Kada je u rujnu 2022. uhićen bivši suvlasnik fotografskog obrta u srcu Zagreba u Radićevoj ulici Damir Keleminčić (65) i to zbog ubojstva susjede Slavojke Senišin (76) javnost je bila više nego zgrožena mučnim detaljima koji su isplivali na vidjelo. Još se jednom potvrdilo kako je moguće rasvijetliti i stari zločin. Naime, nesretna zagrebačka umirovljenica bila je mrtva 11 godina prije nego što su pronađeni njeni ostaci zatrpani u bunar u ubojičinu vikendicu u Prečnom kraj Ivanić Grada. Tijekom suđenja koje je netom počelo čuli su se i tajno snimljeni razgovori koji su razotkrili stravičan zločin: ‘Kaj, ti si maknul Slavojku?; ‘Da, ali nemoj nikom reći‘. Keleminčić je mnoge šokirao kad je tijekom suđenja primijenio novu strategiju i negirao počinjenje zločina ali i kad je rekao kako nema nikakve imovine iako se uknjižio nakon ubojstva i na stan svoje žrtve. No, iako tvrdi kako nema ništa pronašli smo dokaz kako ima imovinu za koju mu je netom objavljena ovrha. Iz dokumentacije je vidljivo kako optuženik za ubojstvo susjede godinama nije plaćao režije što i ne čudi jer je bio lišen slobode. I to zbog stambenog prostora u kući u kojoj je bio uknjižio stan likvidirane susjede i gdje je danas suvlasnik ostatka s članovima obitelji. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U dokumentima koji su završili na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu vidljivo je kako je optuženik za mučko ubojstvo iz koristoljublja Damir Keleminčić dobio rješenje o ovrsi zbog višegodišnjih neplaćenih računa podružnici Čistoće Zagrebačkog holdinga. Iz dokumentacije je vidljivo kako Keleminčić čistoći duguje 71,66 EUR uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 15. siječnja 2024. pa do isplate. Pozvan je da u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi taj dug plati zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 25, eura. U protivnom prijetu mu ovrha općenito nad imovinom što je ovrhovoditelj i predvio kao klauzulu.

No, taj se podatak kosi s onim što je Keleminčić izjavio na sudu a to je kako nema imovinu. Inače, Zagrepčanin koji je pao u ruke istražitelja nakon što su ga tajno snimili i saznali kako je i gdje zakopao nesretnu susjedu, zagarebačku umirovljenicu, te nakon što je njezino tijelo i pornađeno u bunaru kraj njegove vikendice, račune za odvoz smeća nije plaćao od studenog 2022. pa sve do listopada 2023. godine. Vjerojatno nije plaćao račune ni poslije tog perioda, ali se radi o onome što je dosad dospjelo na naplatu. Ovršno rješenje izdao je zagrebački javni bilježnik Tomislav Matijević.

Ovrha je Keleminčiću stigla zbog računa za stambeni prostor. No, vlasnički list nam otkriva kako je optuženi za ubojstvo susjede upisan kao vlasnik u dijelu 21/96 isto kao njegovi sinovi ali i sin ubijene Slavojke Senišin - Vladimir Šadek. Inače, povijesni vlasnički list nam otkriva kako je Keleminčić 7. lipnja 2006. sebe upisao na suvlansički dio koji je glasio na ubijenu Slavojku Senišin. Iz istog dokumenta smo saznali i kako je Keleminčić prenio na sinove suvlasništvo nad nekretninom na zagrebačkoj Trešnjevci u istom dijelu koji ima i on, dakle 21/96 i to 13. ožujka 2023. godine.

Podsjetimo kako smo netom nakon uhićenja Keleminčića objavili članak pod naslovom: 'NEPOZNATI DETALJI Uhićeni Damir Keleminčić ne bi se uknjižio na stan ubijene da ona nije proglašena mrtvom, otkrivamo tko je pokrenuo postupak, poznati ZG odvjetnik zastupao nestalu Slavojku'. U podnaslovu smo naveli: 'Iskopali smo službeni dokument kako je Zagrepčanin Vladimir Šadek 2000. pokrenuo proceduru proglašenja nestale Slavojke Senišin mrtvom što je formalno omogućilo uknjižbu na stan susjedu kojeg terete da je njeno tijelo zatrpao u bunar kod svoje vikendice u Ivanić Gradu'.