Na Općinski građanski sud u Zagrebu komunalna tvrtka Vodoopskrba i odvodnja poslala je prijedlog ovrhe nad Gordanom Cerjan - Letica. Ovršenica je ne samo udovica poznatog preminulog sveučilišnog profesora, sociologa i bivšeg saborskog zastupnik već je i sama najpoznatija hrvatska sociologinja, s karijerom sveučilišne profesorice te baka blizanki Dalije Orešković, saborske zastupnice. Kada slušamo kako će Vlada interventnim mjerama poduprijeti one najugroženije što su umirovljenici logično je zapitati se po tko zna koji put kako ta velika skupina građana uopće sastavlja kraj s krajem u zemlji malih mirovina i velikih životnih troškova, kako hrane tako i režija. Znamo da u našoj zemlji najviše mirovine imaju nekadašnji saborski zastupnici ali i ljudi koji su tijekom radnog odnosa imali visoke plaće. Naravno da sveučilišni profesori mogu imati iznadprosječne mirovine. No, što pomislite o situaciji u našoj zemlji kada jedna takva pripadnica društvene elite, ugledna profesorica, udovica Slavena Letice, koja se tijekom svojih studijskih putovanja družila, primjerice, s legendom CNN-a Christiane Amanpour, te majka poznatog odvjetnika Frana Letice koji iz braka s Dalijom Orešković ima blizanke, ne može platiti mjesečne račune za vodu. Podsjetimo kako je HDZ svojedobno slavodobitno objavio i na svojim web stranicama kako je ugledna profesorica i feministkinja Gordana Cerjan - Letica dala potporu Kolindi za predsjednicu RH. Podsjetimo kako je bivša predsjednica davala jalova obećanja kako ćemo zarađivati 8.000 eura. No, hrvatska stvarnost lako demantira i manje iracionalna obećanja a kamoli takva lišena svakog osjećaja za stvarnost. No, ovršna stvarnost Hrvatske demantira i sve koji misle kako u našoj zemlji elitu ne pogađaju dugovi i nemogućnost redovitog servisiranja računa. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovoga postupka predlaže donijeti rješenje o ovrsi' - piše u ovršnom rješenju koji je poslan na Općinski građanski sud u Zagrebu. Tim se dokumentom nalaže ovršenici Gordani Cerjan - Letica da ovrhovoditelju, zagrebačkoj Vodoposkrbi i odvodnji namiri tražbinu u iznosu od 97,45 eura / 734,24 kuna uvećanu za zakonske zatezne kamate koje teku od 25. siječnja 2023. pa do isplate zajedno s prethodno obračunatom kamatom u iznosu od 3,41 eura / 25,69 kn. Informativni iznos duga u trenutku slanja ovrhe iznosio je 100,86 eura / 759,93 kn ali finalni dug može biti i veći ako dužnica ne plati dugovanje u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi. Udovica Slavena Letice u obvezi je platiti i odmjerene troškove postupka u iznosu od 25 eura / 188,36 kn isto u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi.

Kao što je uobičajeno traži se prisilna naplata s računa ukoliko izostane dragovoljno plaćanje u zakonskom roku ali i ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Iz priloženog dokumenta proizlazi kako ugledna hrvatska feministkinja i profesorica nije plaća mjesečne račune za vodu od ožujka do lipnja 2022. godine za stan u središtu Zagreba. Isti stan je ujedno bio i sjedište stranke Dalije Orešković i njene liste s kojom je ušla u Sabor. Također, na toj adresi u Ulici kneza Mislava u Zagrebu egzistirao je ranije i Zajednički odvjetnički ured Frana Letice i Dalije Orešković, dakle bivših supružnika. Navedimo i to kako je Rješenje o ovrsi na zagrebački sud poslala 27. veljače ove godine javna bilježnica Darja Bošnjak koja je tu uslugu zaračunala 25 eura. U Hrvatskoj očito sve lako može propasti, čak i najperspektivniji pojedinci ili projekti, ali ovršni i bankrotni postupci neće nikad jer je to tvornica novca za vojsku bilježnika i odvjetnika.

Podsjetimo i kako smo prethodno pisali o ovrhama nad bivšom snahom Gordanom Cerjan - Letica. Drugi članak na tu temu objavljen je u rujnu prošle godine pod naslovom: 'ZMIJA U DŽEPU Dalija Orešković suočena s drugom ovrhom, nakon Dinersa isplivali i računi koje nije plaćala pola godine Nakon što je ispeglala karticu te nije podmirila račun od prošle godine u posjedu smo dokumenta koji dokazuje da saborska zastupnica nije 6 mjeseci plaćala račune za trosobni stan'. Prije toga, u kolovozu 2022. objavili smo i članak pod naslovom: ZASTUPNICA U DUGOVIMA Dalija Orešković peglala karticu ali nije plaćala račune od 2021. iako ima plaću od 22.447 kn, prijeti joj ovrha Čemu da se nadaju obični hrvatski građani koji imaju mizerne plaće i primanja kad je ovo već šesta ovrha u Saboru, dosad su na meti ovrhovoditelja bili dvaput Sandra Benčić, Zlatko Hasanbegović, Rajko Ostojić te Marko Milanović - Litre'.