Krajem travnja 2023. hrvatski su mediji prenijeli članak iz američkih novina u kojem je pisalo kako je bivši tenisač koji se svojedobno hvalio vezom s pokojnom princezom Lady Di, odnosno Dianom, odlučio prodati svoju vilu u Miamiju za 16.900.000 USD. Prenesene su i slike iz tog članka pa se vidjelo kako su Lepa Brena i Slobodan Živojinović temeljito renovirali vilu koju posjeduju dulje od desetljeća. Točnije, kupili su ju 13. kolovoza 2010. godine. Zbog te su se vile zadužili kod BAC Florida banke 2013. godine. No, krajem ožujka 2023. odlučili su se na transfer vlasništva. Tako su vilu koju su u međuvremenu temeljito i luksuzno preuredili odlučili prebaciti na njihovu floridsku kompaniju. Fizičko sjedište te kompanije čiji su vlasnici i zastupnici Boba i Brena je na adresi njihove Miami vile na Biscayne Roadu. Istražujući floridske zemljišne knjige otkrili smo važne detalje koji ilustriraju kako su folk zvijezda i njen muž, bivši slavni tenisač, odlučili dio vlasništva prebaciti i na potomke. Otkrili smo i kako je Brenin posinak u papirima tituliran kao njen sin, isto kao i sinovi Viktor i Stefan koji su rođeni u braku Brene i Bobe. Filip Živojinović u Hrvatskoj je postao poznatiji nakon što je njegova supruga pjevačica Aleksandra Prijović rasprodala uzastopno 5 koncerata u zagrebačkoj Areni početkom prosinca. On je najstariji sin Slobodana Živojinovića i rođen je u njegovom braku sa prvom ljubavi Zoricom Nakić. Svekrva Aleksandre Prijović je hrvatska snaha, naime njen muž je nekadašnji igrač Cibone i Partizana Ivo Nakić koji živi u Beogradu a u braku s mamom posinka Lepe Brene dobio je sina Maria, uspješnog košarkaša, te kćer Ivu. Kada se Prijovićka udavala za Filipa pokraj nje su ravnopravno stajale i Brena i Zorica. Iz Miami papira je jasno kako Brena tretira posinka isto kao i svoje biološke sinove. Vidi se to i iz sljedećeg. Naime, osim što su Živojinovići prepustili mali ali vrijedan dio vlasništva po 3 posto u Miami  firmi na koju su transferirali vlasništvo nad Miami vilom ovjerili su i ugovor iz kojeg je vidljivo i kako je ista zadužena za 2 milijuna dolara kod jednog fonda iz američkog poreznog raja Delawarea. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Svi koji su imali prigodu vidjeti slike bračnog para Fahrete i Slobodana Živojinovića u zaljevu Biscayne Roadu u Miamiju prije renoviranja te pregledati foto galeriju istog tog imanja sada kad je istaknut na prodaju za papreni iznos znaju kako je slavni par napravio dobar posao ali i uložio silnu lovu da skromna prizemnica postane velebna katnica. Već smo u uvodu napisali kako su Živojinoviči svoj floridski raj na zemlji kupili u ljeto 2010. a s obzirom da je oglašena na prodaju prošlo proljeće jasno je kako su 13 godina ljetovali u prilično skromnoj kući. Skromnoj, s obzirom da par u Srbiji posjeduje luksuzne nekretnine a tu je i apartman u jednoj od najskupljih ulici na svijetu.

Radi se o apartmanu koji je uknjižen na Slobodana Živojinovića u tzv. kondominium kompleksu L'Estoril koji se nalazi u Aveniji princeze Grace u Monacu na plaži Larvotto. Tamo se kvadrat kreće od 25.000 do 55.000 eura ali ima i luksuzno uređenih kvadrata koji se prodaju i po cijeni od 110.000 eura za m2.  Tamo se sada prodaje jedan dvosobni apartman za 7,1 milijun eura. U tom je kontekstu vila u Miamiju bila skromna za standard na koji su Živojinovići naviknuti. No, sada je njihova floridska nekretnina više nego reprezentativna. Jedino je pitanje jesu li ju planirali uopće više posjedovati ili su ju temeljito i luksuzno preuredili kako bi je na tržištu mogli ponuditi po paprenoj cijeni od 16.900.000 USD. U oglasu je navedeno kako se prodaje vila sa 6 soba i sa 6 i pol kupaona.

U opisu nekretnine piše: 'Potpuno nova MODERNA VILA NA OBALI s nevjerojatnim otvorenim pogledom na zaljev s oko 6000 kvadratnih metara stambenog prostora uključujući 6 kreveta, 6,5 kupaonica. Veličanstvena talijanska završna obrada posvuda, velika glavna kupaonica i ormar, gurmanska kuhinja, s profesionalnom kuhinjom, vrhunskim uređajima. Otvoreni dnevni boravak, lift do krova sa spektakularnim pogledom. Bazen, jacuzzi, ljetna kuhinja, njegovani travnjaci'. Istaknuto je kako   Godišnji porez iznosi 30.837 dolara, ukupna kvadratura je 6.000 kvadratnih stopa. Izračunata je i cijena 1 kvadratne stope - 2.817 dolara. Navedeno je i kako posjedu pripadaju garaža, parkinzi, bazen te da se nalazi u zaljevu. Očito se radi o potpuno novom objektu koji je iznikao na mjestu ranije prizemnice jer uz vilu piše kako je izgrađena 2023. godine.

Piše i izračun prosječnog mjesečnog plaćanja - za većinu ljudi sasvim nedostižnih i nezamislivih 83.629 dolara. Samo mjesečni porez iznosi 2.570 dolara. Polog iznosi 3.380.000 USD.  Kamatna stopa  je 6 posto a  kredit  je s 30-godišnjim rokom otplate.  Naravno, sve je bazirano na tome da kupac plati traženu cijenu za vilu od 16.900.000 USD. No, istaknuto je da su mogući i dodatni troškovi. Iznesene cifre ilustriraju koliki dubok džep trebaju imati ne samo budući kupci već koliko su 'teški' Boba i Brena Živojinović da mogu održavati takvu nekretninu, plaćati za nju porez i ostale troškove. No, vila, kao što smo u uvodu istaknuli, više nije samo na Bobi i Breni već i na Breninom posinku Filipu, mužu Aleksandre Prijović, ali i sinovima iz njenog braka sa Živojinovićem, Viktorom i Stefanom.

Iz papira je vidljivo kako su Slobodan i Fahreta Živojinović vlasnici po 45 posto udjela, dakle zajednički 90 posto, a njihovi sinovi, kako piše u ugovoru, imaju po tri posto. No, svi su oni opterećeni s 2 milijuna dolara duga koji je upisan na CCHC Fund IV LP s matičnim sjedištem u američkoj poreznoj oazi - državi Delaware. Na kraju spomenimo kako su Slobodan Bobo i Fahreta Brena zajednički osnovali krajem listopada 2019. godine SBZ Property Holdings LLC sa sjedištem u Miami vili. Na firmu su prebacili vilu pa su tako sada svih 5 Živojinovića suvlasnici. S obzirom na činjenicu da i Aleksandra Prijović ima zvjezdanu karijeru te da je samo u Zagrebu 5 puta napunila Arenu prošli mjesec nije isključeno da će i ona dati financijski obol za tu viletinu ako ju Živojinovići ipak ne prodaju već zadrže u svom vlasništvu.