etički kodeks novinara.  Članak objavljen na Imperijal.netu na koji se pozivamo i koji je ilustriran dokumentima dostupan je na linku.