U srcu Zagreba, na stotinjak metara od spomenika banu Josipu Jelačiću, na samom početku Ulice Augusta Cesarca nalazi se najprestižniji stambeno-poslovni centar u srcu hrvatske metropole. Ban centar dom je uglednih kompanija, diplomatskih predstavništava ali i bogataša iz Hrvatske i inozemstva. U Ban centru stotine kvadrata pokupovali su 2016. Mateo i Izabel Kovačić, u stan s parkingom uložio je Goran Ivanišević preko firme Funky City, tu je stan kupio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, nekolicina poznatih odvjetnika, tajkuna, poduzetnika ali i bogatih ili pak anonimnih bogataša. Takav centar logično je da je zapeo za oko i moćnom poduzetniku Milanu Popoviću koji je zadnjih godina uknjižio više stanova i parkinga na toj lokaciji i to uknjižbom preko svoje zagrebačke firme Celanova. No, javnost će zacijelo zanimati tko su slavni prodavači koji su donedavno uživali te luksuzne kvadrate. Radi se o supruzi Vatrenog Matea Kovačića Izabel Kovačić te tvrtci Funky City koju je osnovao Goran Ivanišević a potom istu prenio na jedan odvjetnički ured. Proteklih dana top tema u medijima bio je imovinsko-nekretninski obračun Gorana Ivaniševića i njegove bivše supruge i majke dvoje djece Tatjane Dragović. Dok se taj par spori oko nekretnina, stana u Zagrebu i penthousea u Splitu te poslovnih udjela i novaca, evidentno je kako stan koji je kupio Milan Popović nije postao predmetom bračnog spora iako je na njega svojedobno Tatjana Dragović stavila hipoteku. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Polovicom ožujka 2021. objavili smo članak 'BOGATAŠI IZ LUKSUZNOG SRCA ZAGREBA Mateo i Izabel Kovačić kupili 546 m2 u Ban centru a dobili i bespovratnu EU lovu za privatni biznis'. U podnaslovu smo naveli i kako je  'tvrtka Sorelle supruge našeg reprezentativca dobila je iz Fonda za regionalni razvoj EU bespovratna sredstva za izradu web stranice'. Mateo i Izabel zajedno ne posjeduju više tolike kvadrate jer je u  međuvremenu Izabel prodala trosobni stan Celanovi, firmi Milana Popovića. Vidi se to iz vlasničkog lista. Naime, trosobni stan sveukupne površine 147,35 m2 uknjižila je 2. svibnja 2022. tvrtka Celanova i to temeljem Ugovora o kupoprodaji nekretnine od 7. listopada 2021. te potvrde o primitku kupoprodajne cijene u cijelosti. Dokumente za uknjižbu na zagrebačku gruntovnicu Celanova je predala isti dan za taj ali još jedan 3-sobni stan.

Taj drugi stan kupljen je od firme Funky City koju je osnovao Goran Ivanišević a potom prenio na odvjetnike. Ivanišević je sa suprugom Ines, ranije Čanović a sada Ivanišević, i sinom Oliverom i stanovao u Ban centru. Ispred tog centra smo ih i snimili u jesen 2020. Na taj je stan Tatjana Dragović, koja je tada imala adresu u Foči u Republici Srpskoj, stavila hipoteku koja je u međuvremenu izbrisana. Na tu temu već smo polovicom travnja 2021. objavili članak. Ivaniševićev stan imao je ukupno 131,39 m2. Da ga je prodao Popovićevoj Celanovi svjedoče zemljišne knjige. Navodi se kupoprodajni ugovor od 29. rujna 2021. No, Celanova nije odmah predala zahtjev za uknjižbu tog bivšeg Ivaniševićevog stana već tek 15. travnja 2022. godine. Osim luksuznog 3-sobnog stana Popović je preko Celanove kupio i parking mjesto. Već od ranije imao je nekoliko parking mjesta u istom centru u srcu Zagreba.

