Grmoja je rođen 1981. kao jedino dijete Stipe Grmoje, radnika na benzinskoj crpki, i Baldine Grmoja, nekada radnice u propalom Razvitku. Zahvaljujući osmrtnici koja je dostupna na internetu  a koja je objavljena 2016. nakon smrti njegove bake Janje Veraja rođ. Džakula, otkrili smo brojne nepoznanice o najužim članovima obitelji  Mostovog bombardera. Tako smo otkrili i da je  majka Nikole Grmoje bila  aktivna i na Facebooku preko svoje osobne stranice. Fotografija zastupnika Grmoje sa kćerkicom krase njezinu naslovnu sliku na profilu. No, zanimljiv je i izbor fotografija - na jednoj "en face" slici vidi se samo lice i tu je Baldina zv. Dina slična svome bratu Miši. No, na drugoj slici Grmojina mama pozira u posve izmijenjenom izdanju, uljepšana je stilizirana i skockana, kao da je imala face lifting i razne tretmane uljepšavanja. Na drugoj slici reklamirala je Žuju. Slijede ostali detalji o Grmojinim živopisnim članovima obitelji

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja zagrmi iz Sabora i oplete po drugim zastupnicima - sve zvoni u sabornici. A danas kada Grmoja korača rame uz rame s prosvjednicima koji se protive cijepljenju i covid potvrdama  mnogi se pitaju hoće li njegova verbalna grmljavina protiv Stožera i aktualne vlasti poduprta još žešćom grmljavinom bračnog para Raspudić, kao bumerang se vratiti njima samima i urušit temelje Mosta, pod čijim okriljem politički djeluju.    Dakle Grmoja je stekao imidž gromkog kritičara HDZ-a a javnost o njemu malo toga zna. No, istražili smo manje znane pojedinosti iz života Nikole Grmoje i došli do otkrića koji ukazuju da niti on nije imun na politička imenovanja i pogodovanje članovima obitelji. Grmoja je inače rođen 1981. kao jedino dijete Stipe Grmoje, radnika na benzinskoj crpki, i Baldine Grmoja, sada nezaposlene kućanice, a nekada radnice u propalom Razvitku. 

Zahvaljujući osmrtnici koja je dostupna na internetu  a koja je objavljena 2016. nakon smrti njegove bake Janje Veraja rođ. Džakula, saznali smo tko su članovi najuže Grmojine obitelji a o kojima on sam nikada nije javno govorio. Mostov bombarder je dosad naime ispričao kako je njegova majka Baldina iz poznate metkovske obitelji (neki kažu plemena) Veraja. Iz osmrtnice smo doznali da je Grmojin ujak Mišo Veraja koji je 2007. dospio u medije kada je postao žrtvom napada. Objavljeno je kako je Veraju, bivšeg vijećnika HSP-a u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, u srpnju te godine, napao nepoznati muškarac kod igrališta NK Neretva u Metkoviću. Pretukao ga je bejzbol palicom i pobjegao a Grmojin ujak zadobio je ozljede glave i lakši potres mozga.

Napisano je kako je iz Doma zdravlja Metković prebačen u dubrovačku Opću bolnicu te da je zaposlen u HEP-u u Metkoviću. Inače, Grmojin ujak pokušao je ući i u Sabor 2015. na listi Autohtone stranke prava A-HSP ali dobio je tek 3,39 posto, odnosno 31 glas. Na istim izborima Nikola Grmoja je na listi Mosta dobio 1.13 posto od ukupnih glasova Mosta, odnosno 483 glasa. Grmojin ujak imao je nevolja i zbog svojih izjava. Tako ga je u rujnu 2005.predsjednik HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije Željko Kulišić tužio za klevetu zbog tvrdnje da mu je za vijećnički mandat nudio 200.000 eura. Kulišić je očito uspio s tužbom jer je  Grmojin ujak Mišo Veraja podnosio ustavnu tužbu protiv presude Županijskog suda u Dubrovniku iz lipnja 2011. kojom je, kao neosnovana, odbijena njegova žalba. Grmojin ujak do lipnja 2018. bio je vlasnik caffe bara Maka 1 u Metkoviću.

Taj su obrt vodili i njegova supruga Sanja i sin Nikola. Grmojina ujna Sanja do prosinca 2004. držala je caffe bar Alibi u Metkoviću a imala je i obrt BNM. Ujak Veraja bio je član i Upravnog vijeća - UV Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe u Metkoviću 2015. godine. Iz zapisnika 18.-e sjednice vidi se da je u UV izabran kao predstavnik roditelja korisnika. Iz navedenog je logično kako je Grmojina baka Janja bila korisnica tog doma do smrti 2016. godine. Sin Grmojinog ujaka zove se također Nikola i odvjetnik je u Metkoviću. Oženjen je odvjetnicom Sanjom Čepo Veraja i posluju preko zajedničkog ureda u Metkoviću. Grmojin bratić i supruga zastupali su Crveni Križ Metković u izvansudskoj nagodbi s bivšim gradonačelnikom Metkovića Stipom Gabrićem Jambom.

Bratić Nikola Veraja bio je  zamjenik HDZ-ove kandidatkinje Žakline Maravić na izborima za gradonačelnika Metkovića 2009. godine. Na tim je izborima ušao u Gradsko vijeće Metkovića kao vijećnik. Inače, tada su izlazili tekstovi kako je proključalo u HDZ-u Metković između Veraje i protukandidata Ivana Barišića, a da je pobjedu odnio Barišić iako je prethodno izbačen iz HDZ-a. Članovi obitelja Veraja - Grmoja očito vole političke utrke i nose razne dresove.  Kada je ustanovljen Most nezavisnih lista zanimljivo je kako je bivši zapisničar postao Nikola Grmoja, a za ovjerovitelje zapisnika odabrani su roditelji dvojice čelnika Mosta – Baldina Grmoja, majka Nikole Grmoje, i Jakov Petrov, otac Bože Petrova.

