Omiljeni trener svih trenera pokojni Miroslav Blažević u braku s Riječankom Zdenkom Cuculić dobio je troje djece: kćeri Barbaru, Katarinu i sina Miroslava. Najstarija Ćirina kći Barbara živi na Floridi s mlađim sinom i jedina nije bila na pokopu svog oca prošle godine 15. veljače u Zagrebu. Na komemoraciji za Ćiru u Lisinskom te pokopu na Mirogoju bili su kći Katarina čije puno ime glasi Katherine Blažević Mihalić s mužem Ivicom Mihalićem i djecom. Iza Ćirinog odra sjedila je neutješna udovica Zdenka, sin Miroslav junior, njegova supruga Tanja i njihovo dvoje djece ali i neutješna tajnica Ljubica Matanović. Svi koji su bili na Ćirinom posljednjem ispraćaju na Mirogoju mogli su vidjeti kako je cijela obitelj potresena činjenicom da ispraćaju omiljenog supruga, oca, djeda...... No, iako je na Mirogoju izgledalo kao da su nasljednici bivšeg hrvatskog nogometnog izbornika jedinstveni i činili su se kao skladna obitelj ipak službeni sudski dokumenti svjedoče burnim događajima koji su prethodili zadnjim danima slavnog trenera i osvajača bronce na SP u Francuskoj '98. Da je tomu tako svjedoči i sudski spor koji je pokrenula Ćirina mlađa kći Katarina na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u Zagrebu 2. lipnja prošle godine. No, prethodno je službeno predala i Ugovor o uzdržavanju roditelja i to manje od mjesec dana prije očeve smrti. Zabilježba postojanja spora upisana je na vrijednim nekretninama koje je poslije smrti oca upisao Miroslav Blažević junior ali i na vili za odmor u Kraljevici te drugim vrijednim nekretninama. Zanimljivo je kako je Ćiro Blažević bio susjed pokojnoj Žuži Jelinek na Jelačić placu a poznato je kako su nakon njezine smrti i njeni nasljednici, kći Diana Jelinek Marazza te sin Ivica Jelinek ušli u teški sudski spor i raskol zbog vrijednih nekretnina u Zagrebu i Opatiji. Znači li to možda da je zgrada na Jelačić placu na neki način ukleta ili je to samo potvrda kako oni koji s ovog svijeta odu ostavivši iza sebe bogatstvo riskiraju da se oko tog istog nasljedstva kao plijena sukobe potomci. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Godinama je legendarni trener i pokojni brončani izbornik Vatrenih imao adresu u središtu Zagreba na samo Jelačić placu. U višekatnici susjedi su mu bile brojne poznate osobe ali i neki i od najbogatijih ljudi Hrvatske. Među njima i Iva Majoli. Ćiro je u zgradi na Trgu bana Josipa Jelačića posjedovao manji stan ali koji s obzirom na lokaciju ima veliku vrijednost. Drugi stan imao je u neposrednoj blizini u Gajevoj ulici, par stotina metara od njegovog omiljenog kafića u Zagrebu. Prethodno je Ćiro živio u maksimirskoj ulici Dobri dol gdje mu je susjed bio pokojni Niko Kranjčar. Nedavno smo pisali kakve su nevolje snašle Cicine nasljednike, supruzi mu je zaprijetila ovrhu, kći je u Zagrebu završila u osobnom bankrotu, Niko je pozvan na sud. To je na neki način dokaz kako obitelji slavnih i omiljenih osoba nisu pošteđene svehrvatskih muka s ovrhama i financijskim nevoljama. I obitelj Ćire Blaževića završila je na sudu ali ne zbog financijskih dubioza već zbog raspodjele bogatog nasljedstva koje je ostalo iz legendarnog trenera.

