Nije lako živjeti u Hrvatskoj ako ste osoba sa slabijim integritetom i dignitetom te ako niste otporni na silne pokušaje brojnih znanih i neznanih koji se preko društvenih mreža silno trude dokazati svima oko sebe da su nedostižno uspješni i da im u životu ide nikad bolje. Takve osobe kod ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem a koji nemaju objektivne filtere stvaraju frustracije jer im se njihov život čini još mizernijim u usporedbi sa silno našminkanim i filtriranim svijetom eksponiranih osoba. Među onima koje plijene pozornost blještavilom, stilom života na visokoj nozi, putovanjima u skupe destinacije i slično spada i Annie Šukunda Gavrilović, bivša hrvatska Miss Supranational. Mediji su zabilježili i kad se udala za 13 godina starijeg ZG poduzetnika Miroslava Gavrilovića i to u haljini od čak 18.000 eura, kada su otputovali u Dubai, Milano, Tursku.... Neki su toj bivšoj misici zamjerali brojne plastične operacije koje su je učinile skoro pa neprepoznatljivom u vrijeme prije nego što je za, hrvatske prilike, postala popularna. Vjerojatno većina njenih sljedbenika na društvenim mrežama koje je Annie nagrađivala sa slikama njenog života u vili i u okruženju skupih mačaka nije ni slutio koliko tame stoji iza velebnog sjaja. Tek su sudski dokumenti koji su isplivali kroz brojne procese pokazali kako se radi o lažnom sjaju jer je bivša Miss živjela u vili s mužem iz koje su čak i deložirani uz angažman policije, da su njenog bračnog druga sustigle razne sudske optužbe. Od nekih se branio tako što je rekao kako nema prihoda jer ga uzdržava supruga. Čitajući friški dokument koji dokazuje da je bivša misica netom bankrotirala uočili smo kako je imala i za hrvatske prilike najniža primanja protekle dvije godine a da 2023. nije dobila niti cent na račun. Samim tim logično je zapitati se kako je moguće financirati život na visokoj nozi praktički bez primanja. No, to nije jedino što je isplivalo kroz osobni bankrot atraktivne gospođe Šukunda Gavrilović. Iz službenog papira vidljivo je kako je mijenjala i ime, da je naslijedila jednu šumu u zagrebačkim Šestinama koju je predstavnik RH pokušao iskoristiti kao argument protiv bivše misice. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem kolovoza ove godine objavili smo članak pod naslovom: 'NIZBRDICA Bivšoj hrvatskoj MISS svi su zavidjeli kad se udala za STARIJEG bogataša i slavila u DUBAIJU, no policija ih je IZBACILA iz ZG vile, on ostao bez posla s 4 djece, njoj prijeti BANKROT a još ga mora uzdržavati'. U podnaslovu smo naveli: 'Annie Šukunda poznata je i po brojnim i skupim estetskim operacijama kojima je u potpunosti izmijenila izgled, no neće joj biti lako uzdržavati muža Miroslava Gavrilovića koji ima 4 malodobne djece iz prvog braka posebno jer je pred osobnim bankrotom'. Prethodno smo u svibnju ove godine objavili  članak pod naslovom: 'TSUNAMI PROBLEMA Bivšoj misici nakon deložacije iz luksuzne vile i druženja s viceguvernerom HNB-a prijeti osobni bankrot, kako će financirati plastične operacije i odmarati u Dubaiju'. U podnaslovu tog članka istaknuli smo 'Ruže nisu dugo cvjetale bivšoj hrvatskoj Miss Supranational Annie Šukunda nakon što se udala za 13 godina starijeg poduzetnika Miroslava Gavrilovića, oboje su upali u dugove vrlo brzo nakon medenog mjeseca na najskupljoj destinaciji, stalno su pod ugrozom novih nevolja'.

