Danas je u rubrici osmrtnice u Večernjem, Jutarnjem i Slobodnoj Dalmaciji obitelj objavila osmrtnicu Antunu Plenkoviću. Iz osmrtnice je vidljivo kako su iza njega ostali kći Ivana, sin Andrija, brat Jovanin te obitelj pokojne sestre Anjuške, brata Jurja-Zorka i Maria. Inače, premijerov djed zvao se Andrija tako da je jasno kako je pokojni Antun svome sinu dao ime po ocu. Pokop će biti u subotu, iz crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u mjestu Svirče na otoku Hvaru. Pokojni Antun Plenković tako se vraća na rodni otok gdje će počivati uz svoje najmilije. Zanimljivo je kako je na portalu boljani.info objavljena vijest kako je preminuo Dragan Antun Plenković. Naime, u tom su mjestu premijerovog strica znali kao Dragana. Navedeno je i kako je bio direktor Zlatnog rata od 1997.-2002. godine. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Pokojni premijerov stric živio je u povijesnom dijelu zagrebačkog Donjeg grada, u ulici koja se nastavlja na Kaptol. Imao je uspješnu karijeru ali je najpoznatiji kao direktor bolskog Zlatnog rata. Osim toga, sa sinom Andrijom vodio je i privatnu tvrtku Peri Passu. Njegova kći Ivana Plenković diplomirala je menadžment a dugo godina radila je telekomunikacijskoj industriji u Hrvatskoj. Višegodišnje poslovno iskustvo u razvoju i praćenju strategije te strateškom marketingu, stekla je kako u hrvatskom tako i inozemnom okruženju u različitim poduzećima i industrijama s posebnim naglaskom na telekomunikacije i farmaceutiku. U njezinoj biografiji piše: 'Sudjelovala je u više kupovina i prodaja poduzeća s obje strane transakcije, kao i u nekoliko projekata restrukturiranja i spajanja poduzeća. Kao fokus dosadašnjeg rada u strateškom planiranju, već više od 15 godina bavi se razvojem i primjenom Balanced Scorecard-a, posebno pazeći na povezivanje i usklađivanje strateških ciljeva s ciljevima zaposlenika kao sastavnim dijelom sustava upravljanja učinkom. Diplomirala je na Ekonomskim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Marketing, a MBA studij završila u Barceloni, Španjolska na jednoj od vodećih svjetskih poslovnih škola IESE'.

Obitelj Plenković bila je brojna, brojila je 4 sina i kćer. Od njih je živ samo Jovanin, aktivni 92-godišnji poljoprivrednik i iznajmljivač apartmana u Jelsi na Hvaru. On se jedini nikada nije ženio a u mladosti je otišao u Ameriku. Ime je dobio po svom djedu koji se također zvao Jovanin. Večernji je u kolovozu 2016. u članku o Plenkovićima, među ostalim, napisao kako su 'Andrija Plenković (1901.-1993.) i Maruša Plenković (1907.- 1986.), rođena Mileta, iz Pitava na Hvaru imali petero djece; kćer i četiri sina – Anjušku, Jovanina, Jurja Zorka (koji je dobio ime po stricu biznismenu u Americi), Antuna Dragana i najmlađeg Marija'. Dakle pokojni direktor Zlatnog rata imao je dva imena Antun i Dragan ali je na osmrtnici objavljeno samo Antun.