Krajem ožujka ove godine poznata voditeljica za Story je pričala o svojoj dugogodišnjoj   vezi sa Splićaninom Sergejom Bijelićem te otkrila kako vole provoditi slobodno vrijeme. 'Nekad je trenutak kad želimo bit s ekipom, nekad volimo biti sami. Volimo početi, naglasak na početi, gledati dobar film, jer ja redovito zaspem i ne sjećam se da sam film ikada pogledala skroz do kraja, da nisam zaspala. Tako da, ne znam što moj partner misli o tom zajedničkom gledanju filma, jer se nikad nije dogodio. Nebitno je gdje si, bitno je da smo skupa i da to vrijeme kvalitetno provedemo.' On baš ne voli ovakva događanja, nema šanse da ćete njega vidjeti ovako negdje. I to je meni u redu, razumijem da se netko tko se ne bavi javnim poslom ne želi izlagati' - rekla je Sopek. Par nema djecu iako je ona govorila kako bi bili sjajni roditelji. No, zato su oboje vezani za svog početkom 2023. preminulog ljubimca Cayusa. Njegovu sliku Sergej je imao kao jedinu na svom Facebook profilu a Renata je dirljivo govorila kako je Cayus bio njena duša. Par je udomio i mješanku Ellicu prije tri i pol godine. No, Renata je govorila kako je s Cayusom s ovog svijeta otišlo pola njenog srca i da joj se sve promijenilo. Neupućen netko, pri pogledu na Instagram profil Renate Sopek pomislio bi kako ona ima sjajan život prepun uzleta i da njenoj sreći i aktivnom životu nema kraja. No, sudbina se potrudila zadati još jedan udarac tom paru, nekad uspješnom splitskom poduzetniku koji sada grca u dugovima i njegovoj dragoj koja je započela i karijeru za jednu public relations zagrebačku agenciju. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom sudu u Splitu viši sudski savjetnik - specijalista Elvir Cerić donio je rješenje u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Sergeja Bulića. Uz njegovo ime navedena je splitska adresa iako Sergej već godinama živi u Zagrebu s Renatom Sopek. Sudac je 20. listopada odlučivao o prijedlogu Financijske agencije za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom. Tako je odbila Finin prijedlog da se na Bijelićemovom imovinom provede osobni bankrot. Iz obrazloženja je vidljivo kako je splitski sud 27. lipnja 2023. zaprimio prijedlog Financijske agencije za provedbu tog postupka. Sudac se pozvao na sve preduvjete za provedbu tog postupka. Osobni bankrot može se provesti ako netko 'ima jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 eura/ 20.000,00 kn s osnova glavnice i ako je razdoblje u kojem je potrošač imao jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje neprekinuto trajalo duže od tri godine'.

Nadalje se navodi: 'Uvidom u Očevidnik utvrđeno je da na dan 20. listopada 2023. ne postoje evidentirane neizvršene osnove za plaćanje. Sukladno odredbi članka 79. e stavak 1. ZSP u slučaju kada nisu ispunjeni uvjeti za otvaranje jednostavnog postupka stečaja potrošača iz članka 79. a stavak 2. ZSP, sud će rješenjem odbiti prijedlog za otvaranje jednostavnog postupka nad imovinom potrošača. S obzirom na to da iz Očevidnika proizlazi da u konkretnoj situaciji nije ispunjen ni osnovni preduvjet za otvaranje stečaja, a to je postojanje barem jedne evidentirane neizvršene osnove za plaćanje (ukupan iznos blokade je 0,00 eura), pa u svakom slučaju ne postoje uvjeti za otvaranje jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača' - piše u dokumentu.

Dakle, evidentno je kako je dečko Renate Sopek uspio izaći na kraj s dugotrajnim dugovima, odnosno platio je sve do zadnjeg centa. Podsjetimo kako smo o tom slučaju već ranije pisali. Radi se o članku iz lipnja ove godine pod naslovom: 'MINUS NA KVADRAT Dečku Renate Sopek prijeti osobni bankrot, dubiozna sudbina snašla je Sergeja Bulića nakon što im je firma Zbivalište otišla u stečaj s 834.588,39 kn duga'. Potom smo u srpnju objavili članak pod naslovom: 'Zaručnik Renate Sopek ostao bez imovine, otkad se našao pred osobnim bankrotom seksi voditeljica ne plasira se s njim na Instagramu, objavila se sa Zoranom Milanovićem'. U tom smo članku naveli sadržaj sudskog dokumenta koji se ticao zahtjeva za Bijelićevim osobnim bankrotom. 

Naime, on je tada bio u neprekinutom razdoblju od 4244 dana s dugom od 1.738,23 eura. Navedeno je potraživanje Općinskog građanskog suda u Zagrebu za dug koji Bijelić ima prema Državnom proračunu RH. Tu je i ovrha Inkasa koju je provela javna bilježnica Zoja Puljiz. Svemu je prethodio krah zajedničke firme Renate Sopek i Sergeja Bijelića - Zbivalište - preko koje su njih dvoje ranije držali noćni klub u Splitu. Nad tom je tvrtkom otvoren je i zbog dugova zaključen stečaj u rujnu 2019. godine. Dug je bio golem, radilo se o 834.588,39 kn duga. U svakom slučaju Renata Sopek i dečko sad mogu odahnuti jer su se riješili duga zbog kojeg je njemu prijetio bankrot. Samim tim postaje bespredmetna i žalba koju je sudac naveo kao opciju na kraju rješenja.