Prethodno smo u travnju objavili članak 'DRAMA IZA LUKSUZNIH KULISA Muž bivše Miss koju je pratio monstrum Kopitz agresivno razbacao policajce tijekom deložacije iz vile u Zagrebu, na kraju je svladan, nisu mu pomogle ni divlje mačke s kojima je spriječio ranije pokušaje'. U podnaslovu smo pojasnili: 'Nezaposleni zagrebački poduzetnik Miroslav Gavrilović zaradio je optužnicu zagrebačkog državnog odvjetništva zbog napada na službene osobe, dok se odvijala prava filmska drama bivša misica i njegova supruga Annie Šukunda bila je u krevetu ali i galamila na policiju'. Inače, u proljeće 2021. brojni su mediji objavili kako je bivša hrvatska Miss Supranational 31-godišnja Annie rekla sudbonosno DA svom izabraniku - 13 godina starijem zagrebačkom poduzetniku Miroslavu Gavriloviću. No, iako su im brojni zavidjeli na stilu života koji je uključivao putovanja u top svjetske destinacije te medeni mjesec u Dubaiju, da nije sve onako kako sugeriraju sjajne slike s Šukundinih profila na društvenim mrežama bilo je vidljivo i iz našeg članka iz veljače prošle godine.

Objavljen je pod naslovom: 'SUPRUŽNICI ŠUKUNDA - GAVRILOVIĆ Bivša misica trošila lovu na estetske zahvate i Dubai pa mužu i njoj stigle ovrhe u Zagrebu - Annie Šukunda Gavrilović svoje pratitelje na Instagramu impresionira životom na visokoj nozi na svjetskim destinacijama, no zbog dugova je s 13 godina starijim mužem dospjela na ZG sud'. Nakon svih tih turbulencija misica kojoj su mnogi zavidjeli na stilu života opet se našla u problemima. Naime, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja Tatjana Banić Požnjak odlučila je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom Annie Šukunda Gavrilović. Iako je bivša misica zajedno s mužem Miroslavom Gavrilovićem deložirana iz vile na Zamorskom Bregu u Zagrebu uz njeno ime je i dalje upisana ta adresa.  Sutkinja je tako 1. prosinca 2023. godine otvorila i istodobno zaključila jednostavni postupak stečaja nad imovinom Šukunda Gavrilović. Također, oslobodila ju je obveza u odnosu na brojne vjerovnike, Poreznu uprava Sisak i Grad Zagreb.

Iz obrazloženja je vidljivo kako je Financijska agencija podnijela zagrebačkom sudu prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača te presliku poziva Annie Šukunda Gavrilović na dostavu očitovanja za provedbu tog postupka. Inače, odredba čl. 79. c. st. 2. Zakona o stečaju potrošača propisuje 'da ako se potrošač ne očituje u roku od 15 dana od dana dostave poziva ili dostavi popis imovine, smatrat će se da je suglasan da se može provesti jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom. Sutkinja je utvrdila kako se bivša misica nije očitovala pa se samim tim 'smatra da je suglasna da se može provesti jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom'. Sud je službenim putem primjenom odredbe čl. 79. f. st. 2. ZSP pribavio podatke iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi FINA, kao i podatke o imovini potrošača.

'Uvidom u podatke iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi FINA utvrđeno je da potrošač ima evidentirane tražbine radi prisilnog ostvarenja opisane pod točkom III izreke rješenja, koje su osnove definirane odredbom čl. 79. a. st. 2. ZSP.  Prema odredbi čl. 79. g st. 1. ZSP sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju jednostavnog postupka stečaja potrošača ako utvrdi da je vrijednost imovine potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa jednaka ili manja od 10.000,00 kuna. Potrošač nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je naveo kako nema nikakve imovine. Vjerovnik Republika Hrvatska podneskom od 10. listopada 2023. obavijestio je sud da potrošač ostvaruje dohodak od nesamostalnog rada - plaću te daje vlasnik nekretnine upisane u k.o. Šestine, zk.ul. 1092 pa se radi navedenog potrošač ne može smatrati poštenim. 