O tome svjedoče zabilježbe koje su upisane i u zagrebačkoj gruntovnici ali i Kraljevici. Tamo je brončani izbornik Vatrenih imao vilu drugi red do mora te apartman na samom moru s molom. Prošle godine 1. veljače 2023., dakle samo 7 dana prije smrti legendarnog trenera njegova kći Katarina na Zemljišno-knjižni odjel riječkog Općinskog suda predala je zabilježbu u kojoj je stajalo: 'Na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju od 18.01.2023. i čl.581 Zakona o obveznim odnosima zabilježuje se da su za slučaj smrti Blažević Miroslav, OIB: ...., Zagreb, Blažević Zdenka, OIB: .... Kraljevica otuđili nekretnine a u korist Blažević Miroslav, OIB: ...., iz Kraljevice'. Iz navedenog proizlazi kako se Ćirina kći predajom tog ugovora željela uknjižiti kao nasljednica nekretnina u Kraljevici te spriječiti svog brata Miroslava da iste naslijedi nakon smrti oca.

Naime, u vlasničkom listu kuće i apartmana u Kraljevici upisani su Ćirina udovica Zdenka i sin Miroslav. Nakon upisa zabilježbe Ćirina kći otišla je i korak dalje pa je tako predala tužbu protiv majke i brata. O tome svjedoči formulacija: 'Zaprimljeno 05.06.2023.g. pod brojem ... zabilježba, spor, prijedlog 05.06.2023, tužba ...., OGS ZG ( radi se o Općinskom građanskom sudu u Zagrebu) 02.06.2023, obavijest o primitku elektroničkog podneska ..... dopuna Prijedloga 28.09.2023... zabilježuje se postojanje spora koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pod posl.br. p-4832/2023 tužiteljice Blažević Mihalić Katherine, OIB: .... Švicarska, protiv tuženika Blažević Miroslava, OIB: ..... Zagreb i Blažević Zdenke, OIB: .....Kraljevica na ... suvlasnički dio: 1/2 Blažević Zdenka, rođ. Cuculić, Zagreb,.... ' - piše među ostalim u tužbi koja svjedoči kako se nakon smrti Ćire Blaževića rasplela čitava obiteljska nekretninska drama. Istaknimo i kako je 5. lipnja 2023. upisana zabilježba - postojanje sudskog spora i u vlasičkom listu stana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koji je nakon smrti pokojnog izbornika uknjižio njegov sin Miroslav.

Prošle godine, 15. veljače, na Mirogoju je uz zvuke La Boheme ispraćen dostojanstveno Miroslav Blažević o čemu svjedoči i naša foto-reportaža. Njegova obitelj jedva je svladavala suze a kada su išli za lijesom prekrivenim velikim vijencem žutih ruža nitko od brojnih osoba koje su došle reći posljednje zbogom velikom treneru nije mogao ni slutiti kakva se obiteljska nekretninska drama odvija iz kulisa. Doduše, legendarni izbornik očito je znao što se događa dok je u javnom medijskom istupu rekao kako ga kći Katarina nije došla posjetiti a da o njemu dok je bolestan brine njegov sin Miroslav. Znakovito je kako na pokop nije stigla kći Barbara ali njen sin iz prvog braka Filip jeste bio uz obitelj iza lijesa.

Upućeni tvrde kako je njemu teta Katarina našla posao u Švicarskoj kada se vratio iz Floride. Na Floridi starija kći Barbara skrbi o mlađem sinu a inače se bavi uzgjem jedne rijetke i skupe pasmine mačaka. Njezin slavni pokojni otac za života je govorio kako se Barbara bavi trgovinom nekretninama. U svakom slučaju i ova priča ilustrira kako je to kad s ovg svijeta u vječnost ode netko kome je pošlo za rukom steći golemi imetak a da iza sebe ostavi potomstvo koje smatra kako taj isti imetak, u konkretnom slučaju milijunski vrijedne nekretnine, nisu pravično i ravnomjerno raspoređe na nasljednike. Tuženik, sin Miroslava Blaževića etablirao se kao poduzetnik o čemu svjedoči nač nedavni članak: 'SLASTICE UNOSNIJE OD NOGOMETA Miroslav Blažević širi ledeni imperij, nakon srca metropole skupi sladoled dovodi i u popularnu zagrebačku Tkalču, to je utjeha Ćirinom sinu poslije splitskog debakla'.