Nekoliko bivših hrvatskih reprezentativaca proteklih godina učvrstili su status problematičnih. Njihovi problemi sa zakonom i financijske nevolje zasjenili su sve ono fantastično što su nekad napravili na nogometnom travnjaku i zbog čega su im se divili njihovi fanovi. U toj su skupini bivši reprezentativci Dino Drpić, Boško Balaban, Vlado Kasalo.... Drpiću su presudili kockarski dugovi i problemi s opijatima. Balabanu su nevolje počele nakon rastave od Ive Radić, majke njegovo troje djece, a određena mu je i zatvorska kazna zbog neplaćanja alimentacije. No, Vlado Kasalo imao je raznih problema sa zakonom. U kolovozu 2020. na zagrebačkom sudu je priznao kako je pucao iz kalašnjikova jer su mu zaprijetili kako će mu doći na vrata. Potom mu je suđeno zbog fizičkog napada na žicaroša cigareta. Početkom godine sustigla ga je i optužnica za djelo prekršaja protiv javnog reda i mira. Na sudu je završio i zbog prebrze vožnje kroz naseljeno mjesto. No, sad je ponovno pozvan na zagrebački sud. Optužnicom ga terete za dva djela. Sudeći po kvalifikacijama Vlado Kasalo vozio je kao i smijenjeni ministar obrane Mario Banožić samo ne na sreću sa smrtnom posljedicom. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu vodi se žurni postupak protiv nekadašnjeg igrača Dinama Vlade Kasala. Sudi mu se zbog  prekršaja iz članka 176. stavka 3., članka 43. stavka 2. Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Pozvan je na glavno ročište radi ispitivanja 8. prosinca u zgradu suda. Izdano mu je i upozorenje: 'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom ...

Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili dostaviti pisanu obranu. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog ..., s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta.... Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, postupak će se provesti i donijeti presuda bez njegove nazočnosti ....Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu' - piše u pozivu koji mu je sudac Damir Pleše stavio na znanje putem sudske ploče 21. studenog 2023. godine. U st. 1 čl 176. za kojeg se tereti Kasalo piše: 'U Članku 176. st. 1.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše: Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

U st. 3 po kojem terete Kasalu piše: 'U slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću'. Kasala terete i za prekršaj iz dijela 'radnje vozilom u prometu' po članku 43. U stavku 2. piše: 'Prije započinjanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja'. To znači da je Kasalo pretjecao slično kao i Banožić, da se nije prethodno uvjerio kako može bezopasno preteći po druge sudionike u prometu ili imovinu. No, s obzirom na to da se Kasalu sudi na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu očito je da nisu nastupile posljedice kao kod Banožićevog pretjecanja, odnosno da nije bilo smrtnih posljedica.

Na sreću po Kasala i druge sudionike tada u prometu. Inače, i krajem veljače ove godinu bilo je zakazano ročište u predmetu u kojem se Kasalu sudi zbog problema s prometnom policijom. Tada je bio na optuženičkoj klupi zbog prebrze vožnje. O njegovim prethodnim problemima sa zakonom svjedoči i nač članak objavljen uoči prošlogodišnjeg Božića pod naslovom: 'ZVIJEZDA PADALICA Vlado Kasalo opet u problemima s policijom, u novu 2023. ulazi s trećim sudskim postupkom od 2021., saznajte za šta ga terete nakon napada na žicaroša cigareta'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Dok 'sve u 16' slavimo nogometne uspjehe Vatrenih vrijeme je da podsjetimo kako neke bivše nogometne zvijezde nisu imali sreće da dođu do zvijezda jer se sjena nevolja stalno nadvija nad njima'.

U svibnju prošle godine objavili smo i članak pod naslovom: 'ZAGREB KAO CHICAGO Bivša Dinamova zvijezda Vlado Kasalo nakon obračuna sa žicarošem cigareta udario Zagrepčana u glavu 'sluteći napad', oslobođen na sudu'. Citiramo i podnaslov: 'Da se i najobičniji izlazak na kavu u srcu metropole može pretvoriti u šokantni obračun uvjerili su se građani na terasi Galerije u Bauerovoj ulici'. U tom smo članku naveli i sljedeće: 'Uz ime nekadašnje Dinamove zvijezde piše da ima VŠS, te da je 'trener, nezaposlen, pomažu ga prijatelji, razveden, otac dvoje djece od kojih je jedno maloljetno, prekršajno kažnjavan, ne vodi se drugi prekršajni ili kazneni postupak'.

Iz sudskog dokumenta je vidljivo kako je Kasalo podstanar u zagrebačkoj Medulićevoj ulici. Navedeno ukazuje kako nevolje nikad ne dolaze same. Također, kada se divimo nogometašima na vrhuncima njihovih karijera, kada puno zarađuju i kada se čini kako im je samo nebo granica olako zaboravljamo da mnogi od njih, kada kopačke okače o klin, imaju raznih i egzistencijalnih nevolja. O tome svjedoče i silne ovrhe nad bivšim nogometašima o kojima smo pisali. Također, i zadnji članak koji svjedoči o kroničnim ovrhama nad Igorom Cvitanovićem.