No, majka Nikole Grmoje bila je aktivna i na Facebooku preko svoje osobne stranice. Fotografija zastupnika Grmoje sa kćerkicom krase njezinu naslovnu sliku na profilu. No, zanimljiv je i izbor fotografija - na jednoj "en face" slici vidi se samo lice i tu je Baldina zv. Dina slična svome bratu Miši. No, na drugoj slici Grmojina mama pozira u posve izmijenjenom izdanju, uljepšan je stilizirana i skockana, kao da je imala face lifting i razne tretmane uljepšavanja. Sve je na toj slici blistavo, i lice i besprijekorna frizura ali i styling pa čak i nakit koji vidimo na šik stranicama modnih časopisa. Očito je ta fotografija iznenadila i osobe koje na Faceu prate Grmojinu mamu Baldinu pa su uslijedili komentari tipa "Di si se ti ovako skockala? Ko avion si",  odnosno "Ženo jedva sam te prepoznala prekrasna si", "e to se zove iznenađenje"... Grmojina mama odgovorila je jednoj pratiteljici riječima "Bila na svadbi ženio mi se mali od brata".

To je bilo u lipnju 2018. Tu atraktivnu fotku Grmojina mama potom je dekorirala i objavila s raznim ilustracijama i porukama. Na jednu sliku postavila je reklamu za Ožujsko i poruku "Hrabro do kraja" a u drugoj objavi preko te iste slike sebe u atraktivnom izdanju postavila je Mostovu kampanju Lista br. 17 i izbornu poruku "Dosta ti je da na(m)s otimaju. Grmojina majka nije samo simpatizer Mosta - ona je i politički involvirana u tu političku organizaciju samim činom da je ovjerava zapisnik Mosta. Ostaje nedoumica je li mama Nikole Grmoje, koja s njim živi u istom kućanstvu, sklopila dogovor ili potpisala reklamni ugovor sa Zagrebačkom pivovarom - proizvođačem Ožujskog piva jer ako nije ni u kakvom odnosu postavlja se pitanje kakvu poruku šalje majka saborskog zastupnika kada sa svojom osobnom fotografijom reklamira istodobno Most i Ožujsko pivo?

Naime, Baldina Grmoja nije tek samo mama, ona već naslovnom slikom na kojoj su njezin sin - saborski zastupnik s kćerkicom - sugerira korisnicima Facebooka da je ona mama hrvatskog dužnosnika. Dakle, to nije samo njezina privatna Facebook stranica nego stranica osobe koja je vezana uz politiku ne samo kroz činjenicu majčinstva nego i kroz ulogu zapisničarke te kroz ulogu osobe koja promovira Most na svom profilu. Dakle, to nije bio njezin privatni - već privatno - poslovno - politički profil. Naime, majka Mostovog zastupnika naknadno je maknula s Facebook straice sve slike osim one naslovne na kojoj su Nikola Grmoja i kćerkica. Inače, Baldina Grmoja je, kao što su mediji već pisali, domaćica koja je do propasti razvitka radila u toj tvrtci. U političkoj kampanji, svađajući se s Nikolom Grmojom, Stipe Gabrić Jambo dohvatio se Grmojine mame koju je na najniži način prozvao za krađe u metkovskim marketima.

Nakon što je Grmoja prozvao šefa HSS-a Beljaka zbog krađe u mladosti, istaknuti HSS-ovac i nekadašnji šef Metkovića Stipe Gabrić Jambo nije mu ostao dužan pa je samo nekoliko sati kasnije oštro odgovorio Grmoji. "Davno sam ti poručio, meti ispred svojih vrata, a kad već popuješ poštenje i život bez grijeha, sada ti otvoreno kažem - Daj svojoj mami Baldini koju 'volontersku' kunu da ne krade po samoposlugama u Metkoviću. Osoblje bi imalo manje posla", poručio je Jambo Grmoji. Mediji su taj sukob popratili naslovom poput "Jambo Grmoji: Mama ti krade po samoposlugama". No, tu nije kraj priči o politiki u Grmojinoj butigi, odnosno obitelji. I njegova teta Toda (Nada) Popovac, pravnica u gradskom metkovskom poduzeću Vodovod izabrana je u NO Čistoće u mandatu Bože Petrova kao gradonačelnika u paketu s izborom šogora Bože Petrova.

Zato je njezino ime ušlo u predmet Božo Petrov kojim se bavilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa u mandatu Dalije Orešković. U toj su se prijavili bavili obiteljskim vezama Bože Petrova i Pere Jerkovića s kojim je čelnik Mosta povezan tazbinski. Naime, tada je Jerković izabran za predsjednika NO-a Čistoće. No, tada Povjerenstvo očito nije znalo kako je u paketu s šogorom čelnika Mosta u NO Čistoće ušla i teta Nikole Grmoje koji je tada bio zamjenik gradonačelnika Metkovića. Ona je inače pravnica u metkovskoj Vodoprivredi a imenovana je 2017. i u Povjerenstvo koje bi se trebalo baviti pitanjem vodocrpilišta Doljani. I Grmojin tetak Draženko Popovac bio je sindikalni aktivist pa je tako stavio svoj potpis 2003. na predstavku upućenu Ministarstvu pravosuđe a gdje se sa skupinom sindikalaca žalio na strahovladu predsjednika Općinskog suda Metković. Uzmemo li sve navedeno u obzir, ne čudi da Grmoja bombardira i grmi iz sabornice.