Navod vjerovnika Republika Hrvatska sud nije smatrao odlučnim, jer se radi namirenja vjerovnika u jednostavnom postupku stečaja potrošača ne mogu unovčiti potrošačeve nekretnine. Sud je uvidom u Evidenciju dohodaka i primitaka utvrdio kako je potrošač tijekom posljednje tri godine ostvario redoviti mjesečni prihod - plaću i to 2021. u iznosu od 1.693,74 kuna mjesečno te u 2022. u iznosu od 776,66 kuna mjesečno, dok u 2023. nije ostvario nikakav prihod. Nadalje, uvidom u podatke Visokog trgovačkog suda, sud je utvrdio da potrošač ima udjel u trgovačkom društvu Fine Cars d.o.o. u stečaju koje je neaktivno, a koji udjeli zbog pravnog statusa društva nemaju nikakvu unovčivu vrijednost. Potrošač nema nikakve druge imovine koja bi se mogla unovčiti' - piše u dokumentu. Sutkinja je uzela u obzir da je potrošačica neprekinuto 4026 dana u blokadi, pa je zaključila da 'iako je ostvarila redovita novčana primanja nema slobodnih novčanih sredstava, odnosno zbog postojanja dugotrajne blokade, nema sredstva koja bi mogla ući u stečajnu masu i biti predmetom unovčenja u ovom postupku.

S obzirom na navedeno, u ovom su slučaju ispunjene zakonske pretpostavke za otvaranje jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača, a kako je vrijednost imovine potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa manja od 10.000,00 kuna, to postoje uvjeti iz odredbe čl. 79. g st. 1. ZSP-a za otvaranje iistovremeno zaključenje jednostavnog stečajnog postupka nad imovinom potrošača.  Pritom valja reći da potrošač u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane i osnove koje je Fina prestala izvršavati sukladno odredbi čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (Narodne novine broj 68/18). Međutim, te osnove prelaze iznos od 20.000,00 kuna (iznose 22.942,98 eura), radi čega na te osnove nije mogla biti primijenjena odredba čl. 79. g st. 4. ZSP.  Potrošač nije oslobođen od obveza koju čine tražbine vjerovnika koje su upisane u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi FINA, a koje su podnesene radi naplate novčane kazne, jer se jednostavni postupak stečaja potrošača na te tražbine ne primjenjuje, kako je to propisano odredbom čl. 79. a st. 6 ZSP' - piše u sudskom dokumentu.

U vlasničkom listu uočili smo kako je 14. srpnja 2020. bivša misica u vrijeme dok se još zvala Eni Šukunda te imala adresu u jednoj sisačkoj višekatnici uknjižila čestice koje su upisane kao šuma i oranica u Gramači ukupne površine 1015 m2. Iz vlasničkog lista vidljivo je kako je 23. prosinca 2021. upisana zabilježba na toj čestici, spor, odnosno tužba 'radi utvrđenja ništetnosti zaprimljena kod Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Nadalje je vidljivo kako je 17. siječnja prošle godine bivša misica izjavila prigovor na sudsko rješenje, odnosno prethodno upisanu zabilježbu. Potom je 1. prosinca 2022. upisano brisanje zabilježbe, odnosno odbijenog prigovora temeljem rješenja Županijskog suda u Varaždinu od 21. studenog 2022. godine. Iz navedenog je jasno kako je misica imala zavrzlame i prugodom upisa nekretnine koju je naveo kao temelj ocjene da je nepoštena predstavnik Republike Hrvatske tijekom stečajnog postupka nad njom. Kada se analizira sadržaj dokumenta osobnog stečaja ove misice postavlja se pitanje kako uspeva izaći na kraj s tolikom količinom nevolja, pozamašnih dugova, minimalnih primanja, a uz sve to izgledati fantastično.