Susjedi će Milanu Popoviću biti neke najpoznatije osobe iz Hrvatske. Tko je sve investirao u Ban centar pisali smo ranije u ožujku 2021. u članku pod naslovom: 'BOGATAŠKO GNIJEZDO U SRCU ZAGREBA Dali milijune za Ban centar: NA LISTI BOGATI, USPJEŠNI ALI I POSRNULI HRVATI'. U podnaslovu smo naveli: 'Prvi cjeloviti popis vlasnika u najluksuznijoj zgradi koja se nalazi nadomak Trga bana Jelačića u Ulici Augusta Cesarca'. U Ban centar investirao je i Zlatko Dalić ali i mnogi drugi. O tome svjedoči članak pod naslovom: 'BOGATAŠI IZ BAN CENTRA 2. DIO Zlatko Dalić posjeduje skromni stan u Ban centru: doznajte tko je sve platio 7.000 € m2'. U podnaslovu tog članka smo naveli: 'Najviše skupih kvadrata posjeduje bivši TDR-ovac Branko Zec, slijede ga Paško Labura i obitelj Šipek, Kamenski, Zadro, kćeri Dubravka Grgića ali i neki za koje nikad niste čuli'.  

U Ban centar investirao je i posrnuli kralj šećera. O tome svjedoči članak pod naslovom: 'IMPERIJ NA KVADRAT MARINKA I ŽELJKA ZADRE Dok su im šećerane propadale obitelj Zadro plaćala je luksuzne stanove milijunima eura'. U podnaslovu smo naveli: 'Posrnuli hrvatski kraljevi šećerne industrije zadužili su Sladoranu kod Erste banke za 50 milijuna kn ali sve njihove privatne nekretnine su bez kune hipoteke'. No, među bogatašima iz Ban centra događale su se razne transakcije. O tome svjedoči i članak iz srpnja 2021. pod naslovom: 'POGREŠKE ZAGREBAČKE GRUNTOVNICE Mateu Kovačiću sud dopustio uknjižbu stana Luke Rajića pa papire poslao na krivu adresu'. U svakom slučaju, na kraju ostaje da zaključimo kako srbijanski poduzetnik sa zagrebačkom adresom ima mega nekretninske planove u našoj zemlji.

Na neki način, svaki dan sve više zaslužuje atribuciju novog kralja hrvatskih nekretnina. Vidi se to i po navodima iz članka objavljenog krajem rujna pod naslovom: 'KRUPNI KAPITALAC Severinin bivši Milan Popović uskoro gradi velebnu rezidenciju na bivšem posjedu Crkve tik do ZG ulice milijunaša, zasad uložio 53,86 milijuna u hrvatsku metropolu'. Naime, u tom smo članku u podnaslovu naveli: 'Papire sređuje njegova zagrebačka firma Celanova koja se i uknjižila kao vlasnik a početkom listopada pozvani su susjedi i svi zainteresirani da pregledaju spis jer je u tijeku postupak izdavanja građevinske dozvole'. Kako sada stoje stvari čini se da je za osobe poput Milana Popovića izmišljen izraz 'samo mu je neba granica'.

No, s druge strane imamo i slučaj poput Gorana Ivaniševića, pobjednika Wimbledona i našeg najboljeg tenisača svih vremena. On je nekad bio na putu da postane kralj nekretnina kad je krenuo s ocem i obitelji u ambiciozne nekretninske projekte u Splitu te investirao u Zagreb. No, privatne turbulencije, rastava i sporovi učinili su svoje tako da se sada bori za ostatke svog nekadašnjeg bogatstva i ratuje s bivšom Tanjom Dragović. O tome svjedoči i naš netom ranije objavljeni članak pod naslovom: 'DOK NAS SMRT NE RASTAVI' Goran Ivanišević stavio hipoteku od 2,74 milijuna € na firmu Tanje Dragović i Vlahe Arbulića nakon što je ona pokušala založiti stan za 1,5 milijuna eura u korist sestre iz Dubaija i darovala ga njihovoj kćeri'.