Upućeniji znaju kako je ime Nenada Volarevića, bivšeg člana NO-a Jadranskog osiguranja i Atlas osiguranja te dugogodišnjeg nadzornik Adriatic osiguranja prije 8 godina odjeknulo u kontekstu paleži automobila. Također, mediji su objavili i kako je 28. siječnja 2015. godine na Jarunu brutalno pretučen. Tada je imao 60 godina i bio direktor zagrebačke podružnice Jadranskog osiguranja. Nekoliko nepoznatih napadača Volarevića je potkraj siječnja u kasnim večernjim satima pričekalo u Ulici Hrgovići gdje Volarević živi te ga udarali po cijelom tijelu. Završio je na liječenju u KBC-u “Sestre milosrdnice” s teškim ozljedama. Tada napad nije želio komentirati. Neposredno poslije zapaljen je i automobil tadašnjeg čelnika Euroherca Damira Zorića. Kamere su snimile palež ispred ulaza u njegovu obiteljsku kuću u Pilarovoj ulici u Maksimiru. Benzinom su zapaljeni službeni mercedes ML u vlasništvu Euroherca, kojim se koristio Damir Zorić, te njihov obiteljski terenac Mitsubishi Pajero, nakon čega su akteri pobjegli u nepoznatom smjeru. Javnost se tada zapitala zašto se pale automobili čelnika osiguravajućih kuća u vlasništvu tajkuna Dubravka Grgića. Odgovora nije bilo. Prethodno je ime Nenada Volarevića isplivalo u aferi s namještanjem rukometnog prvaka. Tada su citirani njemački mediji koji su pisali kako je hrvatsko Državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv "bivšega hrvatskog rukometnog djelatnika". Navodilo se kako se radi o nekadašnjem čelnom čovjeku RK Zagreba i Medveščak Agrama Nenadu Volareviću, kojeg su Nijemci već ranije dovodili u kontekst posredništva pri Kielovu namještanju utakmica u Ligi prvaka putem podmićivanja sudaca tijekom 2007. godine. Njemački Sportal.de pisao je da je na Volarevićev račun THW Kiel uplatio 92.00 eura a da mu je namještanje pomoglo da postane prvak Njemačke. Citirao se tada i njemački Der Spiegel koji je opsežnom istragom došao do šokantnog otkrića u kojem se tvrdilo da je Nenad Volarević, jedan od osumnjičenih, već priznao da je zaista sudjelovao u namještanju rukometnih rezultata. No, tužba koja se vodi na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu baca još jedno novo svjetlo na lik i djelo tog dugogodišnjeg moćnika u svijetu osiguranja. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka odvjetnica Helena Kugler 20. veljače 2023. godine na Općinski građanski sud u Zagrebu poslala je Podnesak u ime tužitelja, malodobnog Zagrepčanina rođenog 2009. godine i njegove majke M.S. iz Zagreba a portiv tuženika Nenada Volarevića iz Zagreba. Uz ime tuženika upisane su dvije adrese, jedna je novogradnja u zagrebačkom Vrapču u Domašinečkoj ulici koju je gradila tvrtka specijalizirana za luksuznu gradnju VMD a druga je adresa u Hrgovićima na Jarunu. Prema podacima iz zemljišnih knjiga na adresi u Hrgovićima koja se spominje u sudskom dokumentu vlasnica stana bila je sada pokojna Marija Ivić-Volarević. Ona je bila supruga Nenada Volarevića i majka njegovog sina. Preminula je 11. listopada 2017. godine o čemu svjedoče osmrtnice u dnevnim novinama. Što se pak tiče druge adrese, one u Domašinečkoj ulici, tamo je kao vlasnica stana upisana Renata Šonjić - Volarević. No, obje te adrese povezane su s tuženikom od kojeg se traži plaćanje golemog iznosa alimentacije akumuliranog kroz godine neplaćanja.

Iz Podneska je vidljivo sljedeće: 'S obzirom na uvođenje valute EUR kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 01. siječnja 2023., tužitelji ovim putem usklađuju tužbeni zahtjev (koji su prethodno specificirali podneskom od 16. kolovoza 2022.) u eurima te predlaže Sudu po provedenom postupku donijeti sljedeću Presudu: 'Utvrđuje se da je tuženik Nenad Volarević iz Zagreba, ...... otac maloljetnog I-tužitelja .... iz Zagreba, ..... kojeg je dana .... 2009. godine rodila II-tužiteljica M.S. iz Zagreba..... Nalaže se tuženiku Nenadu Volareviću iz Zagreba, ...OIB: .... doprinositi za uzdržavanje maloljetnog .... iz Zagreba, ....., iznos od 1.327,23 EUR / 10.000,00 kuna mjesečno, počevši od 1. listopada 2020. pa nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, najkasnije do svakog petnaestog u mjesecu za tekući mjesec, zajedno sa pripadajućim zateznim kamatama koje teku na taj iznos od dospijeća svakog pojedinog mjesečnog iznosa do isplate.... i to na tekući račun majke i zakonske zastupnice djeteta. M. S..... otvoren kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb.

Nalaže se tuženiku Nenadu Volareviću iz Zagreba..., OIB: ..., da isplati iznos od 35.304,27 EUR / 266.000,00 kuna s osnova uskraćenog uzdržavanja maloljetnog ... za razdoblje od kolovoza 2017. do rujna 2020. godine, zajedno s pripadajućim zateznim kamatama ..... u roku od 15 dana, i to na tekući račun majke i zakonske zastupnice djeteta. .....Nalaže se tuženiku naknaditi tužiteljima troškove parničnog postupka zajedno sa zateznim kamatama.... u roku od 15 dana....' Nadalje, na temelju članka 583. Obiteljskog zakona odvjetnica predlaže donošenje rješenja i privremene mjere kojom bi se tuženiku naložilo 'doprinositi za uzdržavanje maloljetnog ... iz Zagreba, ...., iznos od 1.327,23 EUR / 10.000,00 kuna mjesečno, počevši od 1. listopada 2020. pa nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, najkasnije do svakog petnaestog u mjesecu za tekući mjesec, zajedno sa pripadajućim zateznim kamatama ..... i to na tekući račun majke i zakonske zastupnice djeteta'- piše u tom dokumentu.

Odvjetnica Kugler traži da ta privremena mjera ostane na snazi do pravomoćnog dovršetka ovog parničnog postupka ili do drugačije odluke suda. Nenad Volarević očito nije osobno preuzeo sudsko pismeno kad mu je stiglo na kućnu adresu dok je isto objavljeno na sudskoj ploči. Zadnji put u medijima ime Nenada Volarevića spomenuto je u ožujku 2022. kad je rpedstavljena Udruga Socijaldemokrat. Tada je objavljeno kako su uz članove udruge Socijaldemokrati, predstavljanju udruge prisustvovali: Željka Antunović, Ivo Josipović, Zlatko Komadina, Mirela Holy, Gvozden Flego, Franjo Habulin, Vilim Ribić, Erden Radončić, Vlado Šola, Nenad Volarević, Damir Bajs…